ריצה לאדם כבד...-שאלה למבינים..

דג זהב 37

New member
ריצה לאדם כבד...-שאלה למבינים..

שלום, אני כבן 40 , שוקל 98 קג. אוהב לרוץ ורץ 3-4 פעמים בשבוע 6 ק"מ, מהירות של 10.5-11 קמ"ש.(לא אוהב ללכת) הדופק שלי מגיע בין 90%-95% . רציתי לדעת מספר דברים: א. האם מהירות הדופק חריגה והאם יש בכך סכנה ב. אני מתאמן- 4 פעמים בשבוע - תקופה ארוכה , אימונים מאסיבים , (ספינינג וריצה) אך לא מצליח לרדת במשקל למרות שהתזונה שלי בהחלט אחראית..- מה יכולה להיות הסיבה?

תשובה כבדת משקל

שלום רב, 3-4 ריצות בשבוע זה דבר נפלא ואין לי ספק שיש בכך תרומה גדולה לכושר ולהגדלת ההוצאה הקלורית. העצימות שאתה מדווח גבוהה מידי ואינה מתאימה משום שמדובר בריצה מעל לסף האנאירובי וזה לא תחום אימון שמתאים לצרכים שלך. אני לא יודע על מה הסתמכת שאמרת 90-95% מהדופק המרבי. האם זה על פי דופק חזוי? אם כן יש בכך מרווח שגיאה מאוד גדול. פעילות אירובית מתונה צריכה להתבצע בין 78%-82% מהדופק המרבי. בטווח דופק כזה תוכל להאריך את משך הביצוע ולהגיע לריצה של 40-60 דקות. צריך לבדוק היטב את התזונה שלך. אין מצב שאתה בגירעון קלורי יומי ולא תרד במשקל. זו מתמטיקה פשוטה שאין מצב שהיא לא תתקיים. יכול להיות שקיימות עדיין חריגות בתחום התזונה מה שלא מאפשר את יצירת הגירעון הקלורי המצופה (כ-500 קלוריות ביום). בהצלחה!

חישוב בעייתי

הטעות בחישוב מהסוג הזה יכולה להיות גדולה מאוד! הדרך הנכונה היא לבצע מבדק מאמץ מרבי (לא תת-מרבי!) ואז למדוד את הדופק המרבי האמיתי. אופציה נוספת היא לבצע מבדק סף חומצת חלב בוינגייט (09-8639400) ואז להתאים את טווחי האימון הנכונים ביותר עבורך. בהצלחה!

למעלה