ריפלוקס לחתול - למישהו יש ניסיון?

tuku333

New member
ריפלוקס לחתול - למישהו יש ניסיון?

לחתולנו האהוב בן 12 יש כבר זמן רב בעיית אכילה - הוא נרתע מאוכל, הפסיק לאכול יבש, וגם את הרוטב הרטוב כל פעם מחליט שסוג מסוים הוא כבר לא נוגע בו. ירד במשקל ונשאר יציב עליו, אבל מקיא די הרבה. עבר בדיקות וצילומים כולל צילום בריום והמסקנה היא שמדובר בריפלוקס ודלקת בושת. יש למישהו ניסיון עם מתן תרופה לריפלוקס לחתול ? זה באמת הצליח להקל על התסמינים ? כמה קשה לתת ? (הבנתי שזה מר ואני מפחדת שיקיא גם את זה).
תודה!

ארמורגם

New member
אני לא יודע לגבי חתולים

אבל אני אישית סובל מריפלוקס ולוקח כדור (שלא ארשום את שמו כי אני לא יודע אם הוא מתאים לחתולים). למי שלא יודע, ריפלוקס נגרם משסתום לא תקין בפתח הקיבה, שאמור להיות סגור ולמנוע ממיצי הקיבה לצאת חזרה לוושט. תוכן הקיבה חומצי, וכשמיצי הקיבה יוצאים לוושט הם שורפים את הדפנות ולאורך זמן עשויים לגרום לדלקות ולנזק בלתי הפיך.

אין כדור שמתקן את השסתום, אז מה שהוא עושה זה לנטרל או להפחית את החומציות בקיבה, כך שמיצי הקיבה שחוזרים לוושט לא ישרפו אותה. הבעיה עם זה היא שהקיבה צריכה להיות חומצית כדי לעכל את המזון ולהוציא ממנו את הויטמינים והמינרלים החיוניים. לכן מי שלוקח את התרופה הזאת לאורך זמן סובל ממחסור בויטמין B12, ויש להשלים אותו בכדורים.

הכדור באמת מר, אך מלבד האמור לעיל הוא נחשב בטוח לשימוש ואכן אני לא סובל מתופעות לוואי כלשהן. השפעת הכדור ממש מהירה (מספר שעות), אך אם כבר יש דלקות הכאב עשוי להימשך עוד זמן רב (ימים ושבועות).

באופן אישי התחושה גם של הריפלוקס וגם של הצריבה בוושט היא אחת התחושות הנוראיות שחוויתי. תחושה שאני נשרף מבפנים, ופשוט אין מה לעשות כדי לעצור את זה. לכן אם זה האבחון של החתול שלך, אני ממליץ לא להתלבט ולהתחיל לטפל באופן מיידי.

tuku333

New member
גם אני סובלת מזה וליבי ליבי איתו

כמובן שנתחיל את הטיפול בנוגדי חומצה (מניחה שזה דומה לאומפרדקס בבני אדם), וגם את האנטיביוטיקה לכיב שנוצר שם, ואם נצליח גם כדור שעושה ציפוי לכיב. פשוט רציתי לדעת אם למישהו שיש ניסיון בטיפול שהצליח...

אנ1נא

New member
יש מוצרים שמיועדים להקל על מתן כדורים לחתולים

מדובר בחטיפים גמישים שניתן לעטוף באמצעותם כדור, והחתול אמור לבלוע אותם בשמחה בלי להרגיש בגלולה המרה שמסתתרת בהם.
שניים שאני מכירה הם "איזי פיל" ו-"פיל פוקטס". נדמה לי שחלק מהוטרינרים מוכרים אותם, אפשרות אחרת היא להזמין מחו"ל. מומלץ מאד לנסות (לא עובד עם כל חתול, אצלי פתר את הבעיה עם חתול אחד מתוך שניים - השני לא אוהב את החטיף ולפי תגובתו הוא גם מצליח לקלוט שיש בו משהו מגעיל...)
&nbsp
יש גם מעין מזרק שעוזר לדחוף את הכדור ללוע, אבל איתו אין לי ניסיון והוא נשמע לי לא ממש נעים...

tuku333

New member
בשלב ראשון הזמנו הכנה של סירופ

הוא חתול די נוח אז מקווה שלא תהיה בעיה לתת לו גם אם בכוח לצערי.
השאלה אם באמת יעזור...

למעלה