ריצה

Metalingus

New member
ריצה

שלום! אז ככה, יש לי שתי שאלות בנוגע לריצה. הראשונה, אם המטרה העיקרית היא שריפת שומן, אז מה עדיף, ריצה קצרה ואינטנסיבית (נניח 20 דקות של ריצה מהירה יחסית) או ריצה ארוכה ומתונה יותר (נניח חצי שעה של ריצה מתונה)? השניה, אני מבין שעל מנת לגרום לשריפת שומנים מקסימלית יש לדאוג לדיאטת דלת פחמימות (כדי שבעת הריצה ישרוף הגוף שומנים במקום פחמימות). השאלה שלי היא מתי בדיוק עלי להימנע מהפחמימות? בארוחה לפני הריצה? בארוחה אחרי הריצה? או שעלי להימנע מהן בכל זמן לגמריי? אני מודה לכל מי שיענה לי, ובאופן כללי אם יש למישהו עוד טיפים בשבילי על ריצה למטרת שריפת שומן אני אשמח לשמוע :) תודה:)

רון ו

New member
מה שקובע הוא המאזן הקלורי

כלומר כמה קלוריות שרפת בריצה ובהתאוששות שאחריה קח בחשבון שלריצה מהירה התאוששות איטית יותר בעקרון לא ניתן לשרוף רק שומן ולכן חשוב לדאוג לאספקת פחמימות: פרי קטן או חטיף לפני, חלבון ופחמימה אחרי למלוי המאגרים. היתרון בריצה בפיתוח כושר אירובי. בהליכה נמרצת (של שעה) אחוז שריפת השומן יהיה גבוה יותר.

מקסימה1

New member
האם באמת שורפים יותר קלוריות בריצה

מתונה מאשר בהליכה מהירה על שיפוע??? למשל: ריצה של 8.5 למול הליכה של 7.2 בשיפוע 1.5

רון ו

New member
מי כתב שצריך להגיע לקושי נשימה?

ככל שהמאמץ האירובי גובר יש עליה בדופק ובקצב הנשימה. בכל מיקרה של קשיי נשימה חובה להוריד מהירות ולנוח. בכל הקשור למאמץ פיסיולגי כדאי לשאול בפורום 614 וינגייט. והמלצה נוספת לערוך בדיקה רפואית וארגומטרית.

ריצה

לשם השגת מטרתך יש להקפיד על דיאטה מתאימה ועל פעילות גופנית אירובית , גם ריצה אבל גם הליכה מהירה , תלוי לאיזה סוג ועצימות של פעילות אתה רגיל וכל תוספת תהיה מבורכת ותעזור בעניין זה. אין צורך לשמור על דיאטת דלת פחמימות צריך שבסה"כ ההוצאה הקלורית תהיה גדולה מההכנסה.

למעלה