ריקודים לטיניים

navas

New member
ריקודים לטיניים

מי יכול להסביר לי את ההבדל בין בולרו לטנגו. האם מה שאנחנו רוקדים בארץ וקןראים לו טנגו זה בעצם בולרו? ואילו טנגו זה מה שאנחנו רואים בטלנובלות?

perrinat

New member
האמת היא../images/Emo103.gif

שאין לי מושג מה רוקדים בארץ...... אני רק יכולה להגיד לך שבארץ מעוותים/מבלבלים את הכל!!!!!!!!! כל דבר קיצבי שהוא בספרדית ואפשר לרקוד אותו ישר מקוטרג כסלסה. אז זהו שלא!!!!!!!!!!! רומבה בולרו (Rumba) ריקוד אהבה קובני, המהווה את הבסיס לריקודים לטיניים רבים. הריקוד משלב תנועת ירכיים - אגן - מותן - בטן המבטאות חושניות רבה (בפרט אצל האשה) ואלמנטים של חיזור ואהבה. המוזיקה איטית יחסית אך עשירה במקצב, ומאפשרת מקום רב לביטוי עצמי ולסגנון אינדיבידואלי. הריקוד משמש הן כריקוד חברתי והן כריקוד תחרותי. קצב: 24-28 תיבות לדקה. חתימה מוזיקלית: 4/4 עם דגש על הספירה הרביעית. צעד הכנה: על ספירה של 4, הגבר: ימין ימינה, האשה: שמאל שמאלה. ב:1 , הירך והמותן של הרגל עם המשקל יורדות. טנגו (Tango) הטנגו המוכר כיום מתחלק לשני סגנונות עיקריים, הן במוזיקה והן בטכניקה: טנגו מודרני וטנגו ארגנטינאי (הסגנון המודרני מתחלק אף הוא לשניים: "בינלאומי" ו: "אמריקאי"). מקור הטנגו בריקוד בשם "הבנרה"Habanera" " (ריקוד קובני שהיה פופולארי ביותר בספרד, ונקרא על שם העיר הוואנה המבוטאת Habana בספרדית), אותו הביאו המהגרים לארגנטינה בשנת 1880 בקירוב. בארגנטינה לבש הריקוד אופי דרמטי המתאר חיזור חושני, קרבות סכינים ואווירה מהרחוב של אותה תקופה... הטנגו חזר לאירופה כריקוד סלוני, השתנה מבחינת המוזיקה והטכניקה, אך שמר על אפיו הדרמטי. בכל סוגי הטנגו הצעד הוא בספירה של "לאט" ו"מהר", עם ברכיים כפופות מעט, כדי לשמור על גובה קבוע ולאפשר הליכה "חתולית". הריקוד שונה משאר הריקודים הסלוניים באחיזה, בטכניקה ובתנועה המשלבת התקדמות ועצירה. שימוש במוזיקה ופירוש נכון שלה ("להרגיש" את המוזיקה), חיוניים בטנגו שבעתיים. קצב: 33-34 תיבות לדקה. חתימה מוזיקלית: 2/4 בסגנון הסלוני, (2/4 או 4/4 בסגנון הארגנטינאי). צעד הכנה: בסגנון המודרני מתחילים ישר בצעד הבסיסי, בסגנון הארגנטינאי יש שש אפשרויות - שתיים מהן הן: פתיחה בסיסית - הגבר שמאל שמאלה (בצעד גדול יותר מהאשה), האשה ימין ימינה. מקווה שזה עזר לך קצת.....

Lechko

New member
יפה :)

בתור אחד שרוקד... אני לא יודע הרבה איך רוקדים טנגו, אבל ראיתי והתיאור נראה מדוייק :) לעומת זאת, דיברת על הרומבה הסלונית וכך היא באמת נשמעת, ריקוד רומנטי ואיטי, ולא הרומבה המקורית הקובנית (וואוואנקו). גם לי התנגשו המושגים בהתחלה, ואחרי שחקרתי קצת... למעשה אין כ"כ קשר בין רומבה שדיברת עליה לרומבה בקובה שמתבצעת על מקצבים אפריקאיים של תופים ולא מוזיקה איטית ורומנטית ברקע (בסגנון ה"בומבה" הפורטוריקני). שירי בולרו באופן כללי נשמעים שונים למדי משירי טנגו מבחינת מקצב, אם יצא לך לשמוע את המקצב הדומיניקני החדש יותר "בצ´אטה" שרוקדים במועדונים בארץ אז זה מקצב בסיסי של בולרו עם שינויים בכמה מהכלים. אם בא לך לשמוע שיר בולרו יפה לדוגמא: מהדיסק החדש של Spanish Harlem Orchestra השיר Obsesion. אלכס

shellyland

New member
ממש עכשיו בערוץ 23

יש תכנית על הטנגו הארגנטינאי, וזה ימשך כל הלילה בלופ יחד עם תוכנית על מוזיקה קובאנית והזמר הברזילאי ז´ילברטו ז´יל. ז´יל מונה בשבוע שעבר לשר התרבות של ברזיל, ואם יש לכם מה להגיד בנושא, אתם מוזמנים לפורום מוזיקה ברזילאית להגיד את זה ולהצביע בסקר.

shellyland

New member
הטנגו שהראו שם

דומה יותר למה שראית ב"המורה פרנקו" ו"יאגו" (אני מניחה שאלה הטלנובלות אליהן התכוונת) מאשר למה שאת רואה בחתונות.

jusmin88

New member
אני יודעת לרקוד טנגו ורומבה ...

מקצואי :)) דרך אגב אני חדשה פה :)) קוראים לי קטיה

למעלה