ריקוד חדש בזוגות: Triple (טריפל)

ריקוד חדש בזוגות: Triple (טריפל)

אתמול הייתי בחוג של מישאל ודודו ברזילי ואבי לוי היוצר הדגול לימד ריקוד חדש בזוגות. בד"כ אני גרופית לריקודים שלו, אך את סולטנה לא אהבתי כל כך, הריקוד החדש בנוי ויושב טוב על הצעדים, המנגינה ככה ככה, אך בסה"כ כשמתרגילים הריקוד קליט. מומלץ - אם כי אהבתי יותר את ריקודיו הקודמים הן בזוגות והן במעגל.

חוג לתירגול של דודו.......

טוב שיש לדודו ומישאל חוג ששם יוכל אבי לוי היוצר ה"דגול" לבחון את הריקודים החדשים שאותם הוא בונה חדשות לבקרים. יש לי שאלה : מדוע אף פעם היוצר אבי לוי לא העביר את ריקודיו דרך ההשתלמויות של "ארגון המדריכים", אלא תמיד דרך "השתלמות מישאל" ? עדה כותבת, הנה ציטוט :"המנגינה ככה ככה אך בסה"כ כשמתרגילים הריקוד קליט", זה מזכיר לי סיפור : פעם שאלו מישהו שנכח בטקס תליה של אדם ושאלו אותו, איך התנהג התלוי בזמן התליה ? ענה הלה : תראה, בהתחלה הוא התפתל, אחר כך נראה לי שהוא התרגל.

לידיעתך חומד../images/Emo96.gif

כן אבי לוי יוצר שמעביר את ריקודיו דרך השתלמות של מישאל ודודו וגם בודק אותם דרך ההרקדות של דודו מישאל ז´ק אוחיון דידי דוש ואין בכך כל פסול, ואף מבורך הצעד מאחר שהיוצר מתקן את הריקוד לפני ההשתלמות במידת הצורך. אבי לוי יוצר ולא מדריך ויש עוד שכאלה אשר הסכימו תמורת תשלום סמלי לרשום ריקודים באירגון דרך אלי רונן ידידי אף שהם לא מדריכים מוסמכים, כל יוצר מבכר את העברת הריקוד ב"השתלמות מדריכים" דרך עורך השתלמות לפי בחירתו הוא. מומלץ כי תעייני שוב במכתבו של בועז כהן בעניין, או תשאלי את בועז מה קורה ל"חוצנים" שמעבירים ריקוד בהשתלמות אירגון. מלבד זאת אשמח להכירך עם כל הידע שאת מפגינה בענף לכוס קפה או תה(באמת)

מה באמת קורה ?

שלום אייללוי. לגבי בדיקת הריקוד בחוגים מסוימים ולפני ההגשה להשתלמות זה חיובי בעיני ובתנאי שזה לא מוגזם, לא מכביד על הרוקדים, או הופך אותם לשפני נסיון. תוכל בבקשה אייללוי להסביר לי מה קורה ל"חוצנים" כדבריך, שמעבירים ריקוד בהשתלמות של הארגון ? האם אתה רומז להעדפה של הארגון לגבי יוצרים ? האם הם נפגעים או מקבלים יחס שלילי ? מעניין לשמוע ממך. ובקשר לידע בענף, גם אתה (לפי הפתרונות) נשמעת תותח. ולגבי כוס הקפה או התה, אם זה עם עוגה יש על מה לדבר. מירי.

קצר

טכנית אין לי זמן להתייחס באריכות לא התכוונתי שבועז כהן "חוצני" חלילה רק שקיימות העדפות ליוצרים מבלי לרדת לעומק העניין ועדת הרפרטואר מונה שלושה חברים שלמה ממן טוביה טישלר וישראל שיקר, לגבי מישאל - מישאל הצטרף להפקת ההשתלמות של האירגון ואין מן הנמנע כי יקיים השתלמות מעצמו גם מבלי קשר לאירגון

חיים

טעות נוספת, וחבל. לכל עורך השתלמות היה לו את הגרופי שלו להשתלמויות, אנא תקן אותי אם אני טועה. היום מצב זה לא קיים וצריך רק לברך את הארגון על זה.

תגובה לחוג לתירגול של דודו

שלום למירי. החל מהשתלמות מסםר 10 של הארגון המדריכים מתאריך 10/05/02 אוחדו ההשתלמות של מישאל יחד עם הארגון. לאבי עבר מפואר עם ריקודים לדוגמה: עולם מלא האהבה/את/אמור/ וסולטנה שהוא היפה ביותר גם על בת זוגתי. הריקוד האחרון טריפל "לא נראה טוב" למספר זוגות שלמדו יחד אתי וגם לי. מותר לו ריקוד אחד לא מוצלח. במשך החודשים האחרונים כל הריקודים שנלמדו ביום א נרדקדים גם היום. ביחס ליום ג/ה מתוך 20 ריקודי זוגות כיום רוקדים 10 בלבד לא ברור באיזה חוג יש את "השפנים"

ליוסי מחולון

יוסי בקר טוב. לרשימת הריקודים היפים של אבי לוי יש להוסיף את "יהיה בסדר" ואת הריקוד במעגל הנחמד "שיר לשירים". אולי אתה יוסי (היות ואייללוי לא השיב) מדוע מעדיף אבי (ספרתי 11 פעמים) להציג את ריקודיו רק בהשתלמויות "מישאל" ואף פעם לא בהשתלמויות של הארגון ? מירי.

למירי לוי

בקר טוב. ביום א הקרוב אני יהיה בקשר עם אבי לוי בערב. אולי של לו תשובות ???. יש ידע לא מבוסס בנושא. יוסי.

בהזדמנות זו אולי........

יוסי תשאל אותו את השאלה ששאלתי כאן, ובאותה הזדמנות תעדכן אותו על קיומו של הפורום היפה הזה. בסדר ? מירי.

גם לי יש "סולמון"

הריקוד "יהיה בסדר" הוא דוגמה לריקוד מצויין!!! (9.5 בסולם ירון ו-0.5 שחסר הוא בגלל סיבוב הבת בסוף שאינו נוח לה). הריקוד "אמור" הוא 4 בסולם ירון (חבל לפרטנ את כל הסיבות - ביזבוז זמן!). אשר להשתלמויות: מישאל הוא האחרון שהצטרף ל"הסדר" באשר להשתלמויות. נכון גם ב"הסדר" עדין יש מפיק אבל כאן יש כבר השפעה לאנשים נוספים על הרפרטואר בהשתלמות. בעבר אבי לוי עבד גם עם גדי ביטון עד כדי תחרות בין מישאל וגדי. לאחר מכן כנראה שלמישהו "עלה הראש לדם" (להליף את סדר המילים, זה בכוונה) ונוצר נתק וכו´. המבין יבין.

סולם אל מול סולם....

ירון סולמותינו דומים - כמים שלובים המה. גם בסולמי מגיע "יהיה בסדר" לציון גבוה" (אמנם לא 9.5) לעומת "אמור" שהיה אצלי שוקע בשלולית שלמרגלות הסולם. ולמרות שהריקוד נקלט בחוגים !!! מירי.

בדיחה טובה משקפת מציאות

איני יודעת איך היוצרים פועלים ומהי הפוליטיקה, נראה לי שאכן היוצרים אמורים להעביר את עבודת יצירתם דרך ההשתלמויות, מדוע אינם עושים כך? הם אמורים לענות.

רקדני

New member
טריפל

גם אני הייתי שם ביום ראשון,הריקוד "על הפנים",וחבל על זמננו היקר שמתבזבז על ריקודים כאלה .לא מתאים לאבי לוי שנדבק לאחרונה למוסיקה לטינית ומקצבי סלסה.

למעלה