ריצות

moonlight 1

New member
ריצות

אני חיילת בת 20 משרתת רחוק מהבית. ובעת האחרונה פיתחתי לעצמי הרגל שאני מאוד נהנת ממנו יש לומר... אני רצה מדי ערב (משתדלת מאוד להיות עיקבית) כ30 דק' של ריצה קלה. כעבור תקופה שמעתי מס' הערות על הרגל זה שהעלו בי מעט חששות ורציתי לשמוע מה לכם יש לומר. 1. שלרוץ כל ערב עלול לגרום לי לנזק. 2. שאחרי הריצה חייבים לאכול משהו אחרת השריר נהרס? 3. שזה לא טוב לרוץ לפני השינה. מה דעתכם?

רצה ברחובות

שלום רב, נשמע מאוד כיף! לגבי השאלות ששאלת: 1. לא אמור להיגרם לך שום נזק אם נכנסת לענין הריצות באופן הדרגתי ואם את מצויידת בנעלי ריצה טובות. עדיף לרוץ על משטח שאינו אספלט על מנת להקטין את עוצמת ההחזר מן הקרקע. אם את מרגישה מצוין ואין לך שום כאב או חוסר נוחות סימן שהגוף שלך מסתגל נכון לריצה. נזק קורה כאשר לא שמים לב לאיתותי כאב או כאשר הגוף לא מוכן עדיין לסוג פעילות שכזה - למשל: עודף משקל, ליקוי אורתופדי, נעליים לא מתאימות, חולשה שרירית וכו' 2. אחרי הריצה צריך לאכול. בהחלט כן! צריך להחזיר מקורות אנרגיה ולשקם את השרירים אחרי המאמץ. 3. לא מומלץ לרוץ קרוב לשינה. צריך מרווח של 3-4 שעות כי אחרת הגוף עדיין בעוררות גבוהה ויתכן שיהיה לך קשה להירדם. הכוונה היא לא לרוץ מאוחר בלילה... בהצלחה!

moonlight 1

New member
כמה שאלות נוספות..

1. הרגל שלי אחרי שיקום מתקופה של נקעים חוזרים אני משתמשת בנעלי ריצה טובות ובגרב אורטופדית מיוחד (לא הפשוטות שיש בשוק) כדי לתמוך ברגל.. לא נקעתי את הרגל 3 חודשים בערך ועברתי טיפולים פיזוטראפיים. יום אחרי הריצה הרגל לעיתים מראה סימני אי נוחות לכן חשבתי למתן את משך הריצה או את התקיפות אני לא חושבת שיש סיבה להפסיק לחלוטין עם הריצה מה דעתך? 2. אחרי ריצה לאכול מה? מה היקף הארוחה צריך להיות? פרי זה מספיק? 3. העניין של הריצה לפני השינה הוא עניין של ערות בלבד? אם כן אז אין בעיה בכלל הצבא קורע אותנו יותר מהאדרנלין שמעורר. אחרי מקלחת טובה אני ישנה כמו תינוקת.

למעלה