רירית רחם דקה

osher73

New member
רירית רחם דקה

שלום לכולן,
פעם ראשונה שלי בפורום כזה - די מתרגשת..
אני מטופלת IVF במדיקל סנטר אצל פרופ' כהן, לצערי עוד לא הגעתי להפרייה עצמה (למרות שיש 10 עוברים מוקפאים) כי הרירית שלי לא מתעבה,
למרות שהאסטרוגן שלי בשמיים זה לא ממש מצליח ואתמול הרופא אמר שננסה עוד כמה דברים והתחיל לדבר על אופציה של פונדקאות,
זאת בעצם הייתה פעם ראשונה שהוא דיבר על כך שזאת בעיה שהרירית עוד לא התעבתה ואני בחששות כבדים.. בעלי קרא על אופציה של דקירה של צוואר הרחם שיכול לעזור והרופא אמר שזה לא יכול להזיק אבל די סקפטי לגבי זה, מישהי יודעת על הפרוצדורה הזאת או אחרות לעיבוי? האם אפשר להתייעץ עם רופא ממרפאה אחרת למרות שאת כל התהליך כבר התחלתי במדיקל סנטר? (שמעתי על ד"ר וייסמן אריאל שהוא מאוד מומלץ),
אשמח לשמוע אם יש לכן ידע בנושא או המלצות..

יש שטוענות שדיקור מסייע

אני מתכננת לנסות בחודש הבא.
סלק גם ידוע שעוזר במעט.
אם אני מבינה נכון אז מה שאת מדברת זה פיפל, חושבת שזה מסייע להשרשה, לא בטוחה שלרירית.

במקומך הייתה הולכת לייעוץ עם רופא אחר לפני החלטה על פונדקאות. נראת לי החלטה קצת קיצונית.
מה עובי הרירית? היא תמיד הייתה כך?

טוליתי

New member
הרירית דרושה להשתרשות, כך שפיפל בהחלט

עונה על הבעייה, מבחינה זו.

ריקית דקה

לא כל כך מהר מדברים על פונדקאות.
מה עובי הרירית בביוץ טבעי?
מה עובי הרירית עם גירוי שחלתי (של גונאל ודומיו)?
מה עובי הרירית תחת הכנה עם כדורי אסטרוגן (כמו פרוגינובה או אסטרופם)?
על כל אחת, כל אחד מהאופציות יכול להתאים יותר או פחות מבחינת ההשפעה על הרירית, יש מי שרירית טבעית תהיה עדיפה (גם אם קצת פחות עבה) ויש מי שעם רירית טבעית לא תגיע לעובי של 6 מ"מ ודווקא עם גירוי שחלתי הרירית כן תתעבה.
מלבד זאת יש חשיבות גם למבנה הרירית, עליה להיראות תלת שכבתית לקראת הביוץ.
דברים נוספים שיכולים לעזור בעיבוי הרירית:
1. דיקור סיני - אצלי היה משמעותי ביותר מבחינת הרירית.
2. סלק- לאכול סלק, והרבה בכל צורותיו.
3. תרד ובטטה - אומרים שגם עוזר.
4. אספירין- עוזר בזרימת הדם לרחם (לא בהכרח מעבה את הרירית אבל עוזר להישתרשות), אצלי מאוד עזר, אבל רק במרשם רופא!
5. ויאגרה- לא נסיתי אבל יש שטוענים שעוזר.
6. פיפל- שריטה של הרירית, אומרים שעוזר.
בקיצור, לא להתייאש, יש עוד הרבה הרבה דברים לנסות!
ולא לשכוח שיש גם לא מעט הריונות שנקלטו עם רירית דקה! אפילו עם רירית של 5.5.... אז לא להתייאש כל כך מהר!

ועוד משהו...

קודם כל, תיקון הכותרת... התכוונתי לרירית ולא ריקית... (;
תמיד אפשר להתייעץ עם מומחים נוספים וזה לא משנה בכלל שהמוקפאים שלכם במדיקל סנטר (אפשר להעביר אותם בקלות יחסית).
יש רופאים יצירתיים שממש לא מתרגשים ובטח לא מתייאשים מרירית דקה! לא מכירה את וייסמן אבל יכולה להמליץ על בר חוה!
אני כבר עשיתי דוקטורט בריריות דקות....

osher73

New member
רירית דקה וסרבנית כבר די מיואשת

בינתיים עברו חודשיים והרירית לא גדלה..

אני ממש מתוסכלת. הרירית הגיעה ל5.5 ואז ירדה אחרי כמה ימים ל4.2 אחרי שהייתה לי שיחה קשה עם הרופא (לקחתי מדבקות אוורל ופרוגינובה לנרתיק) שאמר שזה הניסיון האחרון שנשאר שלא ניסינו.

שוב העלה את עניין הפונדקאות..

אני עוברת לרופא אחר, אבל מאוד פסימית.. נראה לי שמיצינו את התרופות הקונבנציונליות (גונאל אף, פרוגינובה, אוורל) והרירית עולה ומגיעה מקסימום ל5.8. גם הדיקור לא ממש עוזר.

מרגישה שאין לרפואה פתרון לבעיה הזאת, וגם לא ברור למה היא מגיעה ל5.5 ואחרי זה יורדת.. למישהי יש ידע לגבי זה?

כבר די מיואשת..

למעלה