ריצוף אקסומי

צומבה1

New member
ריצוף אקסומי

הי לכולן. האם מישהי פה עשתה ריצוף אקסומי במי שפיר? האם באמת התשובות שמתקבלות אצל שוחט הן חד משמעיות או שזה יכול להכניס לבלבול ולא לתת אפשרות להחליט באופן וודאי לגבי כל מיני ממצאים? שוחט טוען שאין בזה תשובות אפורות ומוסרים ממצאים חד משמעיים בלבד אולם שמעתי אחרת. תודה לכל מי שיודעת

לא עשיתי מעולם

האם שוחט המליץ על הבדיקה? ואם כן - מה הבדיקה אמורה להוסיף מעבר לתוצאות הצ'יפ?

אני זוכרת שבחודשים האחרונים היתה כאן מישהי שביקשה שלא לדעת על ממצאים אפורים בצ'יפ, אבל בגלל משהו חריג בממצא שהתגלה אצלה - כן עדכנו אותה על ממצא אפור בניגוד למה שהיא ביקשה.
הידע שלי בריצוף מלא איננו מספק כדי לדעת אם התשובות שמתקבלות הן חד משמעיות או לא.

ממשיכה להחזיק לך אצבעות

צומבה1

New member
תודה מרעישה

שוחט המליץ על הבדיקה כיוון שהוא חושב שהיא הבדיקה הכי מקיפה שקיימת כיום, לטענתו תהיה הבדיקה שעושים עוד לפני הציפ בעוד כמה שנים אז מחירה ירד . שאלנו אם היתה זו בדיקה בחינם - היה ממליץ ? אז ענה שהיה ממליץ לכל אישה בכל גיל. דברתי איתו פעמיים בטלפון אחרי היעוץ ואמרתי לו שאני חוששת מתשובות אפורות . זאת לאחר שהיתי אצל רופא מומחה להפלות חוזרות שהלחיץ אותי מהבדיקה. אמר שהיא יכולה להכניס יותר אי וודאות מוודאת. רשמתי את זה לשוחט והוא חזר והתעקש בטלפון וממש כעס שרופאים שלא מבינים בזה מוסרים אינפורמציה לא נכונה. שוחט אמר שדווקא בציפ עדיין מתקבלות לפעמים תוצאות אפורות , אולם באקסום הם מיידעים רק בתוצאות חד משמעיות עם המלצה להמשך. עדיין פתאום אני בלחץ מזה ... אני גם עם בטן כבר ממש גדולה ובת ה7.5 בבית שככ רוצה אח עדיין לא יודעת באופן רשמי .... וזה מעכב אותי מלספר לה.

צומבה1

New member
תוספת -

הבדיקה בודקת לעומק דברים ברזולוציה עוד יותר גבוהה מהציפ. אם בציפ מתגלים ממצאים באישה צעירה שהכל נראה תקין אצלה בהריון ב1:150 מקרים, באקסום זה כבר 1:100 מקרים. לטענת שוחט עי אקסום ניתן לאתר נדמה לי כ-70 אחוז ממקרי הפיגור והאוטיזם הגנטי .....מה שלא קיים בציפ באחוזים גבוהים ככ.

ממש קשה לי לענות לך

מצד אחד אני בגישה שעדיף לדעת כמה שיותר, מצד שני אני כל כך לא מבינה בבדיקה הזו, שבאמת אין לי מושג.

מקווה שאחרות ומנוסות יותר בתחום הזה, יוכלו לענות לך.

Deergus

New member
מנסה לעזור

לצערי, על מנת לעזור נאלצתי להכנס לתוצאות הבדיקה הנוראית בחיי שהובילה לאובדן שלנו, אבל חשוב להעביר את המידע הלאה..
&nbsp
בגדול, למיטב הבנתי מתוצאות הבדיקה, הם מדווחים בסיכום אך ורק על מוטציות שידוע שיש להן משמעות קלינית. בקצת יותר פירוט - יש סולם (להבנתי מ1 ועד 5), כאשר מוטציות גנטיות מדרגה 1-2, משמעותן שהן פתוגניות (במקרה של דרגה 1) או פתוגניות בהסתברות גבוהה (דרגה 2). רק על ממצאים אלו מדווחים.
&nbsp
על דרגות 3-5 לא מדווחים. אם אני זוכר נכון, דרגה 3 היא לא ידועה (קרי - הדעות חלוקות האם יש פגיעה בעובר) ודרגות 4-5 הן כמעט בבירור שפירות.
&nbsp
* הדבר נכון למרפאה ששוחט עובד איתה בחו״ל, אך לא בהכרח לכל מרפאות האקסום בעולם.
&nbsp
בקיצור - משתמע ששוחט צודק ולא צודק. הוא צודק בכך שכנראה ולא מדווחים על תוצאות בתחום האפור (לפחות לא בסיכום), אך זה עדיין לא אומר שאין בעיה, ויכול להיות שדווקא לו היו מדווחים על תוצאות בתחום האפור, היו מזהים יותר מקרים (ובהתאם לכך - גם כמות החיובים הכוזבים הייתה עולה).
&nbsp
באותה ההזדמנות, אני רוצה גם לחלוק את משנתי לגבי שוחט. לרוע מזלנו נאלצנו לעבור אצלו מספר פעמים, וגם אצל אחרים. הרושם שקיבלתי הוא שהוא נחמד עד שמנסים לשאול שאלות קשות, או שמנסים לחלוק על דעתו בהתאם למידע מרופאים אחרים. כשזה קורה הוא מתרגז, וגם נוטה לתת תשובות מעט שקריות על מנת לסיים את הדיון (למשל, אם יש הסתברות של 5% למשהו, הוא יגיד שהסיכוי הוא אפס, ולא ישאיר מקום לדיון).
&nbsp
יתרה מכך, גם אצלנו וכך גם אצל מספר אחרים שדיברנו איתם - הוא נוטה לבשר חדשות רעות באמצע הלילה (איזור 11-12 בלילה), ללא כל התחשבות. נסו לחשוב איך זה לקבל את ההודעה הטראומטית בחייכם כשכל המשפחה ישנה, ורופאי המעקב והקליניקות סגורות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
1 - Pathogenic
2 - Likely Pathogenic
3 - Unknown
4 - Likely Benign
5 - Benign
&nbsp