ריפוד חדש לספה לבית עם חתולה - המלצות?

Ice margarita

New member
ריפוד חדש לספה לבית עם חתולה - המלצות?

שלום לכם,
אנחנו קונים (בשעה טובה אחרי 15 שנה...) ספות חדשות והשמחה גדולה. האם מישהו יודע להמליץ על סוג ריפוד שיחסית עמיד לשריטות וגם קל לנקות ממנו שערות (ונושרות לה ה-מ-ו-ן בתקופות מסויימות...)

תודה

Yukita

Active member
מנהל
שאלה שנשאלת לא מעט

היו המלצות שונות, אחת היתה דווקא ללכת על ריהוט גן במראה יוקרתי (לא פלסטיק פשוט) לריהוט הסלון, בתור אופציה אסתטית ועמידה יותר:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=16&MessageId=174291584
&nbsp
אצלנו הספות בסדר, מבחינת שיוף ציפורניים אין בעיה ממשית (לכלוך זה כבר סיפור אחר, אנחנו הרבה חיות בבית...). הספות שלי הן מבד. למטרות נקיון, יש כיסויים (במקרה שלי, כירבולית פשוטה שאני מחליפה פעם או פעמיים בשנה ואני בוחרת בצבע שנראה לי יפה עושה את העבודה).
&nbsp
חשוב לציין שלחתולים אצלנו יש אופציות אחרות לפעילות. יש להם "עץ חתולים" משמעותי למדי והם אכן מעדיפים להשחיז ציפורניים עליו ועל מחצלת דלת פשוטה. כם גורי האומנה ישר הלכו לעץ החתולים כהעדפה להשתוללות עם הציפורניים.

sashalola

Well-known member
ספות וחינוך מחדש

בבית שני חתולים בני עשר,
מחוסר ניסיון וידע, גיליתי באיחור רב את חיבתם לשיוף ציפורניים על ספות ואת סיגנון השיוף החביב עליהם.
שמתי לב שסשה הזכר מעדיף לשייף את ציפורניו על משטחים מאוזנים, ומאחר והוא חובב קרטונים, הצלחתי לשלב בין הדברים ולהרגיל אותו למשטחי גרוד של קרטונים.
לולה לעומתו אוהבת למתוח את עצמה במאונך ותוך כדי לנעוץ ציפורניה בפינות הספה, שזה הכי נוח לה, ועל כן התקבעה על הספות ולא עזר כלום, למרות שבמשך השנים היא ידעה טוב מאוד שאסור לה!.
לפני כחודשיים עמדו בפני אותה דילמה. הספות היו הרוסות והתלבטנו בעניין הריפוד לספות החדשות.
שנאתי את כל הבדים ודמויי העור שהמליצו לנו, ושאגב גם נאמר לנו בכנות שאין בד שעמיד במאה אחוז ובאחריות ואי אפשר באמת לדעת.
על כן בחרנו בד שאהבנו ושנראה לנו שהאריגה מספיק צפופה ומהודקת וחשוב מזה החלטנו לקנות במחיר סביר.
כשהגיעו הספות, פצחנו בחינוך מחודש!
סשה לא התעניין בספות, אבל כשלולה עשתה תנועה ראשונה לקראת בדיקת בד הספה החדשה מיד הגבנו בצרחת לא! מחיאת כף חזקה, ואף זינוק מהמקום תוך כדי ניפנוף ידיים. הבהרנו לה באופן ברור וחד משמעי שאסור!
אחרי שלוש ארבע פעמים היא לא עשתה ניסיון נוסף להתקרב לפינות הספה!!
יש לה בבית כיסא כבד שמשמש אותה למתוח את הגוף ולשייף ציפורניים בעץ ובריפוד, זה מותר לה והיא מקבלת תשבוחות ואפילו צ'ופר כשהיא משייפת על הכיסא הזה.
מציעה לכם גם לנצל את בוא הספות החדשות לחינוך מחודש.
זה בהחלט אפשרי!

למעלה