ריקי -

u r i el

New member
ריקי -

לא ניתן לשלוח מסרים דרך האתר.
האם תוכל לברר ?
חג שמח.

אלי כ ה ן

New member
משום מה אני כן יכול לשלוח. אז אחת משתיים:

או שהם כבר תיקנו, או שהבעיה היא רק אצלך.

u r i el

New member
כנראה הייתה בעיית חווי.

מתברר שמסרים ששלחתי אכן נשלחו אולם לא נתקבלה אצלי כל אינדיקציה לכך.

אלי כ ה ן

New member
פעם הלכו שלושה: חווי עירקי וסיני (בראשית י17)

אמר החווי: למה כתוב בתורה חווי, עדיף לכתוב חיווי, שיידעו לבטא אותי נכון.
אמר העירקי: למה כתוב בתורה ערקי, עדיף לכתוב עירקי, שיידעו לבטא אותי נכון.
ורק הסיני שתק. שאלו אותו למה אתה שותק. ענה: לפחות השם שלי כתוב בתורה כמו שצריך, וככה כולם יודעים שהכוונה לבדואים תושבי חצי-האי סיני (כפי שפירשו המפרשים ז"ל: שם, שם).

קלאסיקה סיפורית זו, לא ללמד על עצמה יצאה, אלא להתייחס אליך יצאה: אז להבא אנא כתוב חיווי, כדי שיידעו אל מה אתה מתכוון

u r i el

New member
במקרה דנן -

די לי והותר שאתה מבין, שהרי רק אתה באמת התעניינת בי ( גם אם זו התעניינות מתוך שיעמום כרוני ...
), מה עוד שנקטתי דרכו של מילון אבן-שושן שידוע כתומך נלהב של כתיב חסר, אלא אם כן נחה עליו רוח הסובלנות - או אז הוא מאפשר גם כתיב מלא במפורש, ואין הוא נמנע מלהזכירו בערך הנדון.

אלי כ ה ן

New member
מספר הצפיות בהודעותיך מעיד שלא רק אני מתעניין

במילון אבן שושן הכתיב חסר כי הוא מנוקד, אבל כשאבן שושן משתמש בכתיב לא מנוקד (למשל בהקדמת הספר וכדומה) אז גם הוא משתמש בכתיב מלא, ובצדק: אם תכתוב חווי, אפשר יהיה לטעות ולחשוב שכוונתך אל שם החיבה שנתן אדם הראשון לחווה אמנו: חווי (שבמקרה הוא גם שמה של שכנתי).

u r i el

New member
אם כך לא נותר לי אלא

להכות על חטא ולבקש סליחה ומחילה.
אני נושא, אפוא, תפילה לאלי שבשמים ולאלי הכ ה ן שבארץ : אנא ברוב חסדכם, סלחו לי, מחלו לי, כפרו לי.

אלי כ ה ן

New member
כמו כן:

להבא, כשאתה כותב את שם משפחתי בלי ניקוד, אנא כתוב: כוהן, כי כהן (בלי ניקוד) אמור - כידוע - להיקרא: כאהן.

על כל פנים, אם תשגה - אינך צריך לבקש סליחה, כי לא מדובר בעבירה. בקשותיי אינן מתימרות להיות פקודות, אלא הן לעולם ועד רק בקשות, כפי שמעידה המילה "אנא", המופיעה מפורשות, הן בבקשתי הנוכחית - על שם-משפחתי, והן בבקשתי הקודמת - על שמה של שכנתי.

למעלה