ריצוף חנייה

DavidGilmour

New member
ריצוף חנייה

אנחנו לפני סיום הבניה וצריכים לצקת חניה ושבילים,בכוונתנו לרצף את החניה והשבילים בגרניט פורצלן,האם כדי בתור מצע לריצוף לשים סומסום או חול לריצוף?

fireman

New member
תבצעו את היציקה בצורה כזו

שלא תצטרכו להכניס מצעים מתחת לריצוף, בצעו הדבקה....זה יחסוך לכם הרבה כסף.

פיטנגו4

New member
מה?

קרמיקה מרצפים על בטון ולא על מצעים. בדיוק כמו בתוך הבית. בטח ובטח קרמיקה שאמורה לשאת מקל של רכב...

DavidGilmour

New member
תשובה לפיטנגו4

התשתית לריצוף היא מחלוטה ועליה יציקת בטון... בשאלתי התכוונתי מה כדאי לשים בין היציקת בטון לגרניט פורצלן???

פיטנגו4

New member
לדעתי

כאשר אני משרטטת פרט כזה, השכבות הן (מלמטה למעלה) בטון חול מעורב בצמנט טיט (איזה כבוד לדבר עם מי שהוא עבורי הסגן-של-אלוהים
)

fireman

New member
בלבול נוכח ההגדרה "מצעים"

לבצע ריצוף היום אפשר בשתי שיטות (בגדול) א. הדבקה. ב. על מצעים. (חול\סומסום) בשני המקרים יש בטון מתחת, בתוך הבית נהוג לבצע ריצוף על מצעים מאחר ויש צורך להעביר צנרת ותשתיות שונות על הרצפה מה שמצריך יצירת מרווח בין האריח לבין הבטון מעבר ליכולות הבידוד האקוסטי של המצעים השונים. שיטה נוספת הנהוגה בתוך מבנים ובחוץ היא הדבקה - שהיא הדרך הטובה ביותר להשגת יכולת נשיאה של משקלו של רכב במקרה של ביצוע ריצוף חוץ. אני מניח שבכותבי "מצעים" חשבת שאני מדבר על מצע מהודק - אך לא זו הייתה הכוונה.

ronit ronit 1

New member
שתי תשובות

1) כמו שהמליצו עדיף לרצף ישירות על הבטון בהדבקה משקולי חוזק 2) בגלל שחול כבר אין במדינת ישראל מחירו או מאוד גבוהה או גנוב (לא ע"י אלה ע"י הספק), ולכן בפרוייקטים שאני מנהל משתמשים רק בסומסום אומנם הוא פחות טוב ויותר קשה לעבודה אבל זה המצב אין לי כוונה שבגללי איזשהו גנב ירווח את לחמו בהצלחה ירון

למעלה