ריצה עם נגנים מבוססים דיסק קשיח

maorp3

New member
ריצה עם נגנים מבוססים דיסק קשיח

האם אפשרות זאת מזיקה לנגן כשהוא מכובה? נגיד אני רוכב על האופניים בתנאים קשים כשהנגן בתיק וכשאני מסיים אני רוצה לנוח קצת עם מוזיקה... הנגן הוא אייריבר H10 5GB

stardust19

New member
אז לרוץ או לנוח?? תבחר משהו אחד ../images/Emo13.gif

בכללי לא ממש מומלץ פעילות ספורטיבית קשה עם נגן מבוסס HDD- בשביל זה המציאו את הפלאש
. וכשתאה רוכב בתנאי שטח הרריים למשל תשדל שהנגן יהיה בתוך נרתיק מוגן ומרופד- כך לא יקרה לו שום דבר. מניסיון אישי

maorp3

New member
אני מדבר על רכיבה אקסטרימית

כשהנגן כבוי בתוך התיק וכמובן בתוך הנרתיק סיליקון שלו השאלה היא אם הסיכה תחרוט על הדיסק כי קראתי פה אתמול שהיה דיון במיסטיקריבר שהדיסק תמיד מסתובב..

stardust19

New member
בגדול הסיכה לא אמורה לחרוט שום דבר

וגם אני לא ממש חושב שיש סיוכי שהדיסק ייפגע. בניסיון ה"אשיר" שלי עם HD של מחשבים לא נפגע שום HD אלא רק עם הוא החליק אצלי מבין האצבעות וספר כמעט את כל המדרגות של הבנין אבל ככה הם פעילים ועובדים עד עצם היום הזה.

TheRealDeal

New member
הוא לא מסתובב כל הזמן..

והמחט בכלל "נחה" בצד כשהוא לא מסתובב.. לא נראה לי שצריך לדאוג.. רג לשים גם בתוך איזה חולצה או בד כלשהו בתיק, ואם אתה רוכב במקומות עם סיכוי להירטב מנהר או משהו, כדאי להשתמש גם בשקית אטומה.

m a n d e

New member
הוא מסתובב רק כשדולק, לא?

ואפילו מרגישים את זה, בייחוד בהדלקת המכשיר.

stardust19

New member
רק אם אתה תשים את האוזן שלך על הנגן

בעת שהוא פועל תשמע שהוא מסתובב. בנגנים הישנים לא הייתה פונקצית הנעילה ולכן היה פחד שהנגנים יהרסו- בנגנים של היום הפונקציה הזו קיימת וכן עוד כמה פונקציות נוספות (לא בכל הנגנים)- זה בדיוק כמו התכונות של כל צורבי הדיסקים למיניהם- CDR/CDR-RW/DVDR וכד'...

m a n d e

New member
מה זאת אומרת פונקציית הנעילה?

יש לי H320 אייריבר (חדש ממוצ"ש) ועדיין לא עמדתי על כל תכונותיו, אני לומדת לאט לאט ומתפעלת. אבל אני הולכת עם הנגן בתוך הנרתיק שמקבלים באריזה, ובתוך תיק שאני הולכת איתו. בעת ההליכה אני לפעמים שומעת מוזיקה ולפעמים לא. האם אני יכולה "לנעול" משהו כדי שלא יינזק? האם הכוונה היא לפונקציית "הולד"?

stardust19

New member
פונקצית הולד נועדה לנעול את לוח

המקשים בכדי שלא יווצר מצב של לחיצה בטעות על אחד המקשים ומעבר לאיזשהי פונ' שלא רצויה באותו רגע... הנעילה שאנחנו מדברים פה אליה- זוהי נעילה של המחט שקוראת את הדיסק- אין למשתמש הרגיל יכולת לשלוט עליה, אלא רק למעבדה וגם זה הנעליה מתבצעת רק באמצעו פקודות בתוך קוד המקור

m a n d e

New member
כלומר זה משהו אוטומטי שאו יש או אין

במכשיר ספציפי? או שצריך לגשת למעבדה כדי לעשות את זה אם רוצים/אם המכשיר תומך? מה לגבי H320? האם זה קיים/אפשרי לעשות?

יאיר B

New member
הנעילה היא תכונה של הדיסק.

לא ניתן לשנות את הנעילה הזו. גם מעבדה לא. היא מוגדרת בקוד הקושחה של המכשיר. באופן כללי: אם הנגן שלך חדש (מהשנתיים, שלוש האחרונות) אז יש לו את פונקצית הנעילה.

stardust19

New member
אמממ במעבדה הם יכולים לשנות

את קוד המקור של הנגנים ושמה הם גם יכולים לשנות את הפונקמיה של נעילת הדיסק- זה בדוק כי ראיתי איך עושים את זה

m a n d e

New member
אז רגע, לאייריבר H320 יש או אין את

המנגנון הזה? אני מניחה שהוא חדש (יחסית) אבל מישהו יודע בוודאות את התשובה?

Kingstone

New member
לי יש לדוגמא

iPod mini, האם מותר לי לרוץ איתו? רכבתי פעם באופניים (לא תנאים קשים) עם האייפוד ולא קרה לו כלום ממה שראיתי, האם גרמתי לו נזק?

TheRealDeal

New member
אם הוא עובד כמו שצריך אז לא..

זה לא חוק שאם תרוץ הנגן יהרס... אתה יכול ועוד איך לרוץ איתו, אבל כדאי שתישאר בטווח של הכמה דקות האלה שבהן הנגן לא משתמש בהארד-דיסק, אלא בבאפר, שהוא פחות רגיש. עדיף גם להשתמש ברצועה ליד, בהחלט הרבה יותר נוח והנגן מקבל פחות זעזועים...

למעלה