ריפלוקס

ronzel27

New member
ריפלוקס

שלום, בת 28 בריאה בד"כ, לא מעשנת.
אובחנתי כסובלת מריפלוקס לפני כחודש ע"י רופאת אף אוזן גרון. התחלתי לקחת נקסיום, אך לפני כשבועיים התחילו לי בעיות בנשימה- יש לי קושי לקחת נשימה עמוקה, וכשאני צוחקת או מדברת מהר פתאום קשה לי לנשום ואני צריכה לחכות שניה ולהמשיך. אני צעירה מדי בשביל להרגיש ככה. זה נוראי, האם זה תופעת לוואי מהכדור?
אני רוצה להפסיק לקחת את הכדור ולהתמקד יותר בתזונה שתעזור לי ואולי תחליפים טבעיים ? אשמח לכל עצה בנושא.
טלי

ub8

New member
פני לבעל מקצוע מתחום הנטורופתיה והתזונה

ותתחיל בתהליך ריפוי.
כמו כן, תשתדלי לשמור על נפש רגועה.
חלק גדול מהבעיות הן תוצאה של נפש לא רגועה. יש דרכים לטפל גם בזה ואני מניח שהנטורופת שתפני אליו, ידריך אותך גם בנושא הזה.
פעילות גופנית מורידה מתחים בצורה יוצאת מן הכלל.
בהצלחה!

סיבות לרפלוקס שונות

ולא רק תזונתיות.

וכמו שכתב אודי- חלקן הגדול מגיע מתוך מצב נפשי, שיכול להשפיע ע המצב הפיזולוגי.
גם קשיי הנשימה שתארת, יכולים להיות קשרוים לאותו מתח שישפיע על הרקמות ועל הנשימה.
עם הקרניוסקרל,עובדת עם הרבה אנשים הסובלים מריפלוקס (רובם תינוקות, מיעוטם מבוגרים),
ולרוב ההקלה מהירה.
מוזמנת להתיעץ

ronzel27

New member
תודה על תגובתכם.

אני כן מנסה לשמור על אורך חיים בריא
אני מתאמנת 3-5 פעמים בשבוע, אני טבעונית ואוכלת בריא כבר 11 חודשים. יכול להיות שזה באמת מצב נפשי, אני די היפוכונדרית ומנסה להמנע מזה.
הייתי אצל נטורופתית , היא המליצה על כמה דברים, בהם פרוביוטיקה ואמרה לי מה לא לאכול, היא לא כל כך דיברה על מצב נפשי אלא על תזונה.
לדעתכם זה נפשי ? מה עליי לעשות ?:(
לילך- לא הבנתי מה זה קרניוסקרל אם תוכלי להסביר לי?
תןדה רבה מראש:)

לגופ=נפש יש קשר הדוק

טוב שאת מתאמנת ומודעת לתזונה (מקווה שהיא באמת מאוזנת, כי לא כל מה שטבעוני הוא בריא).
הקרניוסקרל- שיטת טיפול המתבססת על חישת מתנודה שמקורה במערכת העצבים, דרכה ניתן לזהות מתח ברקמות, ולעזור לגוף לשחרר. (יש קישור לאתר למטה)
ריפלוקס לדוגמא, (ובעיות עיכול אחרות כאולוקוס, קוליטס, קורהן), כולם מוחרפים במצבי מתח.
יתכן שהסיבה היא שבמצבי מתח, בהם שרירי הצוואר, או שרירים אחרים מתוחים יותר, יגרם לחץ וגירוי יתר לעצב הוואגוס האחראי על מערכת העיכול, פעילותו תשתבש ותופיע כסימפטומים שונים.
במתח הזה, לא תמיד את "אשמה", הוא יכול להיות משהו שקרה כתוצאה מתאונה, חבלה ואפילו מלידה. כפי שכתבתי קודם- גם לתינוקות יש...
יתכן שה"היפוכונדריות", כפי שהגדרת, היא תולדה של חוסר איזון כלשהו או מתח פנימי, שגורם ללחץ ולתחושות שלא ברור מה מקורן, בטיפול קרניוסקרל, ניתן לעזור לגוף לשחרר את המתח, גם בלי "לדעת".

יתכן שהנטורופתית שאליה הלכת, מטפלת יותר דרך תזונה ולכן כדאי לך למצוא מטפל/טיפול אחר שיעזור לגוף לחזור לאיזון.

ShiatsuMatan

New member
הרפואה הסינית בעניין הריפלוקס

שלום לך,
ברפואה הסינית כאשר יש ריפלוקס, הקאות שיהוקים ועוד הם בעצם "התמרדות" של מרידיאן הקיבה (הסבר כללי מאוד). האוכל או בכלל המבנה של הגוף הוא כזה שהמזון אמור לרדת למטה ו"מרידה" שלו גורמת למזון לעלות למעלה. יש לבדוק ממתי זה התחיל, אילו עוד גורמים מעורבים, כמה זמן זה נמשך והתדירות. איבחון כללי יכול לשפוך אור על מקור הבעיה ולטפל בה. כאשר מבינים את המקור ניתן לתת טיפול מתאים בדיקור, שיאצו, צמחים, תזונה ועוד...
כדור לא יפתור את הבעיה לאורך זמן אלא מקומית.
ישנן כל מיני סוגים של ריפלוקסים ולתת אבחנה מבדלת בינהם מה יש לך ולטפל בהתאם.

מתן אוסטרובסקי
מטפל שיאצו מומחה בפרדס חנה
google.com/+ShiatsuMatanOstrovsky

למעלה