ריצוף חוץ

chipopo4

New member
ריצוף חוץ

שלום,
אנחנו מתלבטים לגבי ריצוף חוץ בכמה מישורים נוטים לכיוון פורצלן בעיקר בגלל התחזוקה:
1. האם זה נכון המיתוס שפורצלן דוהה מהשמש ומחזיק פחות זמן מאשר אבן טבעית כגון בלוסטון?
2. האדריכלית שלנו לא ממליצה פורצלן בשבילים/מרפסות בטוענה שהצדדים נסדקים עם הזמן - מה ההיכרות שלכם עם הנושא ?
3. בחניה אני מעוניין לשים אבן בלוסטון - הבעייה שלי זה נושא הפנלים- השליכט בגוון בהיר אילו פנלים מקובל לשים (החניה צמודה לקיר חיצוני של הבית).
בברכה,
נירו

גלמיש1

New member
האדריכלית צודקת.

1. לגבי דהיה - תלוי כנראה בדגם ובאיכות. בפורצלן איכותי לא צריכה להיות דהיה משמעותית. וגם לא שחיקה. אבל לאורך זמן תיתכן סדיקה בגלל נפילת חפצים וכו .
לאבן טבעית (איכותית) אין תאריך תפוגה גם מאות שנים, והיופי שלה הוא ב'הזדקנות' והשתנות עם השנים.
2. ראה לעי"ל - אם עושים פורצלאן צריך להגן על הקצוות שלו בגמר כלשהו (יציקת בטון, סף אבן טבעית, וכו). אחרת מובטח לך שברים וסדיקה.
3. מקובל לשים פנלים מהריצוף. אבל זה לא מה שקובע, שים מה שמתאים. אתה יכול לשים פנל מאבן אחרת, או פולימרי, או לא לשים (אני מבינה שמדובר על הקיר החיצוני של הבית). מה תוכנן ? מה אומר האדריכלית שלך?

פורצלן או אבן טבעית

מי שלא מסוגל לסבול את המראה של אבן שמתישנת, ורוצה שמה שהוא מניח היום יראה כמעט אותו הדבר גם עוד 10 שנים, שלא ירצף באבן טבעית אלא רק בפורצלן.
מי שישבר לו הלב כאשר יווצר כתם באבן בגלל כוס קולה, שתן של כלב, או סתם חלודה - שירצף בפורצלן.
&nbsp
מניסיון רב - פורצלן איכותי שמותאם לריצוף חוץ (!) - לא נסדק, לא נשבר ולא שום דבר יותר מאריחי אבן. ( כמובן שאם פטיש כבד יפול עליו הוא ישבר, ואם שורשים ידחפו אותו מלמטה הוא יסדק, אבל זה יקרה גם לאבן טבעית).
בריצוף חוץ חשובה האיכות אפילו יותר מהפנים, בגלל תנאי הסביבה. אם תבחרו משהו זול מאד ודקיק, הוא ישבר.
&nbsp

גלמיש1

New member
ואולי הכי חשוב - מניעת החלקה.

לא יאמן איך גשם מאובק, ו/או קצת בוץ בסוליה, הופכים את הנעליים שלנו למחליקיים. לכן במיוחד בפורצלן, יש להקפיד על גימור נוגד החלקה.

chipopo4

New member
תודה

העניין העיקרי שמעניין אותי מעבר לאסתטיקה
זה נושא הסדיקה בחניה ומרפסת - האם תנאי החוץ משפיעים על פורצלן ?
ברור שכדאי לשים ANTI SLIP בחוץ, אגב לפעמים חברות הביטוח מתנערות מבונים פרטיים שלא הקפידו על הנושא.

בברכה,
נירו

אין דבר כזה "אנטי סליפ"

זה מונח של קבלנים.
ריצוף שמתאים לתנאי חוץ הוא עם מקדם נגד החלקה R10 ומעלה.
אם מדובר בשביל עם שיפוע רציני, אז שיהיה מקדם יותר גבוה, או להתקין פסי חספוס.
&nbsp
אם זו אבן טבעית, לעשות אותה מכובסת, ולודא בפועל (להרטיב, ללכת יחף) שהיא לא חלקה מידי.

chipopo4

New member
תודה רבה!

מיכל וגלמיש תודה
אני מעדיף ריצוף כי הכל כבר עם יציקות בטון שהכנתי בזמן השלד (חניה, מסתור כביסה, מרפסת ויטרינה).
מה מגדיר ריצוף פורצלן איכותי?
האם העובי?
איטלקי ?
אני מעדיף לא אבן יפו בחניה ולא משתלבות כי לא רוצה עשבים שיצוצו (למרות ששים יריעה מתחת...).
בברכה,
נירו
בברכה,
נירו

למעלה