ריפלוקס??

ריפלוקס??

היי לכולם,
אני שנה אחרי ניתוח טבעת.
לפני חודש וחצי הייתי סגורה 10 ורבע, הגבלה טובה מאוד בשבילי, בלי הקאות. הרגשתי לא טוב (בחילות בעיקר), ובעצתה המצויינת של אופירה הלכתי לפחות 1/2.
מיידית הבעיה נפתרה.
אחרי שלושה שבועות ניגשתי לסגור 1/4, כי כמעט ולא הייתה הגבלה, וכמו שאמרתי מרגע הפתיחה זה הסתדר, אז חשבתי שחיכיתי מספיק...
בימים האחרונים שוב יש לי תחושה לא טובה שבהתחלה חשבתי שקשורה לדברים אחרים, מכיוון שאוכל עובר מאוד מאוד בקלות וכמויות יותר גדולות מבעבר, כפי שהיה לפני הסגירה האחרונה (למשל ערב אחד אכלתי 2 קציצות, 2 כפות הגשה של קוסקוס וירקות מבושלים, לא זוכרת מתי אכלתי כמות כזו).
אתמול בלילה בפעם הראשונה התעוררתי עם תחושה שקיא עולה לי. הקאתי רק מים, כי לא אכלתי כלום לפחות שעתיים לפני השינה.
אחר כך שתיתי כוס מים, ישבתי והתהלכתי לפחות שעה כדי שזה ירד, לא ירד ונאלצתי להקיא שוב.
זה ריפלוקס? קשור לטבעת?
אני לא יודעת בדיוק להגדיר מה קורה לי, אבל משהו לא מרגיש לי כרגיל. כאילו כל היום יש סוג של עומס, שלא באמת קיים כי למשל היום בבוקר אכלתי רק כמה פרכיות עם גבינה וזהו, אבל עד עכשיו כאילו יש משהו מציק ועמוס.
אני מניחה שפתיחה תעזור אפילו שאין ממש הגבלה
אשמח לרעיונות ועצות :)
בכל מקרה ליתר ביטחון ביררתי עם ברכה ומחר תהיה תשובה אם יהיו פתיחות וסגירות ביום רביעי בבוקר לפחות. אם לא אז ביום שישי בראשל"צ.
תודה מראש

אופירA

New member
מנהל
בשלב זה לכי לפתוח את ה-1/4 שסגרת

ונראה אם זה יספיק.
תנסי לפתוח ביום שני אצל ד"ר מיכלבסקי בבני ברק, 1700-700-568, או בירושלים (יש כמה מנתחים שמקבלים).

במשך היום תנסי לשתות הרבה מים עם תרכיז דיאט ו/או תה/מרק (חם) ותרגישי אם הרגשת העומס נעלמת. היא לא צריכה להיות! אם לא עובר - תנסי שתייה חלבית פושרת.
כחצי שעה לאחר הארוחה האחרונה, תשתי הרבה ותרגישי שהעומס נעלם והפאוצ' מתרוקן. ואז תראי מה קורה בלילה.

הרפלוקס בלילה כאשר לא אכלת שעתיים לפני השינה זה סימן לא טוב. כנראה יש כבר מצב דלקתי (נגרם מיתר מאמץ), לכן הפתיחה חיונית.

היתה לך הגבלה אחרי הפתיחה של 1/2, את פשוט רגילה למשהו הרבה יותר מגביל. אבל שנה אחרי הניתוח הוושט כבר עייף מכדי לעשות לו הגבלה מעיקה מידי. ובכל מקרה, אם התפתחה בעיה, צריך לתת לה להחלים.
נסי להתרגל להגבלה שתהיה לך לאחר הפתיחה של 1/4, ולחיות איתה, בעזרת הגברת תכולת הירקות במזון ופיזור הארוחות לעיתים קרובות יותר.
אם בשום אופן לא תסתגלי לכך לאחר חודשיים, את יכולה לנסות לסגור 1/4 שוב.

תודה אופירה

אני אבדוק היום וכמובן שאלך לפתוח כמה שיותר מהר, אפתח 1/4 ואם זה לא יספיק אפתח שוב.
אין לי בעיה לעניין הכמויות ואני אוכלת הרבה ירקות, כתבתי את הכמות כדי להמחיש שאין לי הגבלה גדולה במיוחד (כמו שאני קוראת כאן שאנשים אוכלים בקושי 1/2 קציצה ושתי כפות אורז ומלאים...).
לעניין השנה - בעצם רק אחרי כמעט 9 חודשים מהניתוח הגעתי למצב של הגבלה כלשהי (עד 9 לא הייתה לי הגבלה משמעותית בכמויות, פשוט אכלתי הרבה ירקות כדי לשבוע), אז ייתכן שהוושט באמת התייעף למרות זאת?

אופירA

New member
מנהל
תהיי יותר חכמה אחרי הפתיחה

והחלמה של כחודשיים, ואז סגירה של 1/4 אם תרגישי שאת חייבת.

אין תשובות לשאלות האלה בטבעת. רק המציאות והניסיון יכולים ללמד אותנו מה קורה.
תנסי לעשות מה שאת צריכה לעשות במקרה זה, ותראי מה יהיה המצב.
עד לפתיחה, תנסי לאכול בייגלה שמיניות קטן לסירוגין עם שתייה. אולי במקרה נתקע לך משהו שסתם את המעבר ואין שום דלקת?

לא מאמינה שמשהו נתקע...

אכלתי עכשיו רגיל לגמרי, וגם כמות יפה, עובר בסדר גמור. הבעיה היא מתי שאני לא אוכלת ויש עומס בלי שבאמת יש סיבה. איך אפשר לדעת אם יש שם משהו תקוע? כלומר אם אוכל ושתייה עוברים בלי בעיה ובהקאה יצאו רק מים? אפתח את הטבעת ומקווה שזה יפתור את הבעיה :) תודה רבה!

מעדכנת

הלכתי לד״ר מיכלבסקי (גובה 50 ש״ח, מקבל בבני ברק בימי שני בין השעות 10:30 עד 14:00) והוא פתח 1/2 לבקשתי. אחרי לילה מתיש החלטתי לא לקחת סיכון ולפתוח 1/2. מיד הרגשתי הקלה (לא שאכלתי עד אז) ועכשיו אחרי שאכלתי אני מרגישה ממש בסדר. מקווה שחודשיים מנוחה יאפשרו לושת להחלים :) ותודה שוב לאופירה על העצה וההכוונה!

קוביd1

New member
תודה על העידכון

יכול להיות לעזר רב להרבה מנותחים בשעת חירום.

קובי

אופירA

New member
מנהל
מעולה! וגם המידע על מיכלבסקי חשוב

אם עברת עוד לילה של הקאות - וודאי שצריך לפתוח 1/2 ולא 1/4. לילה שני של רפלוקס זה כבר טיפול נגד רפלוקס ממש, ולא מספיק כאן 1/4.
טוב עשית. מזמן כבר הבנת את הראש שלי.
עכשיו תראי מה קורה בלילה, מה קורה בשבוע הקרוב, מה קורה בחודש הקרוב, ואז תחשבי אם את יכולה לחיות כך או שתהיי חייבת לסגור, ואם החלטת שחייבים לסגור תחכי עוד חודש (להבטיח החלמה מלאה) ואז תסגרי רק 1/4 ותתני לזה חודש.

למעלה