בלבול מוסגים - בנית בית חדש, לא
שונה בהרבה, משיפוץ טוטאלית, לפחות תהליך התכנון. כל אדריכל, שמכבד את עצמו, יכול לתכנן את כל, מה שצריך לתכנן בבית פרטי. תלוי, איזה הסכם עשיתם. במקרה, שהלקוחות מחפשים, את האדריכל הזול ביותר, באזור (לא מכירה אותכם, אל תקחו על עצמכם, עם אתם לא כאלה), לא יכולים לצפות, שבשכר טרחה מינימלית, האדריכל יתכנן בית מקורי, המותאם לצרכים וחלומות האישיים של הלקוח, ירוץ לקבל היתר בניה, ועוד יתכנן לעומק פרטי פרטים את הפנים. לכן, יש אדריכלים, שמראש כיוונו את עצמם למתן שרות חלקית, או להגיש תכנית להיתר, או נכנסים כמתכנן פנים. רוב המקרים, זה לא קשור ביכולת המקצועי, אלא בעובדה, שמעטים האנשים, עם מודעות גבה לערך התכנון, ולא מקמצנים על שכר טרחה של האדריכל. רוב אנשים - ודי עצוב, שזה כך - לא מחפשים מתכנן טוב, כי חושבים, שהם מספיק חכמים בעצמם, רק צריך משהוא, שיגיש את הבקשה להיתר. בסוף הבניה, שבזבזו אלפי שקלים סתם, עשו שינויים בזמן הביצוע, ותוצעות הסופיות, הרבה פחות טובות, מאשר פוטנציאל השטח, מתחילים להבין, שלא בתכנון היו צריכים לחסוך. בדרך כלל לא אומרים, שאנחנו טענו, אלא, שהאדריכל לא הייה בסדר. ואם נשאר בעיה רצינית, מזמינים מעצב פנים, הורסים, משנים... ולא צריך שום אידאולוגיה רחוקה מיפן, לתכנן בית מצויין! צריך ראש טוב, של מתכנן, המקשיב לכל פרט קטן, בפרוגרמה, שאתם נותנים לו, לפני התחלת התכנון. העקרונות, לבית אנושי, בכל העולם דומים, כמו שבני האדם דומים מיפן עד לוס אנג´לס. השוני, באקלים, ברקע תרבותי. אם אתם גרים הארץ, יותר חשוב להתאים את הבית לאישיות שלכם, מאשר לקשור את עצמכם ל"תורת הפאנג שואי". בדקתי לא מזמן את תכנית הבית שלי, אך עומד בחוקי הפאנג שואי - בול! - למרות, שלא הייה לי שמץ של מוסג על ה"תורה" בזמן התכנון. זה חיזק בי את התחושת בטן, שכנון טוב, לפי כל קריטריון אנושי טוב. אם הבן אדם לא רוצה להעתיק את ארמון לואי 16, או את בית של השכן, אלא בודק את עצמו, מה במאת חשוב לו, בבית שלו - לא צריך שום הוקוס פוקוס אופנתי. אז, בפגישה עם האדריכל, הכי חשוב, שתחשבו על עצמכם, על החיים שלכם עכשיו, עוד 5 שנים, עוד 10 שנים... עד שהבית הזה צריך לשרת אותכם!בהצלחה לבית משלכם! נ.ב. אדריכלים אוהבים לציין שהם עודבים על פי הפאנג שואי, כי הרבה יותר קל להסביר את המה, ולמה, עם מילות ה"קסם האלה", מאשר לנתח את החיים. רוב האנשים, צריכים איזה "אישור מעל אנושי" שיאמינו בדברים. אני, מספיק מבוגרת, לא זקוקה לאישורים האלה,בהחלטותי, מספיק בטוחה בעצמי, ומוכנה לחשוב, כל פעם מחדש. אמרו כבר, שאני לא לגמרי נורמלית.... חייה עם זה טוב מאוד. אווה