ריצה

newluck

New member
ריצה

היי מקווה שזה שאלה בפורום הנכון. החלטתי לנסות להתחיל לרוץ, על מנת להיכנס לכושר,לשפר סיבולת לב ריאה ולרדת במשקל. מעולם לא רצתי באופן קבוע, וגם לא אהבתי את זה, אני רוצה לנסות את סוג הפעילות הזו. שאלותי הן: איך כדאי להתחיל? (בהנחה שאני די לא בכושר, אני עושה ספיניניג פעם אחת בשבוע בלבד וזה לא מספיק) כמה זמן/מרחק כדאי לרוץ ? איזה דברים חשוב לדעת לפני שאני מתחילה. תודה מראש

oridoron77

New member
שלום לך

1.‏ אפשר בהתחלה לנסות לרוץ בקצב אחיד קל (קל לפי הרגשתך), למשך של עד חצי שעה. אם הצלחת, אז אפשר לשקול לעלות כמות זמן (בריצה לא ההייתי עובר כרגע את ה45 דק),או לחלופין לעלות לעלות קצב. שניהם מומלצים. 2.‏ יש להצטייד לנעליים תומכות פעילות ריצה. 3.‏ יש להתחיל עם 2 אימוני ריצה שבועיים במרחק של יום מנוחה לפחות. אפשר לשלב אימון ספינינג, או אימון סיבולת אחר שיערב קבוצות שרירי פלג גוף עליון (בוקסינג, שחייה). 4.‏ יש לאכול בהתאם להנחיות איש מקצוע. בהצלחה אורי

alfi7

New member
אם אתה לא אוהב לרוץ..

אתה ממש לא חייב לרוץ.יש עוד מספר רב של דרכים לשפר את סבולת לב-ריאה,כוח שרירי,גמישות,קאורדינציה ולרדת באחוזי שומן. אתה יכול להסתכל על crossfit אולי זה יעניין אותך.המכשיר האליפטי הוא גם אופציה נחמדה לאלו שלא סובלים לרוץ (כמוני) רצוי ומומלץ לשלב אימון התנגדות יחד עם פעילות אירובית למטרות הרזיה.

למעלה