ריפולקס

srubinsh

New member
ריפולקס

לפני יומיים התינוקת שלי בת חמישה שבועות התחילה להשתעל כל פעם שהיא אוכלת מהבקבוק (סימילאק) לציין שעד לפני יומיים הייתה משתעלת פעם אחת בסיום הארוחה ופולטת מעט (גם שעתיים אחרי)- לציין שהיא מנוזלת כבר שבוע ולמרות שמקבלת טיפות אף הצינון לא עבר מלפני יומיים משתעלת כל שני שלוקים - ממש כמעט נחנקת ואחרי האוכל פולטת כמויות הסטריות. בגלל שפחדתי שהיא עלולה להיחנק באוכל, הלכנו למוקד ושם עשו לה בדיקת רנגטן ושללו בעיות חזה והרופא אמר שהריאות נקיות וזו לא בעייה של מצוקה נשימתית אלא לפי דעתו התחיל לה ריפולוקס. עד היום נתתי סימילאק טופ פרי 1 והיום ניסיתי מטרנה חלבי שלב 1- היא השתעלה כמו פעם רק בסוף הארוחה- אבל נזל לה במהלך הארוחה המון אוכל מצידי השפתיים, למה? זה אותן פטמות שהשתמשתי בסימילאק ואף פעם לא נזל (מאם או בי פרי בבקבוק של בי פרי), לציין שעדיין פלטה הרבה במהלך הארוחה בלי שום קשר לנזילות מהשפתיים. הוא אמר שצריך ללכת לרופא ילדים שלה והוא ינחה אותנו מה לעשות. הבעיה היא שבינתיים כל ארוחה ממש קשה - כי היא כמעט נחנקת והאמת היא שאני נכנסת להיסטריה מהשיעולים והפליטות הרבות לאחר האוכל. לציין שגם מה זה ריפולוקס? מדוע זה נגרם? איך מטפלים?? מתי עובר? כיצד אגרום לכך שלא תחנק באכילה? לציין שהראש שלה מורם ואנחנו מחזיקים אותה במאונך לפחות חצי שעה אחרי האוכל אבל גם זה לא עוזר לפליטות

סבלנות... זה עובר

כן... גם אנחנו נהננו מהחוויה המפוקפקת שנקראת ריפלוקס... אחרי שפעמיים מצאית אותה (חצי שעה אחרי האוכל!!!) משתנקת, מכחילה ולא נושמת... ואלוהים יודע מאיפה היו לי הכוחות לתת לה טיפול ראשוני... (אמא שלי טוענת שבגלל שאלוהים לא יכול להיות בכל מקום הוא המציא את ה"אמא"...) - המלצתי לך: קחי אותה לגסטרו ילדים!!! בהמלצת הרופאה הקטנה שלנו קיבלה במשך 4 חודשים בערך "זנטק" - שהוא מר, מגעיל ואיום - אבל בסוף הם מתרגלים לזה וזה ממש עוזר, והיא קיבלה גם תרחיף "אלגיקל" שלא ממש עזר, אבל אם יתנו לך תנסי (כל ילד והאופי שלו...). דבר נוסף שעזר: הרמתי את המיטה שלה במד של הראש עם שני סיפרי טלפון בכל צד (יעני לזווית בגובה של שני ספרים)- גם אחרי כמה שעות האוכל יכול לעלות ולצאת... (אחת מההשתנקויות היתה אצלי באמצע הלילה... ) בנוסף, והמדהים הוא שלאט לאט היא לימדה את עצמה (וגם אנחנו הנחלנו לה את זה) לאכול לאט ועם הרבה הפסקות, פשוט תיזמי לה הפסקות אחרי כל כמה שלוקים... זה יקח זמן אבל לפחות האוכל ירד טוב יותר... אבל חשוב שתיקחי אותה דבר ראשון לגסטרו ילדים! בהצלחה

miri122

New member
להשכיב בשיפוע

אני זוכרת אותן בעיות עם אושרי רק שלה זה היה קורה אחרי האוכל היא היתה פולטת אפילו מהאף זה הכי מפחיד בעולם אבל קורה להרבה ילדים.ילדים שפולטים הם פולטים ואין מה לעשות עם זה.אבל בכל זאת תשאלי טיפת חלב או רופא ילדים. הנה כמה הנחיות מנסיון אישי: תמיד לחכות לגראפס לא לוותר לא לתלתל יתר על המידה בשום מצב הכי חשוב זה להשכיב בשיפוע הכוונה היא לשים כרית מתחת למזרן או כל דבר אחר שיהיה בטוח שלא יהיה שיפוע יותר מדי תמיד להשכיב על הצד זהו בעיקרון הכל צריך לעבור בשלום תגדלו בנחת ומזל טוב נ.ב. הפליטות בד"כ עוברות כשילד מתחיל לאכול אוכל מוצק, ולשבת אז תחכו עוד קצת וגם זה יגיע

למעלה