ריצוף חוץ, חניה ושביל גישה

דנה A

New member
ריצוף חוץ, חניה ושביל גישה

מה מומלץ ביותר לריצוף החניה וכו'? האם גרניט פורצלן יכול להתאים, או שעלול להיות בעייתי באזור החניה?? יום מקסים

fireman

New member
לריצוף חניה עדיף

ריצוף קשה ועמיד עם נטיה לכיוון הבטוני קרי משתלבות, יציקת בטון, גרנוליט. אריחים ומשקל של אוטו לא מסתדרים טוב לאורך זמן, לא מבחינת חוזק ולא מבחינת לכלוך השמן שנוטה לנטוף מהרכבים מעת לעת.

אפשר גם אפשר וקיים בבתים

משתלבות לא רצוי כי הן סופגות ליכלוך ויש להן רווחים שעשבים גגדלים בהם . משתלבות- מה לא יהיה הבסיס שלהן הן זזות המראה שלהן מתישן עם הזמן .

פיטנגו4

New member
חלקית נכון וחלקית לא

ביישום נכון, משתלבות לא ממש זזות, ולא צומחים עשבים בין האבנים. עובדה בשטח של הרבה שנים. ביישום לא מקצועי, שנפוץ יותר מידי לצערנו, אז אתה צודק לחלוטין. גם זו עובדה בשטח...
עשבים אפשר להדביר, אני מנצל"ש הזדמנות שלי להזכיר למי שלא יודע: ולמי שרק חושב או מתכוון לשפוך נפט/בנזין/סולר למטרות הדברה: מספר טיפות (כן! כל כך מעט) של החומרים הללו שמגיעות למאגר של מי תהום - מקלקלות אותו לעד. ממש אי אפשר להשתמש בו יותר. יש חומרי הדברה תקניים! (ראנד-אפ, למשל). לא לשפוך נפט על אדמה או על ריצוף חוץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בבקשה!

שיש בחניה ?

אני הייתי רוצה שיש קיסר בתוך הבית במקום כל האריחים אבל יקר לי 700 ש"ח למ"ר

דנה A

New member
ניתן למצוא שיש מדהים במחיר נמוך...

בחנויות העודפים של החב' כמו אלוני, ראיתי דוגמאות יפהפיות במחירים סבירים, כ 100 שח' למטר והם עושים גם "הברשה" כדי שתתאים יותר החוצה.

fireman

New member
אחרי כמה חודשים תרצי לזרוק

את הכל לזבל. הוא ייראה כמו הצרות של אבו מאזן.

fireman

New member
המשקל של הרכב ישחית אותו לגמרי

כתמי השמן הם בכלל מתנה לכל החיים כמו כתמי הצמיגים וכדומה שיספגו הישר לתוך השיש.

שיש יקר

ולרוב עם השמש והתנאים בחוץ הוא הופך לאבן לא יפה במיוחד אשית הייתי הולכת על בומנייט לחניה ושבילים ואת המרפסות המקושרות לבית באותו ריצוף כמו של הבית רק במאט- למניעת החלקה

תמר36

New member
אתה יכול בומנייט ואם לא

תבחר מה שאתה רוצה רק שיהיה נגד החלקה. אני החלקתי על הקרמיקה הרטובה של הוריי וזה היה איום ונורא. נעליי הנשים רגישות לרטיבות.

פיטנגו4

New member
החלקה, בטון ואבן-דשא

זה שם המשחק כי הצירוף של רטיבות עם שמן - יותר משטח חלק כל סוגי הקרמיקה והגרניט פורצלן יהפכו למשטח סקי. אני מאד-מאד רגישה לנושא, בתור אחת שנאלצה ללכת 6 חודשים בנעלי בית ותחבושת, כי החלקתי על קרמיקה (עם נעלי התעמלות, לא עקבים...). חייבים משהו שסופג את המים - כמו בטון או אבנים העשויות מבטון. יש משתלבות מקסימות, חדשות, שלא נראות כמו המלבניות האדומות שברחובות. לאקרשטיין יש דגמים כמו יפו, טיבולי, ועוד. בבטון מוחלק, מוטבע וצבוע (שנקרא "בומנייט") אפשר להגיע לדגמים "כמו" קרמיקה, "כמו" עץ. נהדר למי שמראה ה"כמו" נראה טוב מספיק עבור החניה שלו. אני ממש לא אוהבת גרנוליט, אבל הוא מאד פרקטי. אבן או שיש לא מתאים בגלל השמן. ובסוף - הצימוק: הפתרון הכי הכי אקולוגי: יש אבן חדשה הנקראת "אבן דשא". זה מין משושה כזה מבטון, שבאמצע יש חור. זורעים דשא או משתרע אחר פנימה. אפשר לכסח מעליו, זה בנוי באופן שלא מזיק למכסחות דשא. מאשר גם משטח ירוק וגם משטח למכוניות. די נפוץ באירופה, ורק לאחרונה החלו לשווקו בארץ.

דנה A

New member
וואו, תודה

מה העלויות של האקרשטיין? סדר גודל של חומרים? לא הייתי שם, לא בדקתי את הכיוון.. תודה על התשובה

fireman

New member
אקרשטיין

סדר גודל מחירים של בין 40 ל200 ש"ח. תלוי בסוג האבן, גודל, צבע, גימור לאקרשטיין החומר היחיד שתצטרכי זה מצעים וחול דיונות. עלות ריצוף משתלבות כ12-30 ש"ח למ"ר ללא הידוק מצעים ופיזור חול.

דנה A

New member
לחניה, או גם לשביל הגישה???

משני צידי שביל הגישה תהיה גינה, כך שלמים יש הכין להספג. מבינה שיש שתי בעיות - האחת העמידות - אקלים, כתמים וכו' והשניה - נושא המים, השמן, ההחלקה בטון מוחלק, האם לא מחליק שמן/מים?? היכן נספגים המים אם הולכים על בטון? כאשר לוקחים אבנים שונות - כמו המשתלבות והאקרשטיין, מה אז לגבי השמן, והכתמים? המים הנספגים הם בעצם במרווחים שבינם? כי אינן מרוצפות על משטח בטון?

Xeo

New member
יש אריחים עם רמות חספוס שמתאימים

למקומות שבהם יש הרבה מים, בוץ, שומן וכו' מה שנקרא anti-slip. זה מתחיל מדרגת R9 ועד R13

למעלה