ריצוף

eWave

New member
ריצוף

שלום, אנו עומדים לפני ריצוף דירת פנטהאוז, האם יש המלצות לסוג ריצוף למרפסת, מבחינת עמידות, דהיית צבע וכו´. לגבי הריצוף של חברת נגב האם מישהו מודע לבעיות כלשהן / חסרונות מכיוון שאנו די מעוניים לרכוש שם את הריצוף. רצ"ב לינק לכתבה מענייית באחלה אתר הנוגע לכל החברים בפורום, תודה

מומחה באבני ריצוף

שמו מוש בחור משגע מומחה לאבן בארץ פלאפונו 058383001 בהצלחה

אתי@

New member
אנחנו ריצפנו את הבית בריצוף של נגב

בחרנו את הגרניט פורצלן בגלל האיכות הגבוהה יחסית לאיכות של קרמיקה. עד עכשיו (5 חודשים) אנחנו מאוד מרוצים, שום מרצפת לא נשברה, אף מרצפת לא ספגה כתמים, וכל המרצפות נשארו יפות כמו שהן היו בהתחלה. יחסית בנגב מציעים את העיסקה הכי טובה, כיון שמדובר במרצפת באיכות מצוינת ובמחיר סביר בהחלט.

שמופית

New member
אנחנו קבענו איתם פגישה ליום שני../images/Emo45.gif

יעלי, אתם הולכים על קרמיקה או גרניט פורצלן ?

אנחנו הולכים על גרניט פורצלן, וכבר

בחרנו צבע, אני רק מקווה שהאדריכלית תחשוב שזה צבע מתאים, ושנוכל להתאימו לפרקט. אני ממש התאהבתי בצבי ובמרקם של הרמון בז´, ואיכשהוא, כל מה שראיתי היה פחות יפה בעיני ממנו, אז אחרי חודשיים, אני עדיין חושבת שזה יפה...

שמופית

New member
האדריכלית שלכם היא גם

מעצבת פנים ??? אנחנו נפגשים עם האדריכל שלנו ביום ראשון, אז אני אשאל אותו אם הוא גם מעצב פנים... אני יודעת שהוא מתכנן את הבית, בין היתר, לפי תורת הפאנג-שואי אבל אני לא בטוחה לגבי עיצוב פנים. אני ממש מתרגשת לראות סקיצות ראשוניות של הבית שלנו !!

אני לא יודעת אם היא בהכשרתה מעצבת

פנים, או רק אדריכלית (שזה לא כזה רק קטן...) אבל היא חייבת להמליץ לפחות על מה שנראה לה כי כשהיא מעצבת את הבית, זה לא רק הקירות, אלא גם מה שהולך בפנים. למשל, אני יודעת שהיא עבדה בעיצוב מטבחים כמה שנים, אז היא עיצבה לי את המיטבח - ממש ממש יפה דרך אגב. בכל אופן, היא די שולטת על איך שהבית יראה, חוץ מאשר הרהיטים. תאורה, נישות, במות, הפרדות למינהן, - אז היא חייבת להבין גם בעיצוב.

בלבול מוסגים - בנית בית חדש, לא

שונה בהרבה, משיפוץ טוטאלית, לפחות תהליך התכנון. כל אדריכל, שמכבד את עצמו, יכול לתכנן את כל, מה שצריך לתכנן בבית פרטי. תלוי, איזה הסכם עשיתם. במקרה, שהלקוחות מחפשים, את האדריכל הזול ביותר, באזור (לא מכירה אותכם, אל תקחו על עצמכם, עם אתם לא כאלה), לא יכולים לצפות, שבשכר טרחה מינימלית, האדריכל יתכנן בית מקורי, המותאם לצרכים וחלומות האישיים של הלקוח, ירוץ לקבל היתר בניה, ועוד יתכנן לעומק פרטי פרטים את הפנים. לכן, יש אדריכלים, שמראש כיוונו את עצמם למתן שרות חלקית, או להגיש תכנית להיתר, או נכנסים כמתכנן פנים. רוב המקרים, זה לא קשור ביכולת המקצועי, אלא בעובדה, שמעטים האנשים, עם מודעות גבה לערך התכנון, ולא מקמצנים על שכר טרחה של האדריכל. רוב אנשים - ודי עצוב, שזה כך - לא מחפשים מתכנן טוב, כי חושבים, שהם מספיק חכמים בעצמם, רק צריך משהוא, שיגיש את הבקשה להיתר. בסוף הבניה, שבזבזו אלפי שקלים סתם, עשו שינויים בזמן הביצוע, ותוצעות הסופיות, הרבה פחות טובות, מאשר פוטנציאל השטח, מתחילים להבין, שלא בתכנון היו צריכים לחסוך. בדרך כלל לא אומרים, שאנחנו טענו, אלא, שהאדריכל לא הייה בסדר. ואם נשאר בעיה רצינית, מזמינים מעצב פנים, הורסים, משנים... ולא צריך שום אידאולוגיה רחוקה מיפן, לתכנן בית מצויין! צריך ראש טוב, של מתכנן, המקשיב לכל פרט קטן, בפרוגרמה, שאתם נותנים לו, לפני התחלת התכנון. העקרונות, לבית אנושי, בכל העולם דומים, כמו שבני האדם דומים מיפן עד לוס אנג´לס. השוני, באקלים, ברקע תרבותי. אם אתם גרים הארץ, יותר חשוב להתאים את הבית לאישיות שלכם, מאשר לקשור את עצמכם ל"תורת הפאנג שואי". בדקתי לא מזמן את תכנית הבית שלי, אך עומד בחוקי הפאנג שואי - בול! - למרות, שלא הייה לי שמץ של מוסג על ה"תורה" בזמן התכנון. זה חיזק בי את התחושת בטן, שכנון טוב, לפי כל קריטריון אנושי טוב. אם הבן אדם לא רוצה להעתיק את ארמון לואי 16, או את בית של השכן, אלא בודק את עצמו, מה במאת חשוב לו, בבית שלו - לא צריך שום הוקוס פוקוס אופנתי. אז, בפגישה עם האדריכל, הכי חשוב, שתחשבו על עצמכם, על החיים שלכם עכשיו, עוד 5 שנים, עוד 10 שנים... עד שהבית הזה צריך לשרת אותכם!בהצלחה לבית משלכם! נ.ב. אדריכלים אוהבים לציין שהם עודבים על פי הפאנג שואי, כי הרבה יותר קל להסביר את המה, ולמה, עם מילות ה"קסם האלה", מאשר לנתח את החיים. רוב האנשים, צריכים איזה "אישור מעל אנושי" שיאמינו בדברים. אני, מספיק מבוגרת, לא זקוקה לאישורים האלה,בהחלטותי, מספיק בטוחה בעצמי, ומוכנה לחשוב, כל פעם מחדש. אמרו כבר, שאני לא לגמרי נורמלית.... חייה עם זה טוב מאוד. אווה

fireman

New member
יעל, כתבת פה משהו משונה

"אני מקווה שהאדריכלית תחשוב שזה צבע מתאים" אני לא מבין....מי הולך לגור בבית הזה? את או האדריכלית? ואם היא תגיד שהצבע שבחרת לא מתאים אז לא תקחי אותו ותקחי את מה שהיא אומרת גם אם הוא לא נראה לך? יעל, אם את הולכת לרצף את הבית שלך, בריצוף שיעלה לך לא מעט כסף כדאי שהוא יהיה כזה שאת תאהבי ושיראה לך יפה ולא לאדריכלית שלך.... המלצה בחינם...יום טוב

מעבר להסכמתי - הלקוח מחליט,

האדריכלית יכולה להמליץ, להסביר, לשכנעה, אבל החלטה תמיד של הלקוח! כמה מילים על הגדרות המתכננים... החוק קובעה, איזה סוג השכלה דרוש לתכנון בניינים, השונים. עיצוב הפנים, הרבה פחות מוגדר, אם כי, לעבודות ציבוריות, בדרך כלל מציינים את רמת השכלה הדרושה. באופן אישית, לא מקבלת את הפרדת התפקידים, כי כל אחד שמתכנן חלל, חוץ או פנים, צורת חשיבה שלו לא יכול להיות שונה - גם הידע הדרוש, לעבודה טובה, דומה, רחב, לכל האפשר. אחד מהבעיות, בארכיטקטורה הישראלית, שמתכנן הבניין (אלה, שמתכננים בכמויות, יחידות דיור ) לא יורד לפרטים של חללים הפנים של הבניין, עיקר החזיתות יהיו מרשימות. מצד שיני, מתכנני פנים, לפעמים לא רואים מעבר לקירות. דוגמה חוזרת, אייומה, שמאחורי וטרינה אלאגנטית, דרך הזכוכית ראוים את קונסטרוקציה של קיר הגבס, כי חלוקה הפנימי, "לא הסתדר" עם חזית הבניין, או שתכנית חלוקה הפנימית של בניין, כל-כך גרועה, שלמעצב הפנים, ידיים-רגליים קשורות. לפי הבנתי, אדריכל, מי שקיבל הכשרה בסיסית טובה, יכול לגשת לכול סוגי עבודה, ויכל להתמודד איתו, בהצלחה, אם כל פעם עובר את התהליך של יצירה, ולא עובד ממגירות תאי מוחו. אדריכלים גדולים, כל אורך ההיסטוריה, עסקו במכלול המבנה, ממקום הבניין במרקם העירוני/טבעי, עד צורת המחז יד בחדר מדריגות, או מפות השולחן. GROPIUS,MENDELSOHN,LE CORBUSIER,FRANK L.WRIGHT,MIES VAN DER ROHE,BREUER, MOHOLY-NAGY...כולם תכננו עד פרטי פרטים , את הבניינים, רהיטים, גופי תאורה... גם היום, הגדולים במאת, חושבים עד הסוף! חלוקת התפקידים, סוג של אצלנות מחשבתית, ומדד היחס לעבודת התכנון. הקבלנים משלמים פרוטות לאדריכלי בניין, אין להם זמן לעבוד אפילו על מעטפת הבניין, כמו שצריך, לא שיתיחסו לחלל הפנים. אין להם זמן לקרוא ספרות מקצועית, אין דיונים רציניים בין אנשי מקצוע... רובם רצים לסתום את בורי החובות בבנק... אדריכלים, שלא רוצים לזרוק סתם תכניות, בורכים לשוק הפרטי, מתכננים ווילות, בתים פרטיים, שיפוצים... הלילה, עשיתי סדר בדירת גג, שתכנית הסטנדרטית שלה, היתה מזעזעה... עייפה, מאושרת, כמו אחרי לילה סוער של אהבה...

amonit

New member
לילה סוער של יצירה

לילה סוער של נתינה. התרגשתי לקרוא.

eWave

New member
מסכים איתך!

הלכנו לבחור סופית את הריצוף בנגב והצטרפה אלינו חברה טובה, אשר סיפרה לנו כמה היא מקללת את מעצב הפנים אשר שיכנעה אותה בזמנו לבחור ריצוף מסויים לחיפוי האמבטיה. בקיצור, את צריכה לאהוב ולהיות שלמה עם הבחירה.

היא יכולה לקלל רק את עצמא, כי היא

החליטה, לא המעצבת. אבל הרבה יותר קל להגיד, שהיא אשמה, מאשר להגיד, שאני טעיתי, קיבלתי את המלצת המעצבת ללא ביקורת, לא לחשוב, מה טוב לי.

למעלה