ריק קיומי ומציאת משמעות - מה עושים?
שלום רב,
חציתי את גיל ה-30 ואני מתמודדת מדי יום ביומו עם חוסר משמעות בחיי.
לא בטוחה מה מעניין אותי ולאן פניי מועדות.
הימים עוברים ופתאום חודש מסתיים לו בלי משמעות וזה מפחיד אותי.
אני חיה בחו״ל עם בן זוגי, אין לי כאן כמעט חברים או מסגרות חברתיות - לפעמים אני אוהבת את השקט הזה כי אני בן אדם מופנם בכל אופן.
אבל בגדול מבחינת החיים לא טוב לי - אני בחיפוש אחר עבודה ואין לי מושג אפילו מה התחום שמתאים לי ועצוב להגיד שאפילו אין לי שאיפות או תחומי עניין.
לכן אני מרגישה כבר זמן רב את הריק הקיומי הזה, אין משהו שדוחף אותי קדימה ומניע אותי לעבר כיוון מסוים או להגדיר יעדים לעצמי.
במובן מסוים אני מטפסת על הקירות כי אני לא משתפת כמעט אף אחד בהרגשה הזאת שלי.
איך אפשר בכל זאת להבין מה המשמעות ומה מעניין אותי בעצם בחיים?
הרי ימים, חודשים ושנים לא עשו את העבודה מבחינת ״ימים יגידו״ באמת שאין לי מושג בתור יישות בעולם הזה מה מעניין אותי (מבחינת כיוון כללי, קריירה, תחביבים, ציפיות, זוגיות וכו׳) מרגישה שאני צריכה להמציא את עצמי מחדש כדי ליצור יש מאין.
כל עצה תתקבל בברכה,
ליאור
שלום רב,
חציתי את גיל ה-30 ואני מתמודדת מדי יום ביומו עם חוסר משמעות בחיי.
לא בטוחה מה מעניין אותי ולאן פניי מועדות.
הימים עוברים ופתאום חודש מסתיים לו בלי משמעות וזה מפחיד אותי.
אני חיה בחו״ל עם בן זוגי, אין לי כאן כמעט חברים או מסגרות חברתיות - לפעמים אני אוהבת את השקט הזה כי אני בן אדם מופנם בכל אופן.
אבל בגדול מבחינת החיים לא טוב לי - אני בחיפוש אחר עבודה ואין לי מושג אפילו מה התחום שמתאים לי ועצוב להגיד שאפילו אין לי שאיפות או תחומי עניין.
לכן אני מרגישה כבר זמן רב את הריק הקיומי הזה, אין משהו שדוחף אותי קדימה ומניע אותי לעבר כיוון מסוים או להגדיר יעדים לעצמי.
במובן מסוים אני מטפסת על הקירות כי אני לא משתפת כמעט אף אחד בהרגשה הזאת שלי.
איך אפשר בכל זאת להבין מה המשמעות ומה מעניין אותי בעצם בחיים?
הרי ימים, חודשים ושנים לא עשו את העבודה מבחינת ״ימים יגידו״ באמת שאין לי מושג בתור יישות בעולם הזה מה מעניין אותי (מבחינת כיוון כללי, קריירה, תחביבים, ציפיות, זוגיות וכו׳) מרגישה שאני צריכה להמציא את עצמי מחדש כדי ליצור יש מאין.
כל עצה תתקבל בברכה,
ליאור