ריפוי בעיסוק פרטי דרך מאוחדת???

aloid

New member
ריפוי בעיסוק פרטי דרך מאוחדת???

שלום לחברי הפורום המלומדים. אולי מישהו יודע מניסיונו האישי או בכלל: אם אני רוצה לקחת את ילדי למרפא בעיסוק פרטית שעובדת עם מאוחדת מהי הפרוצדורה? אני צריכה הפנייה מהרופא משפחה או גם איבחון של רופא של הקופה קודם? מותר לי ללכת באופן פרטי או רק דרך הקופה? האם ניתן לשלם מחיר מלא ולקבל החזר או חייבים להשתמש בשירותי הקופה בלבד? לא מכירה ולא יודעת מה הנוהל להתחיל טיפול כזה אם הילד!!! תודה מראש

cyder

New member
התהליך לטיפול בריפוי בעיסוק הוא כזה:

כדי לקבל טיפולים בריפוי בעיסוק דרך סל הבריאות (ולשלם 23 ש"ח על התחיבות לטיפול) עלייך לקבל הפניה למכון להתפתחות הילד של מאוחדת מרופא הילדים ולקבל ממנו שאלונים להורים ולמורה/גננת. את השאלונים וההפניה עליך למסור למכון ולהמתין עד שתקבלי מהם זימון לאבחון/אבחונים. איזה אבחונים תעברו-את זה הרופא ההתפתחותי הממיין יחליט: האם מספיק רק אבחון בריפוי בעיסוק? אולי צריך גם קלינאית תקשורת או פיזיותרפיה ואולי צריך גם בדיקת רופא התפתחותי או פסיכולוג - תלוי בסיבת הפניה, בקשיים שיעלו מתוך השאלונים שמילאתם ובגיל הילד (ילדים מגיל 5 לדוג', עוברים אבחון פסיכולוגי בשירות הפסיכולוגי החינוכי של העירייה או המועצה ולא בקופת חולים). בסוף האבחון יחליט/תחליט המרפא/ה בעיסוק אם יש צורך בטיפול וכמה טיפולים מאושרים, זאת בהתאם לבעיה, לגיל הילד ואם יש לכם ביטוח משלים- עדיף או שיא: כיוון שסל הבריאות מוגבל מאד בטיפולים מגיל 6 (9 בשנה בלבד) ולכן אם יש צורך ביותר משתמשים בסל מורחב שנמצא בביטוח המשלים. לאחר שקיבלתם אישור לטיפולים בריפוי בעיסוק מהמכון להתפתחות הילד, תקבלו שם רשימה של מכונים או מרפאים בעיסוק עצמאיים שנמצאים בהסדר עם מאוחדת ומקבלים התחיבויות של מאוחדת. אפשרות נוספת היא, אם יש לכם ביטוח עדיף או שיא ללכת למרפאה בעיסוק פרטית (שאינה בהסדר עם מאוחדת), לשלם מחיר מלא על טיפולים ולקבל החזר מהביטוח המשלים (אם החזר מלא או חלקי-צריך לבדוק את זכויותיכם בביטוח המשלים שלכם). בכל מקרה, אתם צריכים אבחון מהקופה כדי לקבל אישור לטיפולים על מנת שתוכלו לקבל החזרים. כך זה במאוחדת. כדאי לכם להתחיל בהקדם בתהליך אם יש לכם צורך כיוון שזמני ההמתנה לאבחונים ארוכים ויש לקחת בחשבון שיהיה גם זמן המתנה לטיפולים. הרבה הצלחה.

למעלה