רישום בקופ"ח

רנה73

New member
רישום בקופ"ח

בוקר טוב,
מה ההשלכות של רישום בקופ"ח היות הילדה ASD?
כלומר, האם בכל פעם שתלך לרופא מומחה כלשהו הדבר יצוץ אצלו במחשב כשייכנס לתיק שלה? או שהרופא יצטרך לעבור על כל התיק בשביל לאתר את זה?
האם כשתתבקש להביא אישורים לטיולים או לפעילויות רפואיות הדבר יופיע אוטומטית על כל אישור?
אני שואלת כי הילדה בתפקוד מאוד גבוה, הולכת לחוגים ללא צורך בליווי וסיוע, יכולה בשקט לצאת לטיולים בלי ליווי, מתקשרת יפה מאוד ובצורה ברורה וכד'... ואני לא רוצה שבכל פעם שתידרש להמציא מסמכים או להגיע לרופא מומחה יצוץ קודם כל הטייטל שאולי ישפיע על ההתייחסות אליה (שיחייבו אותה בדברים שלא מחייבים ילדים אחרים רק בגלל שרשום ASD ללא קשר ליכולות או רמת התיפקוד שלה).
הילדה אגב בת 6. יש לנו אבחנת ASD מפסיכולוגית מוכרת לאחר איבחון פרטי ובאמצעותה הילדה מקבלת סייעת וטיפול רגשי וקלינאית תקשורת בבה"ס. מעבר לזה אני לא צריכה ולא מבקשת כלום לא מבט"ל ולא מקופ"ח. פשוט קבלנו מהנוירולוגית של התפתחות הילד עכשיו גם אבחנה של ASD ואמרו לי שזה יירשם בקופה - אז אני תוהה מה ההלשכות והאם יש אפשרות לעכב את הרישום עתה כשיש בהתפתחות הילד 2 אבחונים.

SMADAR55

New member
ראשית , אני לא חושבת שאת יכולה למנוע רישום בתיק הרפואי

שנית, ממש לא משפיע בשום אופן וצורה על התייחסות של רופאים מומחים.
הבן שלי בתפקוד גבוה, רשום בתיקו הרפואי.
כשהולכים לרופא מומחה הסוגיה כלל אינה עולה.
סוגיות שזה כן עשוי להשפיע- רציתי בזמנו לצרף את הבן לבטוח סעודי דרך הקופה והם סירבו משום שהיה רשום בתיק הרפואי שהוא על הספקטרום.
מצד שני, אם הייתי פונה באופן פרטי היו בוודאי מבקשים שאלון הצהרת בריאות ואולי זה היה עולה.
הרישום בתיק הרפואי לא ישפיע בשום אופן על יכולתה של בתך להירשם לקייטנות רגילות וללא סייעת, כפי שהיה עד כה.
היא גם תקבל זימון לצו ראשון , בין אם האבחנה רשומה בתיק הרפואי או לא. כנ"ל גם אם היא מוכרת ע"י בטל"א או לא מוכרת.

רופאת הילדים שלנו

כתבה בעצמה אישור לחוג שכתבה בו שאין לילדה בעיה רפואית שמונעת ממנה להשתתף בפעילות גופנית כולל חוג X.
היא פשוט לא מלאה את הטופס הסטנדרטי שהם שלחו ששולל כל בעיה רפואית.

לצערי זה עניין של מזל ויש רופאים שמתעקשים לכתוב את זה

בטופס האישור גם אם זה ממש לא רלוונטי

אז פשוט מחליפים רופא..

אני ביקשתי מהרופא ילדים שלנו לא לרשום בבעיות כרוניות כלום. הוא אמר בסדר.
כך שבכל האישורים למיניהם שמיועדים לגורמים חיצוניים- אין שום זכר לASD...
אבל אני מניחה שבתיק הרפואי אם רופא מומחה יחפש אז כן ימצא...

למעלה