רירית דקה לאחר גרידה

צומבה1

New member
רירית דקה לאחר גרידה

הי. עברתי גרידה להריון 4 שהסתיים בשנה וקצת האחרונות... עד לגרידה הזו נקלטתי בכל החזרה והרירית היתה מעולה. כעת, לאחר גרידה אצל גולדשמיט לפני חודשיים והסטרו אבחנתי תקין, עשיתי עוג מחזור שאיבת ביציות והרירית ממש לא התעבתה כפי שצריך. ישר לאחר הגרידה לקחתי פרוגילוטון ואז עברתי לגלולות לשמר את מצב ההורמונים מאופס לצורך דחיית טיפול. מישהי חוותה כזה דבר וזה הסתדר? אם גם לרירית תהיה בעיה.. באמת זה סוף הילודה שלי.

שירהד1

Member
מנהל
לצערי אין לי תובנות בנושא. מקווה שאחרות תדענה לענות

אני יודעת

שנותנים אסטרופם ביחד עם איקקלומין כדי למנוע הידקקות של הרירית, וממליצים על אכילת סלק (אפשר לרכוש בכמוסות בבית המרקחת אם את לא אוהבת). אני חושבת שכדאי שתשאלי גם בפוריות. ואני מאחלת לך - בכל מאודי - ששנת 2018 שבפתח תהיה השנה בה תזכי (שוב) להיות אמא. אין לי מילים לסכם שנה (וקצת) של 4 הריונות ואפס ילדים. וזה לא קורה לי הרבה. הלוואי הלוואי שזו תהיה השנה שלך. את בלבי ובמחשבותיי.

צומבה1

New member
תודה

אכן מאחלת לעצמי ולכל מי שכאן ששנת 2018 תביא את השינוי המיוחל ..... תודה על מה שרשמת.

מנסה

מצטרפת להמלצה של איןאריותכאלה לשאול בפורום פוריות.
האם היתה לך וסת מאז הגרידה או שאת הפרוגילוטון והגלולות לקחת ברצף על מנת למנוע וסת?
אם ימליצו לך לקחת אסטרופם, ממליצה לשאול אם אפשר להחליף אותו בפרוגינובה. אסטרופם עושה רע לחלק גדול מהנשים (אני ביניהן).

האם הצלחת להשיג מוקפאים בסבב הזה?
אם כן, אולי כדאי לשקול סבב החזרה טבעי או חצי טבעי כדי להשיג רירית אופטימלית.

לגבי רירית דקה: בערך 7 שבועות אחרי הפלת הציטוטק הראשונה שלי (לפני כ-6 שנים), הגעתי למיון בגלל כאבים בבטן. הייתי לפני האיחור במחזור, אבל בדיעבד כבר הייתי בהריון עם בתי.
אני לא זוכרת את המספר המדויק, אבל הרירית היתה דקה, משהו כמו 5.5 או 6.

צומבה1

New member
תודה על העידוד ....

לקחתי פרוגילוטון ישר מיום לאחר הגרידה בהנחיית הרופא שלי שמאמין שזה עוזר במניעת הדבקויות. לאחר מכן הופיע דימום מינורי שחשבתי שזה תחילת מחזור אבל לאחר יום של ממש כמה טיפות דם נעלם ... היות ולא היה ברור אם זה המחזור והיתי אמורה לטוס לחול להתאוורר מההפלה, התחלתי מיומיים לאחר הדימום שנעלם לקחת גלולות מרסילון. לקחתי למשך כ-3 שבועות ואז ישר התחלתי פרוטוקול גירוי שחלות. נראה כן שלא ניתן כאן לגוף לעשות את מהלכו הטבעי ולבנות רירית ,אולם תשובתו של הרופא שלי היום , בשאיבה, כאשר כן היה מצופה לראות רירית עבה כמו תמיד מאוד הדאיגה אותי. מניחה שכרגע נחכה למחזור ונראה כיצד דברים יתקדמו אבל באמת שכבר אין אצלי מקום לעוד עיכובים או בעיות...

אליסקה

New member
רירית דקה - קרה לי

היי צומבה יקרה.
אחרי הגרידה השלישית גם לי הידקקה הרירית.
אסטרופם אכן מעבה אותה, אבל איקקלומין מדקק אותה, כך שלא כדאי בכלל לבקש.
סלק די עוזר (אם את שונאת, אפשר גם בכמוסות. יש של חברת סולגאר), ויש כאלה שטוענות שדיקור עוזר (בעיניי זה בולשיט, וזה לא שלא ניסיתי).
אצלי זה איכשהו הסתדר בסוף, אם כי נזקקתי לטיפולי פוריות כדי שזה יצליח...
מאחלת לך שהשנה תצליחי גם!

צומבה1

New member
תודה

מקווה עדיין שמשהו יסתדר.. עד היום הכל עבד אצלי "פרפקט" בהחזרה על בסיס טבעי. הן מבחינת הרירית והן ההורמונים . אני גם ככה בטיפולים אולם אם זה לא יסתדר, אאלץ לשקול פונדקאות.. אין לי עוברים לבזבז בגילי......שמחה שלפחות אצלך הסתדר.

למעלה