ריצות ארוכות וכאבי ברכיים

NaughtyBoy

New member
ריצות ארוכות וכאבי ברכיים

שלום רב. אני רץ 4 פעמים בשבוע 20 ק"מ בכל פעם, כבר 3 חודשים. לאחרונה התחילו לי כאבים בברכיים וממה שהבנתי אסור לרוץ ריצות ארוכות על האספלט אז עברתי לחולות ודשה וגם קניתי מדרסים כי יש לי פלטפוס אך עדיין יש לי כאבים בברכיים גם לאחר הפסקה של שבוע מהריצות. יש לציין שאני עושה מתיחות לפני הריצה ומחמם את השרירים. יש למישהו רעיון איך מפתחיתים את השחיקה לברכיים והגב על מנת שאני ימשיך להנות מהריצות? תודה מראש, בר

תמליץ לו להתחיל לעשן

אתה סתם קרציה. ענו לך במקום אחר באריכות. לך לפורום אחר שבו מבינים אותך. כאן לא.

ריצות ארוכות מאד

קודם כל נפח האימונים שלך מרשים בהחלט. שנית בגלל שהוא מרשים אתה נפצעת. גם בתוכניות מרתון מתקדמות לא רצים 4 פעמים 20 ק"מ בשבוע אחד. בכל התכניות יש שתי ריצות (לכל היותר) ארוכות בשבוע אחד. ריצה ארוכה מוגדרת כריצה מעל שעה וחצי או ריצה מעל 10 מייל (16 ק"מ). אני חושב שעליך לצמצם את הנפח הזה, לרוץ ריצות קצרות יותר שבין 50 ל70 דקות ולשמור כוחות לריצה ארוכה אחת בשבוע. מדוע נפח גדול כ"כ? מה המטרות שלך? תהיה אשר תהיה המטרה שלך - תוכל למצוא תכניות דוגמא באינטרנט למטרה זאת. אני מבטיח לך שבאף תכנית דוגמא שכזו אין ארבע ריצות ארוכות בשבוע מהסיבה היחידה שזה עלול לגרום לפציעות (אני לא מדבר על תכניות של רצי עילית. הם רצים הרבה יותר)

NaughtyBoy

New member
אם אני אפסיק לרוץ אני מפחד להשמין

אני שקלתי משהו כמו מאה קילו עד לפני שנה היום אני שוקל 70 קילו ואוכל מה שאני רוצה... לכן אני לא רוצה להפסיק לרוץ כי אני יעלה את הכל בחזרה - אני פשוט אוהב לאכול בלי חשבון ואף דיאטה לא עזרה אז רק הריצות מצילות אותי...

למעלה