ריצה - לפני או אחרי אימון?

peperonni

New member
ריצה - לפני או אחרי אימון?

אני עושה 3 פעמים בשבוע אימון של בטן+מתח+שכיבות סמיכה של כחצי שעה. אני רוצה להתחיל לשלב גם ריצה 3 פעמים בשבוע.
האם כדאי לשלב אותה לפני/אחרי האימון או שבכלל עדיף לעשות יום אימון ויום ריצה?
שבוע טוב!

MidNight Flame

New member
קודם כל,

ממליץ לך בחום לבדוק איך אתה מאזן את תוכנית האימונים שלך.
אימון חלקי גוף מסויימים ולא של כל המערכת עלול להוביל לחוסר איזון שיצור לטווח ארוך נזק.
מה עם אימון לרגליים ולכתפיים? לא כל תרגילי הבטן מומלצים וכמובן הכל תלוי מינון.
מתי לרוץ? מאחר שאין פה מטרה ספציפית זה לא מאוד משנה אם בהתחלה או בסוף.

peperonni

New member
איך באמת אני מאזן?

התחלתי לפני כמה חודשים רק כפיפות בטן קלאסיות, 3 סטים של 25 חזרות עם מנוחה של חצי דקה בין אחד לשני, כל יום.
אחרי חודש הבנתי שלא כדאי לעשות כל יום, ושכן מומלץ לגוון בתרגילים אז ירדתי ליום כן יום לא והעליתי לארבעה סטים, כשבכל אחד מהם אני מבצע מקסימום חזרות שאני יכול ובכל אחד מהסטים תרגיל בטן שונה שלקחתי מכאן=> http://www.youtube.com/watch?v=9tDZRogSbbU
ניסיתי לבצע את התרגילים ששם ובחרתי את הארבעה שהצלחתי לבצע בצורה הטובה ביותר(הראשון,השני, השלישי והשביעי).
חיפשי עוד תרגיל שעובד על שרירים אחרים ואפשר לבצע בבית בלי משקולות והוספתי 3 סטים של 10 שכיבות סמיכה עם מנוחה של דקה-דקה וחצי בניהם (זה מקסימום החזרות שאני יכול לבצע כמו שצריך), האם כדאי להעלות את מספר החזרות או את העומס גם אם זה אומר שלא אסיים בהכרח את הסט האחרון?

את המתח הוספתי לאחרונה בסוף התרגיל, אני מצליח לבצע עליה אחת בקושי. עושה עליה, מחכה דקה וחצי ואז עוד חצי עליה לגובה המקסימלאלי שאני מצליח להגיע אליו.
אין לי משקולות בבית - אילו עוד תרגילים כדאי לי להוסיף כדי לקבל אימון מאוזן?
מה לגבי סדר התרגילים, כמות הסטים, מספר החזרות והמנוחה בניהם?

המטרה היא לתת קצת תצורה לגוף שלא ממש התאמן בצורה קבועה עד גיל 30.
אשמח מאוד להערות והארות.

נשמע טוב בתור התחלה

עזרתי לי ואנסה להציע עזרה גם בתחום הכושר .
אז ככה, הלינק נראה טוב, קצת עמוס למתחילים כשמספר החזרות עומד על 25X3 עם מנוחה של חצי דקה בין לבין.
אבל אם אתה עומד בזה יפה אז נכנסת לכושר לא רע בזמן קצר יחסית.
יום כן יום לא זה טוב בכל הקשור לתרגילי בטן. יש כאלה הטוענים שכל יום זה גם בסדר.
חשבת על אימוני TRX?

peperonni

New member
תודה
מה זה TRX?

ומה לגבי שאר התרגילים?
מה ההשלכות של לא לעבוד על שריר מסויים ועל השאר כן?

sagi116

New member
TRX

זה סוג של הדבר החם שיש עכשיו בחדרי כושר. הכניסו לנו את זה עכשיו לספורטן בהוד השרון. שם זה נקרא crossbox.
בגדול זה שילוב של כל מיני תחנות שכולן נועדו לעלות את הדופק כמה שיותר מהר ובאופן הזה לפעול טוב יותר על מרבית השרירים בגוף.
יש שם אימונים עם רצועות, קיקבוקס, ועוד דברים שמשתנים מפעם לפעם. האמת חייב להודות שזה קשה מאוד ואני יוצא מהאימונים האלו מת, אבל זה לגמרי עושה את העבודה.

למעלה