ריצה לעומת קרוס/אליפטיקל

ריצה לעומת קרוס/אליפטיקל

מולי שלום, שאלה מסקרנת - מאז ומעולם, גם בתקופות בהן הייתי בכושר פיזי טוב, וגם בתקופות שלא, יכולת הריצה שלי הייתה לא משהו. תמיד חשבתי שהעניין הוא העדר כושר אירובי מספק. לאחרונה התחלתי שוב לעשות כושר, ובמקום לרוץ - אני לרוב עובד על מכשיר קרוס/סקי/אליפטיקל (או איך שלא קוראים לזה.., בדופק מטרה. על המכשיר הזה לא אני עדיין מתאמץ אבל לא מתעייף באופן שמונע ממני להמשיך - לא בשרירי הרגליים ולא בהיבט של קוצר נשימה. היכולת שלי לרוץ השתפרה מעט, אבל עדיין, אחרי 6-7 דקות ריצה מאד קשה לי להמשיך (גם אם היא בקצב נמוך), ולעומת זאת על מכשיר הקרוס אני יכול להתמיד בדופק מטרה חצי שעה וכנראה גם יותר ללא בעיות מיוחדות. יצוין כי אני סובל מעודף משקל לא מועט ובאופן כללי בחור גדול (אבל גם כשהייתי הרבה יותר ספורטיבי, רזה וחטוב - היה לי מאד קשה לרוץ). אני מניח שהדרך לשיפור היא שיפור כושר אירובי מחד, והתנסות בריצה כל פעם קצת יותר ממושכת מאידך. מצד שני, מסקרן אותי הטעם לכך שריצה כ"כ קשה לי לעומת פעילות אחרת. אני מכיר לא מעט אנשים שלא רצו מעולם, ואפילו לא עשו כושר שנים, ולקח להם מעט מאד זמן להגיע לכושר המאפשר להם ריצה ממושכת, למרחקים ארוכים. אשמח לשמוע מה דעתך.. תודה מראש.

נשיאת משקל

שלום רב, יש הבדל גדול מאוד בין פעילויות נושאות משקל לבין פעילויות שנתמכות כמו הקרוס או רכיבה על גבי אופניים. פעילות נושאת משקל בה אתה נדרש לנתק עצמך מהמשטח מפעילה קבוצות שרירים גדולות וגוזלת משאבים אנרגתיים יותר מאשר פעילות בה הגוף נתמך. מאחר שאתה בעל עודף משקל יש לכך משמעות גדולה מאוד! אם אתה רוצה לשפר את כושר הריצה שלך צריך כמובן לרוץ. זו פעילות ספציפית שאינה דומה לפעילויות האחרות. נכון שעבודה אירובית על גבי מכשירים אחרים תתרום לפיתוח הכושר האירובי הכללי אבל לא תפתח את יכולת הריצה. כמובן שהפעילויות האחרות תורמות אף הן להגברת ההוצאה האנרגתית. אני מציע לנסות לשלב קטעי ריצה קצרים עם קטעי הליכה ובהדרגה לנסות להגדיל את פרקי הזמן של הריצה. פעילות כזו שתבוצע על פני עשרות דקות תעזור לך לשפר את יכולת הריצה. בשלב ראשון זו תהיה הליכה עם קצת ריצה ואחר כך זו תהיה ריצה עם מעט קטעי הליכה. בכל מקרה יש להקפיד על דופק מטרה ולא לחרוג באופן קיצוני כי אחרת תגיע מהר מאוד לקוצר נשימה ולתחושת עייפות גבוהה. בהצלחה!

למעלה