ריצת אינטרוולים

דרור1977

New member
ריצת אינטרוולים

שלום , שאלה קטנה בריצת אינטרוולים לטובת בניית כושר שמתאים לתחום הזירה (איגרוף/איגרוף תאילנדי) כמה שניות צריך להיות הספרינט ושמה שניות הריצה הקלה וכמה חזרות? אני בכוונה שואל על מדידה בזמן ולא במטרים כי זמן אני יכול למדוד יותר בקלות במהלך הריצה

S1ndrome

New member
מה משך הריצה?

כשאני רץ אינטרוולים, יש לי סיבוב של בערך 5.5 ק"מ. סך הכל לוקח לי בערך 30-35 דקות לסיים את כל הסיבוב כשכל 2 דקות בערך אני יוצא ל 10 שניות של ספרינט.

daskaliano

New member
גם אגרוף וגם אגרוף תאילנדי הם אנאירוביים

5 קילומטר היא ריצה מצוינת (לא צריך להגזים מתאגרפים אינם אצני מרתון). הריצה צריכה להיות ריצת טמפו בקצב עולה ככל שאתה מתקדם. את האינטרוואלים עליך להתאים לפי יכולתך כמובן והמאמן צריך לבדוק את זה אישית. בנוסף מומלץ פעמיים שלוש בשבוע ריצות של 300 - 400 מטר בקצב מירבי וב4 מחזורים. ז"א אם לוקח לך 60 שניות לסיים ריצה כזו אתה צריך 4 דקות התאוששות בין ריצה אחת לשניה. זה חשוב מאוד לבנות את הבסיס האנאירובי לקרב.

דרור1977

New member
תודה , תראה אם הבנתי:

אני מבין שצריך לעשות 300/400 מטר ב60 שניות בריצה מהירה לאחר מיכן אותו מרחק ב4 דקות ריצה קלה 4 פעמים = סה"כ 3.2 ק"מ (אם מחשבים לפי 400 מטר) הבנתי נכון?

daskaliano

New member
לא 60 שניות זו רק דוגמא

ריצות 300 או 400 מטר צריך לרוץ בקצב מכסימלי כל מקצה. סה"כ 4 מקצים. או 4 מקצים של 300 מטר או 4 מקצים של 400 מטר. זמן התאוששות בין מקצה אחד למשנהו פי 4 מזמן הריצה.

למעלה