ריצת בוקר בחושך

sloew00

New member
ריצת בוקר בחושך

בוקר טוב, בחודשים האחרונים אני רצה כמעט כל בוקר 7-8 קילומטרים ונהנת מאד. מסלול הריצה שלי מתחיל בישוב שבו אני גרה, אבל חורג ממנו לכביש חיצוני שאין לידו בתי מגורים. בגלל תנאי השטח קשה מאד למצוא מסלול חלופי בלי עליות וירידות תלולות מאד (גם ככה המסלול רחוק מלהיות שטוח). עם התקצרות הימים והתקרבות שעון החורף אני חוששת מריצה בחושך. הדרך אמנם מוארת אבל מבודדת, ובחושך אני חשה יותר פגיעה. אני יוצאת כרגיל לריצה ב-5:45 ושינוי שעת הריצה מאד יקשה, באופן מעשי אני חוששת שאם אנסה להחליף את השעה כמות הריצות תפחת מאד. לא ראיתי הרבה רצות אחרות באיזור, כך שהסיכוי למצוא שותפה לריצה באותן שעות ובקצב דומה לשלי הוא אפסי. האם יש למישהי עיצה מעשית? חשבתי על לחצן מצוקה כלשהו אבל אני לא יודעת אם קיים כזה שירות בארץ והאם המחיר אינו אסטרונומי. תודה! שירה

מור שלז

New member
ריצה בחושך../images/Emo29.gif

היי שירה, גם אני באותו מצב - מתחילה אימונים מאוד מאוד מוקדם (בערך בשעה שלך) ולפעמים בחושך. קודם כל, כמדי שנה לפני יום כיפור עוברים לשעון חורף, מה שאומר שהזריחה מוקדמת יותר. יחד עם זאת, בימי החורף השעות האלו חשוכות. במקרה שלי הפתרון הוא פשוט - אני מתפשרת במסלול הריצה, גם אם זה אומר לרוץ רק בתוך הישוב, ולא לצאת לשדות ולטבע שאני כל כך אוהבת, לטובת הבטיחות. בדרך כלל בריצות בחשכה, אני מקפידה לרוץ ברחובות ראשיים, ברחובות שבהם אני בדרך כלל פוגשת עוד אנשים (אין הרבה רצים בשעות האלו, אבל המון אנשים צועדים אצלנו). אפשר גם לשים נצנץ קטן על הבגד, כדי שיראו אותך יותר טוב (בעיקר אם יש מצבים שאת בשולי הכביש). לגבי עצות מעשיות, הנה כמה, למרות שכאמור אני לא סומכת על זה, מעדיפה להיות באיזור שעוד אנשים מסתובבים: לא יודעת לגבי לחצן מצוקה, אבל טלפון נייד (את יכולה אפילו לשים את המשטרה בחיוג מקוצר) יכול לעזור. לי היה פעם בקבוקון קטן בשם repel (או משהו דומה) ששמים בחזייה מעל בית החזה, ממש על העצם. במקרה של תקיפה (שלא נדע) מכה חזקה על הבקבוקון כנגד עצם החזה והוא נשבר ומוציא ריח מזעזע שמבריח כל אחד. בבית היה לי חומר שסותר את הריח הזה. אפשר לחשוב גם על שוקרים וכו' - אבל זה נראה לי מוגזם. בכל מקרה, את כל האביזרים האלו אפשר למצוא בחנויות מסוג ריקושט. בהצלחה, וספרי לנו מה עבד לך.

sloew00

New member
ריצת בוקר בחושך

תודה, מור. אני כנראה אנסה לרוץ רק בתוך הישוב, פחות חביב ולא נטול סיכונים מסוגים אחרים (מדרכות עקומות ושאר מוקשים עירוניים). שוב תודה שירה

מור שלז

New member
נשמע לי מאוד הגיוני ובטוח...

וכמובן, תוך כמה דקות כבר תזרח השמש ואז אפשר לצאת החוצה למרחבים תיהני

efroch99

New member
היי שירה../images/Emo39.gif

מה שלי עושה יותר נוח בסיטואציה הזאת (לא יודעת אם זה בהכרח יותר בטוח), זה ללבוש בגדים שממש מסווים את הגוף. אצלי זה טי-שרט אקסטרה-לארג' של הבן זוג.

למעלה