ריצוף ברכבת הקלה

אלון ל

New member
ריצוף ברכבת הקלה

מישהו שם לב לריצוף שהחלו בשדרות הרצל (מול הר הרצל)? הם ריצפו קצת שונה מאשר בצמתים ונראה לי ששם תוקם תחנת ביניים (ממש ליד ביה"ח שערי צדק).

אלון ל

New member
בסה"כ לא ברור לי כיצד יסימו עד 2009

הקצב איטי מאד. הם כבר חודשים רבים ללא התקדמות משמעותית. מתי יפתחו את הפנייה לכיוון רחוב יפה נוף ליד יד-שרה? אני מניח שהם רוצים לחפור באופן רצוף עד לתחנות אוטובוס. כבר הרבה זמן שהחצי השני של צומת בייט עם שכבת בטון אך ללא המסילות/המכונה שמניחה אדניות. אין להם מספיק עובדים? הדבר שבו התקדמו יפה מאד זה בגשר המיתרים.

yairp4

Active member
ייתכן שלא יסיימו

בפורום תחבורה ציבורית העלו לפני כמה זמן כתבה על כל מיני תקלות ובעיות של חברת סיטיפס והיה כתוב שם שתיתכן דחייה של עד שנה וחצי בהפעלת הרק"ל. אני לא יודע אם הכתבה הזו עדיין רלוונטית ואם תהיה דחייה כזו ארוכה, אבל באמת אפשר לראות שעובדים שם לאט. חבל, כי מעבר לעובדה שתהיה עוד שנה של סיוט תחבורתי בעיר, מדובר בפרוייקט הרק"ל הראשון בארץ, זה שאמור להוות דוגמא לפרוייקטים האחרים, וכישלון של הפרוייקט הזה (דחייה של שנה וחצי מהמועד שהזכיין התחייב אליו זה נחשב כישלון עצום, לדעתי) ישמש תירוץ לביטול פרוייקטים דומים בעתיד. את גשר המיתרים בונה חברת מוריה והיא מתקדמת בקצב שלה בלי קשר לקצב של סיטיפס.

amit1270

New member
ראיתי את הקטע המרוצף היום

זה נראה לי כמו "פיילוט" לריצוף לאורך המסילה ולא תחנת רק"ל עתידית (מיקום יותר הגיוני לתחנה יהיה סמוך לבית יד שרה, איפה שיש כיום כמה תחנות אוטובוס).

אלון ל

New member
כן, אבל זה לא רחוק מידי מביה"ח שע"צ?

אולי מתכוונים לעשות גשר להולכי רגל... כמו כן, האם מתכוונים להשיב את הנת"צ במקום שבו ריצפו את המסילה עד שהרכבת תתחיל לנסוע בפועל? לדעתי זה מומלץ שבכל קטע שמסיימים שישחררו אותו לתנועה חופשית. בקטע שמככר האפט וצפונה אני בכלל לא רואה שום התקדמות. כיום אם יסיימו לפני 1.1.11 זאת תהיה הפתעה מבחינתי.

amit1270

New member
בכל מקרה שד' הרצל קצת רחוקות מבית החולים

ויש עוד יעדים, אל תשכח...

אלון ל

New member
עדכון מהיום

נראה כאילו מישהו קרא את ההודעה שלי בפורום. באזור הר הרצל ריצפו שטח נכבד. התחילו בהרכבת המסילה בחצי השני של צומת בייט. נראה שמקדמים את המעבר מרח' בייט לרחוב יפה נוף על המסילות הקיימות ופנייה ימינה לאוטובוסים 6 ו 14 שתהיה רק לאחר חציית המסילה. כמו"כ כל הקווים הבאים מדרום נראה שמצומת בייט יעברו משמאל למסילה. בככר האפט מקדמים את בניית התשתית החשמלית.

למעלה