ריצה נחמדה אבל עם דברים מעצבנים

efroch99

New member
ריצה נחמדה אבל עם דברים מעצבנים

היום יצאתי לריצת בוקר השלישית שלי בחוץ. דברים מעצבנים: השעון המעורר העיר אותי ב - 6:20 במקום 5:50 (ולא, אין לו סנוז. פשוט כנראה הסוללה בסוף חייה). אז יצאתי הרבה יותר מאוחד משרציתי. לשעון הדופק לקח בערך 10 דקות להתאפס על עצמו. 5 דקות הציג "0" ואחרי זה עוד 3 דקות הציג 190-200 (כנראה כפיצוי?). בסוף הוא התיצב לדופק הגיוני. הרדיו של הטלפון עושה מלא רעשים לבנים.... אוף מעצבן. לא זוכרת שזה היה כך פעם שעברה. הכבלים של האוזניות עיבצנו אותי נורא, ובכלל הרגשתי מסורבלת - קניתי כובע כזה עם כנפיים מאחורה ובצדדים, ועם משקפי שמש, שעון דופק, רצועת דופק, חגרות מותניים עם הטלפון ואוזניות.... דווקא החגורה ממש נוחה ועובדת מצוין (תודה על ההמלצה), אבל הכובע+משקפיים+ אוזניות - קטע ממש מעצבן. הנעליים החדשות - ממש נוחות, נותנות לי תחושת יציבות, והשיפשוף שהיה בנעליים הקודמות נעלם לגמרי, אבל אני חוששת שיש קצת תחושת הרדמות באזור האצבעות הקטנות יותר. אני מקווה שהנעליים במידה הנכונה. והחלק הטוב - היה ממש כיף! היה גם די קל - כלומר לא הרגשתי תחושת מאמץ. הייתי צריכה לעבור להליכה כמה פעמים כשהדופק עלה יותר מדי. נושא המבוכה המריצה בישוב כבר לא רלוונטי.
ושאלה
- האם אתן מתעדות את האימונים שלכן? פתחתי קובץ אקסל שבו אני מכניסה את כל הנתונים של הריצות. ומה איתכן?

zzebra

New member
פולאר

אם יש לך שעון דופק של פולאר, אז את יכולה לפתוח שם משתמש באתר שלהם ויש לוח שנה שבו אפשר לתעד אימונים וגם לתכנן קדימה תוכני תאימונים. אפשר להעביר את המידע מהשעון ישירות לאתר אם יש לך חיבור SonicLink בשעון (תלוי בדגם) או על ידי הקלדה רגילה. אני מתעדת שם וזה נורא כיף להסתכל אחורה ולראות מה עשיתי ובאילו זמנים ומרחקים... תהני

מתרוצצת

New member
אני מתעדת במחברת...

נכון שזה נורא Old fashion, אבל יש בזה משהו מקסים. כל יום מתועד על דף נפרד, ואני רושמת לא רק את הזמנים והדופק, אלא גם מתי יצאתי לריצה, טמפ' ואחוזי לחות (המון!) ובגדול איך הרגשתי וכמה מילים על איך עבר עלי היום ביחס לריצה. התכנון הוא שבעוד כמה חודשים, נגיד, אחרי המרתון שזו המטרה הגדולה הבאה, אוכל לשבת ולקרוא בהנאה. זה מרגיש אישי ואינטימי יותר :)

susieada

New member
פולאר, כאבים ותיעוד!

Hi, I've found with my Polar that either I have to be sweaty for it to register my heart rate OR usually I just wet the קולטים with saliva! That avoids the time lag in beginning to get accurate readings. Also, sometimes, when I'm near others, the reading goes "off" and it shows a very high HR (heart rate). With a "well loved" heart rate monitor, those problems can be the sign that you need to change the battery. Re stiff muscles: in addition to stretching after your run, or any workout, it's good to stretch before the run. Or you can run, walk for a few minutes, even 10 minutes, stretch, then start the "main set" or your workout. If you're cycling, it's a good idea to start on high cadence, easy spin for the first 10 minutes, before starting the more intense part of your ride. I find that I'm a bit stiff when I get out of bed in the morning, so (before my current limitations), I'd get down on a mattress after washing my face (or shower, whichever you do), and do a few exercises, again for up to 10 minutes. תיעוד: (documentation) I've written down my imunim and times and how I feel since I started training. I used to do it in a notebook, then when I began working with a coach, he leaves a space for "make notes" on his computer plan. It's GREAT to look back on progress, or see if there's a pattern to reaction to certain imunim. It's also a motivator - knowing that I'll be writing down what I do (whether for myself or for my coach), I want to do my best, not give up, so that the record will look "good." In this period of my life, I've recorded my emotions, my frustrations, the small steps I take. It's great to have to look back at! I would recommend keeping it simple and short, so that time isn't an element in keeping you from writing down your summaries. Re paraphanelia (radio, Polar, belt, telephone, hat, identification!!!), keep looking for the solutions that you feel most comfortable with. I have a great Rudy Project hat, from a Women's Triathlon
, that has two small pockets. I have a gel in one, and a key in the other. Or you might fit your cellphone in the one pocket. Some running shirts and running pants have special pockets too. Have fun! Kol Hakavod on running outside, learning to accept yourself and not be embarrased or self-conscious! A hug, Susie

התכוונתי לתעד וטרם הספיקותי

זה רעיון ממש נחמד. כרגע זה מתחיל להיות אקטואלי כי כבר הגעתי ל6K במקרה שלי, מאד חשוב אם זה במישור או בגבעות של מודיעין. לפי הפעמיים האחרונות: קצב 7.5 בעליות של מודיעין מול קצב 6.3 במישור בנהריה. יש לציין שבנהריה האיש שלי הריץ אותי חצי מסלול כשבחוץ חושך מצריים ולכן, כשכבר הצצתי בפולאר, הדופק היה גבוה מדי. במודיעין הצלחתי להגיע, למרות העליות, לדופק ממוצע 153 שהוא קצת פחות מ80% אני לא מסוגלת לרוץ בבוקר. השרירים שלי כואבים. העצמות שלי כואבות, השערות שלי כואבות... (הגיע הזמן לשעווה
)... לפחות זו הסיבה שאני לא צריכה לרוץ עם כובע... אני רצה עם אזניות עורף מאד נוחות. שמחה מאד שעברת את עניין המבוכה. אני כבר לא נבוכה גם כשאני נכנסת לפארק למתיחות. אפילו אם יש שם בני נוער שיכולים להיות תלמידים שלי. מאד חינוכי בעיני שיראו שגם המורה לאנגלית עושה מתיחות...

efroch99

New member
בינתיים

טפו טפו - הריצות בבוקר היו ממש כיפיות. ואני מרגישה היום ממש בסדר, אפילו שלא הספקתי לישון הרבה לפני ההשכה לריצה. אני נזכרת פתאום במשך היום שלפני כמה שעות, לפני העבודה, הייתי במוד אחר לגמרי, במוד של ריצה ברחובות... ויש בזה משהו ממש כייפי, לדעת את זה.

hartzitzit

New member
איזה רעיון נחמד - לתעד

יש לי תוכנית אימונים של הקבוצה (עם שינויים בשבילי - אני לא מגיעה לאימון הרכיבה באמצע השבוע, ולא עושה אימוני רכיבה לבד, אז מחליפה בדר"כ לריצה). כשחושבים על זה, אין לי עדיין שעון דופק (מככב ברשימת יום ההולדת).... כל הכבוד לך על המוטיבציה ועל ההתקדמות. כמה טיפים: 1. לגבי הרדמות האצבעות ברגליים - נסי לקשור את השרוכים פחות חזק. 2. אוזניות - אם את יכולה, נסי להעביר את האוזניות מתחת לחולצה. ככה הם פחות יתנפנפו לך.

efroch99

New member
תודה על הטיפים

אפשר לקבל הסבר מה זה קבוצת ריצה? זה משהו מקצועי או שזה כמו "חוג ריצה"?

susieada

New member
קבוצת ריצה ../images/Emo66.gif

אני חושבת שההבדל בין חוג ריצה לקבוצת ריצה הוא נוכחות מאמן המדריך את הקבוצה ומתכנן את המסלול, החלטות על עוצמות, נפח, אינטרוולים, וכו'. יש קבוצות ריצה לכל הרמות. יש קבוצות שהן רק לריצה, ויש קבוצות טריאתלון שמשלבות אימוני ריצה בתוכנית השבועית. אני מוצאת יתרון מתחת לשרביט של מאמנ/ת מנוסה, עוזר לי בהתפתחות היכולת שלי וגם שומר עלי מפציעות (כמה שאפשר...) גם - הקבוצה נותנת את התמיכה וחברה שיש כל כך עוזרות לנו להנות ולהתמיד באימונים. סוזי

omaopa

New member
ריצה כספורט לאו-טק

והנה הסוד שרצים מפתחים אחרי הרבה זמן ריצה - כמה פחות קשקושים, ככה יותר כיף. כשרואים רצים וותיקים באמת (ואני מדברת על שנים ולא חודשים), רואים שהם רצים בלי ובלי ובלי. מה שכיף בריצה (וזה משהו שמבדיל את הספורט הזה מענפים אחרים כמו אופניים למשל) זה שזה פשוט, פשוט, פשוט (אין כמו שבוע סוף נכון?!)..... הדבר היחיד שצריך זה מינמום בגדים (אצל גברים גם זה לפעמים בגדר אופציה....), גרביים ונעליים וכשהשמש ממש קופחת (וגם זה לא ב-6 בבוקר) אז כובע וזהו. אני גם מגדילה לעשות ומוסיפה שעון עצר רגיל, קוקיה, ונגן mp3 קטנטן. כל המוצרים הטכנולוגיים לספורט (mp3, אוזניות, שעון וכו') מגיעים היום בדגמים מוקטנים ולא מפריעים. אני יודעת שזה נשמע כמו בגידה בקודש (sacriligious באנגלית) אבל כ-ל היתר הוא לא נצרך. כן, גם שעון דופק אפשר להשאיר בבית. מה????? אבל בכל התוכניות כתוב שחייבים לעבוד עם שעון דופק, שחייבים לחשב אחוזי דופק מינמליים וחייבים להישאר בטווחי דופק מסויימים וככה לומדים לרוץ. אז זהו, שלא. אחד הצעדים החכמים ביותר שעשיתי בתחילת דרכי כרצה היה לשים את רצועת הדופק במגירה ולא הוצאתי אותו מאז ועד היום (6 שנים בערך). פשוט לומדים ללמוד את הגוף שלך. זאת הדרך האמיתית להבין את עצמך ואת הגוף שלך ואת איך הוא מרגיש ומה הוא רוצה. אם רוצים לדעת שלא מתאמצים יותר מדי אז אפשר להשתמש במבחן הדיבור (זה היכולת לומר משפט בן 5 מילים ברצף ובקלות. אם אפשר, הדופק בסדר. אם לא, להאיט). עכשיו, לגבי הדברים האחרים..... לא יתכן שב-6 בבוקר צריך כובע עם כנפיים, או אפילו כובע בכלל. לא יודעת איפה את גרה אבל בשעה הזאת בקושי יש שמש ובוודאי שאין קרינה כ"כ חזקה שמצריכה כובע. כנ"ל לגבי משקפי שמש. אפשר פשוט למצמץ קצת אם השמש מפריעה אבל כדאי ללמוד לרוץ בלעדיהם. כשיש הרבה יותר שמש אז הכובע יעשה את העבודה גם בשביל הקרינה וגם בשביל העיניים. לריצות מוקדם בבוקר, נסי להשאיר אותם בבית. לגבי הטלפון - לא יודעת כמה זמן את רצה או מה את משאירה בבית אבל היו ימים, כך מספרים אבות אבותינו, שהם היו יוצאים לרוץ ולא היה איך להשיג אותם יען כי לא היו טלפונים סלולרים. אנשים גם היו יוצאים לעבוד, או לקניות, או לסרט ולא ניתן היה להשיג אותם. אני יודעת שהיום זה בלתי נתפס אבל אני אישית הרגלתי את באי ביתי שיש זמנים שאני יוצאת לרוץ וזהו. אי אפשר להשיג אותי. אם זאת ריצה ארוכה במיוחד (נגיד של 3 שעות) או שיש איזה מצב חירום שאני משאירה מאחוריי אז אני מנסה לקחת סלולרי אבל בדרך קבע אני משאירה אותו בבית ודואגת שיהיו סידורים חלופיים (אבא, בייביסיטר, טלפון של השכנה) כמו שהיו עושים פעם. לגבי האוזניות - יש אוזניות ספורטיביות עם כבלים יותר קצרים אבל אם את לא מוצאת כאלה (זה קצת אתגר בארץ וגם לא זול) אז פשוט לקחת את הקושר הזה כמו של השקיות של הלחם (האלה שיש בהם חוט ברזל בפנים ומסביב פלסטיק שיש על השקיות של הלחם האחיד מלמעלה), תקצרי את הכבלים של האוזניות כמה שצריך ותלפפי את החוט מסביב הקיצור. זה מחזיק יופי. והנה, פתרתי לך את בעיית החגורה שגם אותה את כבר לא צריכה. ואם רצית לשאול על מפתח - אז יש גם לזה פתרון נפלא. יש מין מחזיק קטן, רק למפתח, שמוצמד לנעל שניתן להשיג בחנויות של ציוד ריצה. זה לא ממש זול בארץ אבל זה שווה כל שקל ומחזיק המון זמן. בקיצור, כמו שאומרים באנגלית less is more או בתרגום חופשי - פחות זה יותר. בהצלחה!

מארשמלו

New member
אחרי התלבטויות

החלטתי גם אני להשאיר בבית את הרצועה. לפחות עד החורף. לא הצלחתי להתרגל אליה, נמאס לי למדוד את עצמי כל הזמן, ומספיק לי לראות את הזמן שעובר כל כמה ציוני דרך. כשכן מדדתי, גיליתי שאני מקצרת את הריצה בכמה דקות כשאני רצה בלי שעון.. ריצה כזאת (בלי "תוספות") הרבה יותר משוחררת ומשחררת מבחינתי

גם אני רצה נקי

אפילו בלי MP3 מודדת לפני זה במפה בערך כמה המסלול אפילו לא מסתכלת בשעון כדי לבדוק כמה זה לוקח... אבל לסחוב פלאפון?! מה אני בעונש?

יום אחד גם אני אזרוק את השעון....

בונה על זה. בינתיים אני כדרכי, מכורה למספרים. לא עבר לי כבר שנים בספינינג. ממוצע, דופק מירבי, זמן אימון - כל מה שאפשר לספור. מקווה שכשיתארכו המרחקים, אצליח לאמץ גישה קצת יותר שאנטי....

efroch99

New member
אני עוד לא שם

אני כרגע עדיין צריכה את כל ה"things" האלה. הטלפון, אגב, זה כי הוא MP3 הרבה יותר טוב מה - MP3 הרגיל שלי. יש בו יותר מקום והוא יותר נוח לי. גם בגודל אין הבדל עצום בין השניים. אני חייבת את השעון דופק כי אני עדיין לא מרגישה את המאמץ, בייחוד כאשר אני מגבילה את עצמי כרגע לדופק מסוים. ולגבי השמש, אני די היסטרית בנושא הזה. היום בנוסף למשקפיים וכובע גם מרחתי קרם.... כן זה היסטרי. אבל אני ממש מנסה להמנע כמה שיותר מהשמש, ועדיף לי לחטוא לכיוון הגנת היתר. באמת ראיתי כמה רצים מולי, והופתעתי מכמה מעט יש עליהם.

susieada

New member
טלפונים ניידים באימונים ../images/Emo33.gif

אני לוקחת טל' נייד איתי, במיוחד ברכיבות, אך גם עכשיו בהליכות שלי, כפוליסת ביטוח - פן משהו יקרה לי, אוכל ליצור קשר לעזרה.... לא פעם ברכיבות, הודעתי על פנצ'ר (עכשיו אני יודעת להחליף לבד
), לתקשר עם עוד רוכבים בקבוצה, או כל דבר אחר, לאוו דווקא לקבל שיחות. לשיקולכן
סוזי

efroch99

New member
כן בהחלט

זה חשוב לי שיש לי אמצעי תקשורת - על כל מקרה שלא יבוא. חבל להיות תלויה בחסדי אחרים כאשר אפשר לפתור דברים עם טלפון אחד לבן זוג.

הכי קל

לרכוש יומן ריצה פשוט ובו לתעד. לאחרונה ראיתי בפייסבוק אפשרות נחמדה לתיעוד כזה. פיתחו שם מערכת נחמדה אלא שהיא עדיין בטא ולא תמיד עובדת.

יש לי מאמן, הוא מתעד

בתכנית האימון שלי באתר האינטרנט שלו רשומה התכנית ורשומים גם עדכוני הזמנים והביצוע בפועל שלי- אני מעדכנת אותו והוא מעדכן את התכנית בקובץ אקסל. הבעיה שאני מוסיפה אימונים שאינם רשומים בתכנית, שחיה או אופניים או משקולות, ולא תמיד מעדכנת בדיעבד... אני לא מתעסקת בכלל עם דופק, רצה לפי התחושה (אם אני לא מקיאה- סימן שהכל בסדר...), זה לא ממש מדעי אבל מלכתחילה ניסיתי לפשט דברים ולקח לי המון זמן להתרגל בכלל לשימוש בשעון יד רגיל... לאחרונה התחלתי לשקול הצטיידות בגארמין 305, אולי כדאי לעשות זאת לקראת המרתון הבא...

למעלה