על טעם ועל ריח
שירי שלום גישתך ברוכה! אבל לגבי היפה תהינה דעות כמספר האנשים שתדברי איתם, אם לא יותר. ואנסה לפרט. ריצוף קרמיקה - מעצבן כש"מושכים" מים. המים "קופצים" בגלל העגלוליות של שפת האריח. אני אישית, גם לא אוהבת את המראה. אם חלק אז רואים מאוד את הלכלוך ודמוי אבן אני מתאבת. גרניט פורצלן - אותו כנ"ל בשטיפה ובמראה האחיד. למרות שיש יותר יפים ויקרים. כעקרון חומר מאוד חזק. ממשפחת הקרמיקה. מרצפות גלוסקא - כאלו שנראות חלקות וכמו "של פעם" . מבחינה טכנית, חומר מחורבן!!! רק צמנט ללא אגרגטים (חצצים) ולכן חלש , פריך ונפילות של עצמים קשים מרסקות אותם. יש משהו במראה המלוכלך שלהם שנעים לאחדים. לי לא. אבל הם כל כך יפות!!!!! אני עשיתי ריצוף חוץ מהם . שם לא מפריעים לי הסדקים והלכלוך שנספג. אבן (שיש למיניו) - קשה לתחזוקה כי נפגע מכל מיני דברים שנשפכים עליו. סופג מאוד. אך אפשר לשים סילר לאטימה. טרצו ("בלטות") - לדעתי זהו החומר האולטימטיבי!!! גם מבחינת היופי, הפרקטיות ואפילו המחיר. אז עכשיו, כשאתם יודעים שאני משוחדת אני אסביר. הבלטות עשויות בעצם מבטון. כלומר צמנט עם חצצים למינהם, בגדלים וצבעים שונים ופיגמנט. חלוקה ראשונה היא בגודל האבן שיש בבלטה. סומסום זו האבן הכי קטנה, ואחר כך הגודל עולה. בדרך כלל נונים שני מספרים. (כי לא הכל אחיד וכי זה מדבר על שימוש במסננות של גודל ) אבן אחת שתיים (כבר לא מייצרים בלטות כאלו וחבל. אבן שתיים שלוש ( דומה לבלטות הרגילות שגדלנו עליהן) . אבן ארבע חמש , וכה הלאה. עד שיש גם פלחי שיש שלמים ( פרלטו למשל) חלוקה נוספת היא בסוג האבן שבתוך הבטון וקשיותה. שיש קררה (לבן מאוד) בינימינה (חומחומית בהירה) גרניט ( שחור) וכ"ד. סומסום -מזכיר לי דייסת סולת... וגם נורא סופג. הסיבה" יחס גבוה של צמנט בגלל גודל האבנים הקטן. טרצו אבן שתיים-שלוש - זו ההמלצה שלי!!!!!!! כל הבית שלי מרוצף כך!! בחרתי גוון צהבהב לכל הבית. חוץ מאשר במטבח שעשעית דמקה , שחור לבן. בין האזורים, עשיתי מרצפות מעוטרות ושטיחים של "המומחה" איכות מצויינת, יקרים ואנטיפתיים. אבל אין להם מתחרים!!! מרצפות מצויירות, אגב. אפשר לעשוץ רק בסומסום. כי רק דייסת הסולת האחידה מצליחה להכנס לכל חורי התבנית. לגבי הטיפול בטרצו. יש כל מיני אמונות טפלות. בסכ הכל צריך רק כשנה מיום ההנחה לטפל בהן בעדינות ולא להרטיב מיד ( לא למשוך מים שנה) ורק אחרי שנה לעשות סילרים או קריסטל. בגלל שזה בטון והוא חומר שצריך להתייבש ממרכיביו, אז עדיף לתת לכל המים לצאת לפני שאטומים אותו. ועוד המלצה, לא לעשות רובה!!!!!!!!!!! האבק ימלא את החריצים עם הזמן. הוא לא נשבר והצבע שלו לא מתלכלך מאבק... ביתרון האדיר בטרצו הוא החצצים ש"מסתירים" את הלכלוכים הקטנים... מקווה שלא שכחתי שום סוג של ריצוף. טרה קוטה וצפחה הם ממש לא פרקטיים... בהצלחה סיגל