רישום ילדים לגנים

רישום ילדים לגנים

איך אוכל לרשום את ילדיי מארה"ב ולהבטיח מקום לגנים?
הרי שלחתי את אבי לאגף הגנים בעייריה ונאמר לו שאני צריכה מכתב מעורך דין או בית משפט שאני מתגוררת אצלהם
הרי זה מה שיהיה עד שהמכולה תבוא
אח"כ אגור באיזור שלהם בכל מקרה.
גם נאמר לי שאם אבוא במאי היא לא יכולה להבטיח לי מקום בגן (האם זה הגיוני)
יום טוב

לילית462

New member
יכולה לשתף באינפורמציה שיש לי

ראשית, תלוי בני כמה הילדים.
מגיל 3 אם אני לא טועה, חינוך חובה ועל כן חייבים למצוא לך מקום. לא מתחייבים שזה יהיה במסגרת הקרובה ביותר לבית אבל חייבים למצוא מקום. ואפילו אם זה מרוחק מהבית, ימצאו לך מקום.

בעקרון את צריכה לבוא עם תעודת זהות מעודכנת לעיריה. אם הכתובת בתעודת הזהות לא מעודכנת את צריכה להביא הוכחת כתובת, חוזה שכירות או מה שכתבת.

אני פניתי לעיריה ושלחתי את תעודת הזהות (צילום) וחוזה שכירות. עוד לא ענו לי איפה זה עומד...

לא יכולים להבטיח לך מקום בגן או בית הספר שקרובים לבית, וגם קחי בחשבון שההרשמה בעצם נסגרה כבר. אבל את יכולה להיות רגועה. זאת מערכת ציבורית והם חייבים למצוא לילדים מקום.

אם אבא שלך הלך, שיביא להם את המסמכים והם ירשמו את הילדים.
בהצלחה.
מתי אתם חוזרים?

את האמת

שעוד לי ולבעלי בתעודת זהות רשום את הכתובת שלי הוריי כי שם נרשמנו כשהגענו לארץ תקופה,
ושלחתי לאבא שלי את מכתב רישום אוכלוסין של הקונסוליה עם מספר תעודת זהות של ילדי
מעניין למה היא אמרה לי שהיא לא יכולה להבטיח לי גנים (למה היא התכוונה)?
כמה עולה דמי רישום ואגרה בעייריה ?

לילית462

New member
אני משערת שהעלויות משתנות

תחפשי באתר של העיריה שלכם.
אני מצאתי שם את הטלפון והמייל של אחראית הרישום, התקשרתי אליה מפה והכל נעשה במייל. אם הכתובת בת"ז מעודכנת אז בכלל אין לך בעיה.

אם אני מבינה נכון, הכוונה ב"לא מבטיחים מקום" היא שלא מבטיחים מקום ליד הבית. וגם בקטנים שזה חדש יחסית החינוך חובה, גיל 3, אין מספיק גנים ואז מי שנרשם ראשון מקבל גן עיריה בחינם ומי שלא צריך לשלוח לגן פרטי ולשלם.

הכי טוב להתקשר בטלפון ולדבר איתם ישירות

הכי טוב להתקשר לעירייה הרלוונטית

מנסיון שלנו רשמנו את הילדים לבית ספר בערך במאי וגם לא הבטיחו כלום אבל בסוף נכנסו לבית ספר השכונתי והטוב. לגבי הגנים, היא בטח לא רצתה להתחייב על גן ספציפי או קרוב לבית, אבל גן הם חייבים למצוא. הרישום לא עלה אבל בגלל שאנחנו ביום לימודים ארוך (יול״א) נתתי מספר כרטיס אשראי לתשלום שותף ולחוגים.האמת שהדרישה די דומה לארהב, שבשביל להרשם לבית ספר צריך שיהיה חוזה שכירות ולא מבטיחים מקום.

הכי טוב להתקשר לעירייה הרלוונטית

מנסיון שלנו רשמנו את הילדים לבית ספר בערך במאי וגם לא הבטיחו כלום אבל בסוף נכנסו לבית ספר השכונתי והטוב. לגבי הגנים, היא בטח לא רצתה להתחייב על גן ספציפי או קרוב לבית, אבל גן הם חייבים למצוא. הרישום לא עלה אבל בגלל שאנחנו ביום לימודים ארוך (יול״א) נתתי מספר כרטיס אשראי לתשלום שותף ולחוגים.האמת שהדרישה די דומה לארהב, שבשביל להרשם לבית ספר צריך שיהיה חוזה שכירות ולא מבטיחים מקום.

ממש הרגעת אותי

אני אתקשר מחר ואראה איך מה אוכל לעשות לגבי לנסות לראות לגבי רישום דרך הוריי

אצלנו גם ההורים רשמו

אני אברר איתם מחר איך בדיוק הם עשו את זה (למרות שזה היה לבית ספר). הגן אצלנו היה פרטי (הגיע בת שנתים) ואליו נרשמתי בטלפון בפברואר.. הרבה לפני שידענו בוודאות איפה נגור...אבל לקחתי הימור ויצא טוב.

לילית462

New member
מעדכנת לידיעתך

היום קיבלתי מייל מהמועצה שהודיעו לי שרשמו לי את הילדים, זה אפילו בלי אישור כתובת כי החוזה שלנו עוד לא חתום, אלא רק בע"פ אמרתי להן את הכתובת.
רשמו לי שתי ילדות לביה"ס יסודי וילד בן 4 לגן.

על כן שוב ממליצה להרים טלפון ולדבר עם מי שצריך.

למעלה