ריקנות רגשית

ריקנות רגשית

הבנתי שאני צריכה שינוי בחיים מאז שעזבתי את הבית ועברתי לגור לבד. בוא נגיד שלקחו לי 21 שנה להבין שחייתי לא נכון. הכוונה היא שלא הייתי מחוברת לעצמי מהבחינה הרגשית. היום כשאני יותר מודעת לעניין הזה, אני עדיין תופסת את עצמי אומרת דברים ואז עולה בי השאלה -- עד כמה אני בעצמי מאמינה למה שאני אומרת לאחרים. אני מנסה לשדר לאחרים מחשבות שלי, להביע עמדה מסויימת, להראות להם את דרך החשיבה שלי - כשעמוק עמוק בתוך תוכי, במעמקי התת מודע, אני לא ממש סגורה על עצמי שמה שאני אומרת על עצמי ועל החיים, אלו באמת המחשבות והרגשות האמיתיים שבי. כל השנים הייתי כפופה לרצונותיהם של אחרים כדי להתחבב על כולם, ניסיתי להסתיר את פרצופי הריאלי, הייתי מעקה שאפשר תמיד יהיה אפשר לבוא ולהשען עליו, בנאדם ללא אופי וללא דופי. שלא לדבר על רגישות לא לצורכי ובהתאם גם לא לצרכיהם של אחרים, למרות שהייתי בנאדם נוח להיות בחברתו - הייתי מנותקת רגשית וכל תגובה שלי בעניין הייתה שטחית. כשהייתי חייבת - ידעתי טוב מאוד בכיכול לזייף רגשות בשביל אחרים בכדי להזדהות עם צרותיהם, תמיד ידעתי להקשיב לאחרים (כשאף פעם בעצם לא הקשבתי לעצמי). זה מצחיק לגלות שיש דבר כזה פנימיות אישית שלך בלבד בגיל כזה מבוגר (יחסית). והנה עכשיו, אני מנסה להשתלב בין אנשים בנאדם שונה בעל ערכים ויסודות פרטיים שלי, מנסה לשרוד, לחיות בחברה היום יומית, לחוש את השוני. רק עכשיו אני רואה שכל אדם זה עולם בפני עצמו, יש אנשים שקשה לי לקבל אותם, לפעמים אני ביקורתית מאוד, קרה וקשה. לא פלא שדבר בסיסי זה כמו רגשות יצר בעיה חברתית כתוצאה. אף פעם לא היו לי חברים אמיתיים- כי אני מניחה שכולם הרגישו בי זרה מנוכרת יחסית אליהם, עד היום אני לא מצליחה לעורר עניין לטווח הארוך... לדעתי העינוי הכי נוראי שיכול לקרות לאדם, זה לאבד כל קשר לעצמך ולהוויה הפנימית שלך. מתוך התנסות אישית ואני שונאת לרחם על עצמי, עליתי על מסלול חיים מוטעה. זו נכות נפשית כואבת מאוד ולא גלויה לעין עד לשלב מסוים בו אתה מתחיל לגלות סימני מצוקה ויודע שמגיע לך הרבה יותר מזה, בעוד יש איזה קוץ שמפריע לך לנוע הלאה... נשמע מוכר למישהו המצב שאני מתארת??

11122233311

New member
נשמע מאוד מוכר

הרבה מאיתנו חיים את כל החיים שלהם, ובכל הזכרונות שלהם והמחשבות שלהם והחוויות שלהם, הם אף פעם לא זוכרים את קיומו, ולא מכירים אפילו את האדם שאיתם יותר מכל אחד, הם עצמם. ברגע מסוים לפני 3-4 שנים חשבתי לעצמי והבנתי שאני לא מכיר את עצמי,אני ערפל בחיים שלי. כולם מסביבי מכירים אדם בשם אמיר, מדברים עליו, הוא חלק מהחיים שלהם. ואני היחיד שאף פעם לא דיברתי איתו, וזה אני! את מזדהה עם הרעיון? לאחר שבאמת התחלתי לנסות להכיר את עצמי, לא אהבתי את מה שאני רואה, הייתי מנותק מהעולם לא התחברתי לאף אחד באמת. הכל היה מאוד סתמי. רק לאחר שהתחלתי להכיר את עצמי, ושיפרתי דברים בעצמי שלא אהבתי, ואחרי זה קיבלתי את עצמי והתחלתי גם לאהוב את עצמי. אז הייתי פתוח גם לאחרים. אני מאמין חזק מאוד באמרה: אתה לא יכול לתת לאחרים דברים שאין לך. אם אין לך אהבה לעצמך, את לא יכולה לתת לאחרים אהבה. אם את ביקורתית כלפי עצמך, את לא יכולה לקבל אחרים כמו שהם. העבודה לדעתי צריכה להיות מבפנים, החוצה. מדבר אלייך? תגיבי לי ותגידי מה את חושבת. ועל הדרך, האם את רוצה לעשות תרגילים להכרה עצמית? יש כמה דברים שאפשר לעשות להכרה עצמית. לשבת ולהסתכל במראה ישר לתוך העיניים של עצמך, ולספר לעצמך (עדיף בקול) מי את , מה את. ממש תחקרי את הפנים במראה ותראי מה את רואה. לפעמים מוצאים שם דברים מפתיעים. את יכולה לכתוב על עצמך, לכתוב את סיפור חייך בקצרה על דף. "היה הייתה ילדה......................." ותספרי את החיים שלך בקצרה על דף שלם. תספרי את הסיפור שלך (על הילדה) מהלידה ועד עכשיו שמי שקורא יכול להכיר את אותה ילדה לדעת מה האופי שלה מי היא. ואז לקרוא את זה מידי פעם. אפשר גם פשוט בחיי היומיום כשאת מדברת עם מישהו או אומרת משהו או עושה משהו, תנסי לצאת שניה מעצמך ולהסתכל על עצמך מהצד. למשל את אומרת משהו מצחיק ומישהו צוחק. תסתכלי על זה מהצד, לפעמים אפשר לראות את עצמנו ברגעים כאלה ולהתאהב בעצמנו. מה את חושבת? יש עוד משהו שאת רוצה שאגיב עליו?

מסכימה איתך במאה אחוז

עד היום הייתי בנאדם סגור,מופנם, ביישן שלא משתף, לא מדבר הרבה. גם לא היה לי מה כל כך לספר כיוון שהייתי ריקה מבפנים. אם לסדר הכל לפי הסדר, ניתן להבחין כי נוצרה כאן שרשרת של הרס עצמי מובהק. הרבה מהדברים שהשפיעו עלי נבעו מחוסר האינטראצקציה, התקשורת עם ההורים. אף פעם לא מצאתי אוזן קשבת (סביר להניח שגם לא חיפשתי) ולא דיברתי על מה שעובר כיוון שלא הרגשתי דבר. אמרת את זה יפה מאוד שאינך יכול לחלוק ולהעניק לאחרים דבר שאתה לא מכיר כמו אהבה, אמפתיה, כבוד, חמלה. במקרה שלי בגלל שלא ידעתי על קיומם של הרגשות (או שסביר מאוד להניח שהדחקתי בזמנו), הרגלתי את עצמי לניתוק הזה בין הלב לשכל. פעלתי מתוך הגיון וע"פ לחץ חברתי, הייתי כפופה לסביבה בלבד, בלי לנסות לראות שיש לי דרך בחירה משלי. בקיצור, עצם האטימות הרגשית בעצם הוביל אותי למה שאני עכשיו: מבולבלת ומנסה לאחות את חלקי אישיותי המפוצלים. נמאס לי כבר מההצגות שאני משדרת לסביבה (הכל כמובן באופן לא מודע, כי אם זה היה מודע סביר להניח שזה לא היה מתקיים), מנסה להיות משהו שאני לא באמת, לרצות אנשים כדי לקבל שמץ של חום וחיבה (דבר שהיה חסר לי כל חיי). אני יודעת שזה נשמע פטתי שאני עוטה על עצמי מסכה חברתית כזאת, אבל הצורך בהשתייכות למעמד חברתי גבר עלי. דבר נוסף שנגרם כתוצאה מהניתוק הרגשי הוא אי יכולת לעמוד על שלך ולהגן על הרצונות והעמדות, רגשי נחיתות וזלזול מצד האחרים, כיוון שהאחרים לא רואים בך בנאדם החלטתי ונחוש אז ברור שידחפו אותך לפינה - זה טבע האדם, החזק שורד. אני מניחה שהבסיס לכל אותם פגעי האופי מונח ביסוד הקשר שלך עם עצמך. עכשיו, לאור התובנה שהגעתי אליה, אני חייבת לגייס את כל המאמצים הנפשיים הדרושים לכוח הרצון לצאת לפעולה כנגד אותם דפוסי חשיבה הרסניים שגרמו לחיים שלי לשקוע עמוק בזבל

11122233311

New member
זה ממש לא פתטי

הייתי במצב דומה לשלך עד לא מזמן (שנה וחצי - שנתיים) ואני עדיין מתקן ומשפר בעצמי דברים שהשפיעו עליי בגלל זה, למשל כמו שאמרת חוסר היכולת לעמוד על שלי. יש משהו שאת רוצה לשאול אותי? או לשתף עוד משהו? אני אשמח ובנוסף, כחלק מההתעניינות שלי באיך אנשים "עובדים", אני עושה מחקרון קטנטון עם עצמי. אפשר אולי לדעת מה הוא הפחד הגדול ביותר שלך? במילה אחת.

יש בי המון פחדים...

אפשר להתעניין איזה מחקר אתה עושה על עצמך? אם זה לא סוד... באיזו שיטת מחקר אתה נוקט בכדי להיות אובייקטיבי שזה נוגע לכלל האנשים ולא ספציפית לך? (תחשוב על זה שניה) הפחד הכי גדול?...... הממממ.... אני חושבת לחיות את החיים ולא להיות מודעת שאני חיה אותם...

11122233311

New member
המחקר

הוא לא על עצמי. הוא בכלליות. אני בודק משהו על פחדים של אנשים. ואני אשמח אם תסבירי יותר מה הכוונה ב "לחיות את החיים ולא להיות מודעת לכך שאני חיה אותם" מה בעצם זה אומר בשבילך לחיות את החיים בלי להיות מודעת לכך שאת חיה אותם? למה זה גורם? ממה זה נובע? מה עומד מאחורי זה? ובמילה אחת את יכולה לתמצת את הפחד? למשל :"חוסר מודעות" הוא הפחד שלך? "איבוד זמן" הוא הפחד? או שזה משהו אחר? במילה אחת. מה בעצם יש שם שמפחיד?

אנסה לענות

אני אשמח להשתתף בניסוי :) מה בעצם זה אומר בשבילך לחיות את החיים בלי להיות מודעת לכך שאת חיה אותם? למה זה גורם? זה גורם לניתוק וניכור ביני לבין נשמתי התאומה ממה זה נובע? הסיבה הכוונה: אי קבלה רגשית ומחסור בחום ואהבה מצד ההורים (נראה לי שזאת הסיבה) מה עומד מאחורי זה? אני לא בטוחה ובמילה אחת את יכולה לתמצת את הפחד? הממממ.... למשל :"חוסר מודעות" הוא הפחד שלך? "איבוד זמן" הוא הפחד? או שזה משהו אחר? במילה אחת. מה בעצם יש שם שמפחיד? הפחד הוא להפסיד את החיים הקצרים גם ככה. לחיות באפלה ובאותה הנקודה. בוא אני אלך על זה מנקודה שונה: אני מפחדת לא לממש את הפוטנציאל הטמון בי מלידה. אני מאמינה שכל אדם נולד עם כישורים ויכולות מסויימים, ועצם בואו לעולם זה התגשמות הייעוד ומימוש עצמי. לפי דעתי, בנאדם שאינו קורא את עצמו באופן אוטנטי, קשה לו לגלות בעצמו את אותם נקודות הבורא, והלתחבר למה שהגורל יעד אותו. ניכור רגשי מביא לניכור מנטלי ומניסיון - גם לחוסר מוטיבציה להניע דברים ולשאוף להגיע למקסימום מימוש הפוטנציאל. עצם המחיקה העצמית, מקפיאה את ההתפתחות האישית בתחומים רבים כמו: קריירה, משפחה, זוגיות (נושא אחד החשובים בעיני), מעמד בחברה, מצב כלכלי וכמובן הסיפוק העצמי והגאווה בנוגע להשגיות. הפחד בכי נורא שלי הוא לפספס את זה. אתה רוצה עוד פחדים יותר ספציפיים שאני מנסה לסלק עכשיו? בבקשה: חרדת קהל (פחד במה) חרדת נטישה (להשאר לבד בעולם) עוד אני מפחדת מעימותים עם כאלו שיש להם יתרון עלי ושיוציאו אותי מסריחה מכל הסיפור פחד מאיבוד הביטחון העצמי שצברתי עד כה.. האמת, זה מה שכרגע עולה לי לראש....

11122233311

New member
עוד דבר אחד קטן

שחשוב לי להגיד: לי אישית, קשה לתקן או לשפר משהו בעצמי, לפני שיש לי ניסוח פשוט וענייני על הבעיה. למשל יש לי כרגע אפילו, עניין מאוד גדול בנושא כלשהו שקשה לי להסביר. זה דבר גדול, וזה מהווה בשבילי בעיה. אני כבר ימים ושבועות מנסה לתמצת את זה למשפט ענייני אחד וברור, שאז אני אדע בדיוק מה הבעיה ואני אוכל להתקדם לכיוון לפתור אותה. כי כרגע יש לי הרבה משפטים והסברים באוויר על הבעיה. למשל אצלך אני רואה הרבה מאוד משפטים: " אני מרצה אנשים בשביל לקבל שמץ של חיבה" "אני לא עומדת על שלי" "יש לי אטימות רגשית" "לא הייתה לי אינטראקציה רגשית עם ההורים" "הרגלתי את עצמי לניתוק" יש הרבה מאוד משפטים. ואני רוצה לשאול אותך: האם את יכולה לסכם את הבעיה שלך במשפט-2 עניניים, לדעתי תמצות של הבעיה שמתפרסת על גבי 20 משפטים באוויר, למשהו קצר וענייני, עוזר לך להבין עד הסוף את הבעיה ולפתור אותה. האם את מרגישה מבולבלת? לא יודעת מה עובר עלייך? או שברור לך מאוד? כי אם את מרגישה מבולבלת, עצתי האישית היא לחכות עם פתרון. תתבונני על עצמך עוד, תכתבי על מה שעובר עלייך (אפילו פה בפורום), ויבוא רגע שתגידי "אההה הבנתי!" שבו תראי את מה שעובר עלייך ויהיה לך ברור מה קורה, ומה את רוצה לעשות עם זה. במצב של בלבול, אין הבנה של הבעיה, ואז לנסות לפתור אותה יכול להיות מתסכל אם לא מצליחים.

תמצות הבעיה

טוב אז ככה. התסבוך אצלי מתפרש על שני פנים: איך שלמדתי להכיר את עצמי, 99% מהפרעות האישיות שלי נובעות מהניתוק שלי עם עצמי. חוסר החיבור ביני לבין עצמי מוביל בעצם לכל אותם הצרות כמו: ביטחון עצמי, הערכה עצמית ירודה, חוסר איזון, טלטלה רגשית ואי יציבות. אני משוכנעת שכאן טמון שורש הבעיה. אם היו נותנים לי להביע משאלה אחת יחידה
, אז אני סבורה שזה היה לגלות את הפרצוף האמיתי שלי ומה מסתתר מאחוריו. זה ככה בגדול, נראה לי מה שיכול לתמצת את בסיס הצרות הנפשיות שלי. אך יש גם את צד השני, קשה לי לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית. בשל חוסר החיבור שלי אל רגשותי, אני מתבלבלת בהבחנה מה אמיתי ומה מזוייף. אני נוטה להטיל ספק בכל דבר, בגלל אי הוודאות השורר בעולם, כבר לא ניתן לדעת מהי ההשקפה האמיתית שעלי לראות דרכה את העולם...

11122233311

New member
גם אני ניחנתי

בכישרון של יכולת אמיתית לשנות את עצמי למה ש"בסדר". זאת אומרת שאני יכול להיות בחברה מסוימת שבה X זה טוב, ואני אהפוך ל X כי זה טוב. בלי לדעת, ואני כבר לא אבדיל אם X זה אני או לא. אותו דבר לגבי רגשות. אם אני חושב שאני צריך להרגיש רגש מסוים בקשר למשהו, אני ארגיש אותו, לגמרי! הצלחתי קצת להשתפר בנושא, ואני כבר ממש לא עושה את זה כמו פעם. אני מציע לך לעשות את מה שאמרתי עם המראה. ברגע שאת מול המראה מסתכלת לעצמך בעיניים. ואת באמת רוצה לראות את עצמך, הדברים הם מאוד אמיתיים. האמת העכשווית היא שם, איתך, והרבה דברים יכולים לקרות. לדעתי זה יכול להיות צעד ראשון בהיכרות העצמית. תשבי שם עם עצמך מול המראה, ותתייחסי אל ההשתקפות שלך גם כבן אדם אחר שעליו את מסתכלת מהצד, ובאותו זמן גם כאל עצמך. תראי אם יקרה משהו. אני אשמח אם תעדכני אותי לגבי זה. עוד משהו זה פשוט להסתכל לתוך עצמך ולראות מה את חושבת במה את מאמינה ולמה. כשאת לבד אין שם אף אחד אחר, אל תחשבי על שומדבר אחר, רק את, ומי את. הפחד מלהראות מי אני באמת זה לא רק מאחרים, זה גם פחד שאני אראה מי אני באמת , והאם אני יאהב את מי שאני? דבר שאני כן יכול להיות זה שמי שכותב פה בפורום ומבקש עזרה זאת את האמיתית. מי שמסתכלת על עצמה ורואה שהיא לא מכירה את עצמה, זאת את האמיתית. ברור שיש פה גם הרבה מהדמות שיצרת לעצמך, כי לפי מה שהבנתי את חיה אופי שיצרת עצמך. ההתחלה לדעתי היא ברצון ומוכנות באמת להסתכל פנימה ולראות מה יוצא, גם אם תאהבי את זה וגם אם לא. בהצלחה =)

היי מחפשת - כתבתי לך תשובה מה זה

ארוכה והיא נבלעה בנבכי המפלצת התפוזית. אז אני אנסה לאזור כוחות מחודשים ולשחזר את מה שכתבתי. מקווה שיש לך סבלנות. יום טוב,

או קיי אני אחכה

חבל מאוד שהתשובה לא הגיעה לפורום, בכל מקרה אתאזר בסובלנות. חשוב לי מאוד לשמוע את תשובתך בנושא כה רגיש וחשוב לי.

המלצה חמה

לכתוב תשובות (בעיקר ארוכות) ב-word או notepad ולשמור מדי פעם. כשהתשובה מוכנה לבצע העתקה והדבקה בתוך ההודעה של תפוז. יכול לחסוך הרבה שברונות לב...

למעלה