רישום ילד שנולד בחול והנפקת דרכון ישראלי

LironFi

New member
רישום ילד שנולד בחול והנפקת דרכון ישראלי

אני ובעלי אזרחי ישראל. נולד לנו ילד לפני מספר חודשים אולם לא רשמנו אותו כאזרח ישראל. בכוונתנו לבקר בישראל, האם הילד יוכל להיכנס לישראל בדרכונו הזר?
האם אפשר לרשום אותו בארץ במשרד הפנים או שאנחנו חייבים להגיע לאחת הקונסוליות בארה"ב?

אנחנו נכנסנו עם ילדה בת שלושה חודשים וחצי

כשחזרנו לארץ, בלי לרשום בקונסוליה, ורשמנו במשרד הפנים (לא זוכרת כמה זמן אחרי שנכנסנו). היא נכנסה עם הדרכון הזר. במשרד הפנים עשו איזה פרצופון אבל לא הקשו עלינו מעבר לכך ורשמנו אותה.

een ogenblik

New member
כעקרון

מבחינה חוקית עקרונית, החובה היא להכנס עם הדרכון הישראלי לישראל עבור אזרח ישראלי, וילדכם הוא אזרח ישראלי.
מבחינה פרקטית, לא צריכה להיות בעיה גדולה להכנס, מכיוון שידוע כי הליכי רישום ילד בקונסוליות אורך זמן ובכל מקרה יש לילד דרכון כלשהו, כך שתמיד אפשר להרשם במשרד הפנים בישראל. (בעיה גדולה יותר יש ביציאה, אך גם שם לרוב אפשר להסתדר עם הבטחה לטפל בזה דבר ראשון עם חזרתכם הביתה, אם נוצרת בעיה בכלל*).

*האמור לעיל נכון מבחינה סטטיסטית ואיני יכולה להבטיח דבר.

מצטרפת לדבריה של een ogenblik, ומוסיפה

במידה ואתם רוצים להוציא לו דרכון ישראלי בישראל, תקחו בחשבון שזה לוקח זמן (אין לי מושג כמה), ותבדקו היטב מה אתם צריכים להביא איתכם מראש.

ישנה אפשרות להוציא דרכון ישראלי בנתב"ג, אבל היא עולה הרבה, הרבה יותר כסף.

מזל טוב וברוכים הבאים לפורום

LironFi

New member
תודה הרגעתם אותי

אנחנו גרים ביוטה, והקונסוליה הקרובה אלינו בלוס אנג׳לס.. אז זה די סיפור להגיע לשם לפני הביקור בארץ.
נהייה שבועיים בארץ אז נלך למשרד הפנים דבר ראשון על הבוקר כשננחת וזה אמור להגיע עד שנצא שוב.
&nbsp
לא ידעתי על קיום הפורום הזה בכלל.. היתי יכולה להעזר בכם בהרבה מקרים. מנחם לדעת שיש למי לפנות! ולפי מה שקראתי ממה כיף וחמים פה �� תודה על התגובות המהירות! לירון

למעלה