ריצוף מרפסת חוץ

אוער

New member
ריצוף מרפסת חוץ

בשעה טובה קנינו דירה. הכניסה בעוד כמה חודשים, אבל אני כבר מתרגשת לתכנן

מדובר בדירת יד 2 קיימת, לא בדירת קבלן שאפשר עוד לעשות שינויים בקלות יחסית.
יש מרפסת די גדולה.
כל הדירה עם פרקט והמרפסת בריצוף רגיל פשוט בצבע בז' בהיר.
חשבנו על דק או על דשא סינטטי.
לגבי דק - הבנתי שהריצוף אמור להיות מונמך בשביל זה ולכן לא נוכל לעשות, זה נכון?
לגבי דשא סינטטי - לילדות זה בטח יהיה כיף, אבל איך מנקים את זה?!
תודה!

פיטנגו4

New member
לא בטוח שלילדות יהיה כיף

השטיח הירוק לוהט בשמש, וגם מסריח כמו פלסטיק-נפט.
במקרה שבבית יש פרקט, בחוץ נחמד דק או גרנטי-פורצלן דמוי דק.

אם שמים דק - אסור שתיווצר מדרגה. המפלס צריך להיות זהה למפלס הפנים או נמוך ממנו.
אם מרצפים/מדביקים ריצוף - מפלס חוץ צריך להיות נמוך ממפלס פנים ב2-6 ס"מ. לא אותו גובה, ובטח לא גבוה יותר.

bonny5

New member
תהייה לגבי המדרגה בהוספת דק

אם כרגע קיים כבר ריצוף במרפסת (בערך 2-3 ס"מ נמוך מהריצוף בדירה), אז לא ניתן להוסיף דק עליו?
מה עושים במקרה כזה?

bonny5

New member
פתרת לי את ההתלבטות

וחסכת לי כמה אלפים טובים. בעלי מודה לך עד מאוד

מרי פופ

New member
או שעושים שיפוע...

יש לי לקוחות שקנו דופלקס עם מרפסת ענקית (האמת שזה התאום של הדופלקס שלי... בבניין ליד), הם קנו כבר את הבית כשכל המרפסת עם דק מושקע ואדניות עץ בנויות עם ספסלים משולבים, כולל סוכה מעל.
הדק עולה בשיפוע מתון מהמסילה של התריס ועד ל 15 ס"מ, לא מפריע בכלל.
אותי אגב, מאוד מטריד מה נופל בחריצים ומה הולך שם אחרי כמה זמן מתחת לדק? מרגיש לי כמו מצבור מעולה של טינופת לנמלים ולג'וקים.

מעולם לא בדקתי מתחת לדק שלי אבל

לא הבחנתי בתנועה ערה של נמלים ו/או ג'וקים באזור הדק ולא בניחוחות חשודים ומכאן אני מסיקה שהגשם שוטף בכל חורף את מה שנפל בין הסדקים לעבר המרזב. מה שכן, נבטה לי שם רקפת וגם הנענע השרישה שם אז בטוח שיש שם משהו

פיטנגו4

New member
לא תמיד אפשר

אי אפשר דק אם מפלס הריצוף מתחת לדק הוא כזה שהדק יוצר מדרגה עולה, כלומה גבוה ממסילות התריס, זה מסוכן ולא תקני.
זה מה שיקרה ל bonny5 כי יש לה רק 2 ס"מ...לכן היא לא יכולה לעשות דק.
אולי אם היא תפרק את הריצוף, היא תוכל לעשות דק ישירות על הבטון.
בקומה שניה ומעלה לא היית ממליצה - משיקולי איטום.

מרי פופ

New member
זה בדיוק מה שיש אצל הלקוחות שלי

הדק גבוה עם שיפוע מתון בעליה ממסילת התריס...
לא יודעת לגבי התקניות של העניין, הדירה נקנתה כך והמרפסת מרהיבה (זו הסיבה שקנו את הדירה).

מרי פופ

New member
תאורטית אפשר לפרק את הריצוף

הקיים, לפנות את החול, לודא איטום או לאטום מחדש (אם הבניין ישן יותר) ואז ולבנות את הדק במפלס החדש.

bonny5

New member
למען האמת חשבנו על דק רק כי הריצוף מזעזע

אבל אם צריך לפרק את הריצוף בשבילו אני מניחה שנרצף כבר מחדש עם גרניט פורצלן סביר...
תודה!

פיטנגו4

New member
הכנה דרושה לדק בבנית הבית

מפלס בטון חוץ נמוך ב15 ס"מ מפני ריצוף פנים. שיפוע מים 1.5% כלפי חוץ.
לחלופין, וזה השילוב האופימאלי עלות-תועלת , אם בטוחים שלעולם לא יהיה שם ריצוף אלא דק , הוא חגורת בטון ברוחב 1 מטר , והשאר יהיה הדק מעל אדמה.

ום אנחנו כבר בנושא - לתשומת לב כל האדריכלים ואלו שמתכננים פיתוח חוץ:
1.לא להשתמש בסימון המפלס (העיגול המחולק ל4) מחוץ לגבולות המבנה!!! בחוץ כלום לא מפולס ! משתמשים בסימון נקודות גובה.
אם תשרטטו סימון פילוס, הרצף יעשה מפולס, והמים יחדרו למבנה.
2. כיתוב נקודת גובה: הנקודה העשרונית מציינת את המיקום, או שיש סימן + זעיר.
3. כיתוב המספרים של נקודות הגובה פונה מלמטה למעלה (ולא מוצפן, וגם לא עם כיוון הקריאה של הדף!!!)

אוער

New member
תודה על התגובות. אני מבינה שנישאר

עם מה שיש.
תקציבית לא ריאלי לפרק את הריצוף הקיים ולהכין מחדש לדק. למרות שזה ממש ממש מה שרצינו - אבל המרפסת חדשה לחלוטין (התווספה עכשיו בתמ"א) ואין מצב שניגע בזה.
לגבי הדשא - זה באמת נשמע פיכס...
תודה!

שגית73

New member
נסיון עם דשא סינטטי

אני מסתכנת כאן כי הדעה שלי לגבי דשא סינטטי הפוכה לדעת הרוב. גם אנחנו חששנו לעשות דשא בינטטי בחצר מכל הסיבות שהועלו כאן, מתחמם, מסריח וכו אבל עשינו זאת בכל זאת - שטח גינה של כ50 מטר - וזו היתה אחת ההחלטות הטובות ביותר שעשינו.
הבנים נהנים מאוד לשחק משחקי כדור על המשטח, גם ילדי השכנים עם חצר הדשא האמיתי באים לשחק אצלינו כי בעיטות לא עושות חורים וקרחות בדשא, אין חרקים ונמלים ולא מכניסים הביתה אחרי המשחק בוץ בחורף ועשבייה תלושה בקיץ.
לגבי החום-המשטח לא מרגיש לי חם יותר ממשטח של דשא אמיתי או לחילופין דק או קרמיקה שלוהטים בקיץ.
לגבי הריח-אני מעולם לא הרחתי שום ריח חריג.
אנחנו גרים באשור השרון ולא בצפון הקריר יותר, ואני ממליצה בלב שלם, ובניגוד לדעה הרווחת, על הדשא הסינטטי.
אבהיר ואומר, אנחנו קנינו את הדשא הסינטטי הטוב ביותר ומחיר היה בהתאם. אני לא לוקחת אחריות על דגמים זולים.

פיטנגו4

New member
"מסתכנת"?

האם אנחנו כאן בפורום כולנו עם טעם אחיד?
האם אנחנו נוהגים לסקול אנשים שהטעם שלהם שונה משלנו?

אני מאד שמחה שאת מאושרת עם מה שעשית. באמת!
אגב גם אני, שממש לא אוהבת סינטטי, מתכננת סינטתי כשאין ברירה אחרת - כולל בפרוייקט נוכחי.

אוער

New member
את יכולה להגיד לי סוג ומחיר? לא אתפוס אותך

על השקל - רק מבקשת להבין סדרי גודל כמובן...
תודה!

שגית73

New member
תשובות

הי
אני מבינה שהפרסום בפורום אסור ולכן לא אציין את שם החברה. מדובר בדשא אירופאי עם תקן של כל מכוני התקנים, ארוך
וצפוף, עם מספר גוונים של ירוק, ולא צבע אחיד. אני לא זוכרת סכומים מדויקים, אבל העלות כולל ההתקנה, היתה כ20000 ש"ח
לכל הגינה, כולל דשא ועבודת גננות שכוללת שתילה של עצים ושיחים סביב הגינה, הנחת טפטפות, שביל גישה מאבני טוף עם
מספר אבני דריכה. העצים והשתילים שבחרתי היו בתוספת תשלום, ופה בבחירה הזו של עצים אפשר או לחסוך או להתפרע.
אנחנו בחרנו לא לקחת גנן ועושים את עבודות הניכוש וגיזום לבד. מדובר בעבודה פיזית לא פשוטה (במיוחד עם שיח הפסיפלורה
המטפס שצריך לטפל בו לעיתים די קרובות אחרת הוא יכול להשתלט על כל הבית בציק) ואנחנו שמחים שהטיפול בדשא נחסך
מאיתנו. לא צריך לכסח, לא להשקות ולא לדשן. מצוין לעצלנים כמונו.
פטינגו-מקבלת את ההערה שלך. המילה מסתכנת ייתכן והיתה פוגענית, לזכותי אומר שלא רציתי להתפרץ ולדרוך על בהונות הרבה יותר מנוסות ממני.
יום טוב לכולם

GulDa

New member
אני מסכימה איתך

לנו יש מרפסת שלא נהננו ממנה בגלל הריצוף אז החלטנו לעשות דשא כי 'פסיכולוגית' זה יותר נעים לי. אנחנו מאוד מאוד מרוצים! אכן מתחם אבל לא משמעותית יותר מהריצוף והזמנו קירוי מעל שבמילא תכננו לעשות וזה פתר את בעיית החום.
גם אנחנו קנינו סוג טוב ויקר, בדיוק מאותה הסיבה שאת, העדפתי להשקיע יותר בסוג ולהנות כמו שצריך. לנו יש מרפסת קטנה יחסית אז העלות היתה סבילה...

אוער

New member
תודה לכן. האם זה מודבק או מונח? במידה ולא

רוצים יותר - זה פשוט כמו שטיח או שזה פוגם במרצפות מתחת?
איך מנקים את זה? הרי מצטבר אבק/נופלים פירורי אוכל וכו'...

GulDa

New member
תלוי לאן מיועד

לגינה אני חושבת שצריך להתקין מקצועית. אצלנו זה במרפסת, ולכן מספיק להניח את זה, זה די כבד ולא זז ממקומו. בעיקרון יש בזה חורים שדרכם עובר מים, כך שאבק פשוט שוטפים עם מים, לגבי דברים יותר רציניים אני חושבת שאפשר לשאוב, לנו עוד לא יצא להתנסות בזה אבל.

למעלה