רישום לגן, כמה זמן מראש?

guy56782

New member
רישום לגן, כמה זמן מראש?

אני מסיים בעוד חצי שנה את הלימודים ומתכנן לעבור למקום עבודה ב״תעשיה״. ענייני ההגירה אמורים להיות מטופלים (שאלתי פה בנפרד בעבר). עוד לא סגרתי עם מעסיק ספציפי, אבל כנראה שגם אני וגם אשתי נעבוד במנהטן. לא החלטנו איפה לגור (מנהטן / ברוקלין / הובוקן ועוד אפשרויות), אנחנו מכוונים ל 40 דקות commute. בעקרון אנחנו מעדיפים לדחות את ההחלטה עד שתהיה לי עבודה ביד... אבל אני לא בטוח אם זה יסתדר מבחינת גן ילדים (בן שנתיים, כרגע בגן במנהטן).
האם זה ראלי לרשום חודש-חודשיים מראש לגן? האמת שזה עבד לנו בסדר בגן הנוכחי, אבל אמרו לנו שהיה לנו הרבה מזל. או שכדאי לנו להתחיל עכשיו?

John the Savage

New member
כניראה שבאמת היה לכם הרבה מזל

לא יודע במנהטן, אבל מהניסיון שלי בערים גדולות מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא גן טוב אם לא נרשמים מספיק זמן מראש. בזמנו באוקלנד כשניסינו לברר בגנים שקיבלנו עליהם המלצות, נאמר לנו בכמה מקומות שבדקנו שהם יכולים להוסיף אותנו לרשימת ההמתנה לעוד שנה ...

במקום קטן יותר כמו המקום בו אנחנו נמצאים כרגע זה קצת יותר קל, בייחוד אם נמצאים בגיל בו אפשר לשלוח למשפחתון קטן. אבל לדעתי במצבכם שווה לקחת את הסיכון לאבד את הפיקדון מאשר להיות תקועים בלי גן.

guy56782

New member
מה בערך סדר הגודל לפקדון?

אנחנו משלמים כיום קצת יותר מ 2000 דולר בחודש. ה״פקדון״ שנהוג לקחת הוא כמה חודשים של tuition, או משהו יותר צנוע?

John the Savage

New member
המספרים שאני מכיר זה בסביבות ה-100 דולר

לא יודע אם זה נכון גם למנהטן

John the Savage

New member
בעצם: תיקון

אלו המספרים במקום הנוכחי בו גנים הרבה יותר זולים. אני מתאר לעצמי שבמנהטן זה יהיה סביבות ה-200-300.

Boston Guy

New member
אם אתה לא יודע איפה תגורו ואיפה תעבדו - מה האלטרנטיבה?

אני מבין את הלחץ על שיריון מקום בגן - אבל גן איפה?
אתה כותב שאתה לא יודע עדיין היכן תגור, ושלא סגרת עדיין עם מעסיק ספציפי.
אתה כותב ש"נראה לך שאתה ואישתך תעבדו במנהטן" - מה שיכול להתפרש כ"גם אישתי עלולה לנדוד למעסיק אחר אחרי שהמעסיק הנוכחי יסדר לה גרין קארד".

אז לא לגמרי ברור לי איך אפשר להחליט לאיזה גן לרשום את הילד בשלב זה של החיים, גם אם רוצים...
מכיוון שהילד כרגע בגן במנהטן, ואתם מקווים לעבוד במנהטן - מה שאני הייתי שוקל לעשות זה להשאיר את הילד בגן שבו הוא נמצא כרגע עד שהעשן יתפזר.

guy56782

New member
אז ככה

אשתיֿ תהיה עם המעסיק הנוכחי לפחות עד הגרין קארד - עניין של שנה וחצי להערכתנו. בעוד חצי שנה אני מסיים, וצריך גם לעבור דירה (כי הסידור הנוכחי שלנו הוא מהאוניברסיטה).
באמת רשמנו את הילד בגן הנוכחי עד ספטמבר 2019 - למקרה שנשאר באזור. אבל זאת תהיה הזדמנות בשבילנו לעבור מחוץ למנהטן... וחשבתי אולי זה רעיון טוב לרשום אותו באיזה שתי שכונות שנראות סבירות ל commute של אשתי למנהטן, כדי להשאיר אופציות פתוחות. אני לא רוצה ״להתקע״ בשכונה הנוכחית רק בגלל הגן.
אני באמת מתמקד כרגע במציאת עבודה, ולא במציאת מקום מגורים, מן הסתם...

mavor

New member
תלוי איפה

מהנסיון שלי במנהטן לא היא צריך להרשם מראש לגן (זה היא ב lower east side ) הגן היא חלק מהבית כנסת הקרוב ולמרות שאנכנו לא מבאי בית הכנסת לא היא שום בעיה (יש תהליך של כמה ימים +ראיון אם המנהלת ואחת מהגגנות לכבי התעמה וזה הכול) לפי מה שאני זוכר יש גם גן של חבד קרוב ושם הסטנדרד הוא של חבד
אחרי שעברנו לפרלון לא היא בעיה "קשה" בנושא הגנים יש 2~3 גנים יהודים\ישראלים ולרוב אין העיה להכניס עוד ילד (לפי הנסיון שלנו ) שים לה שיש גנים ישראלים ויש גנים יהודים וגנים של חבד זה שלוש קבוצות שונות של גנים והדגשים שונים
אם אתה רוצה יותר מידה על פרליון (מרחק 45 דקות מהעיר) אז צור קשר בפרטי
נ.ב
לגבי מחירים אני רואה את מה שאנשים משלמים במקומום אחרים וזה ממש לא קרוב למה שאנכנו שילמנו (אמנם זה לפני 3 שנים אבל לשני ילדים יום שלם שלמנו 1800$ בערך לחודש)

guy56782

New member
תודה על התגובה

אנחנו נשמח להיות באזור עם קהילה ישראלית (קטנה או גדולה), אבל אנחנו שולחים את הילד לגן ״כללי״ (לא יהודי, לא ישראלי ולא של חבד) ומאוד מרוצים.

ilanvag

New member

מילא כאשר מדובר במשפחות דתיות, אבל אף פעם לא הבנתי את ההתעקשות של משפחות חילוניות לשלוח ילדים חילוניים לגמרי לגנים "יהודיים", ובטח שלא לגנים של חב"ד -- רק בשביל שילמדו קצת על חגי ישראל (זה מה שמספרים להורים... פחות מספרים להם איך דוחפים לילדים את הדת בכל מיני דרכים עקלקלות ופתלתלות...).

בגן הכללי שהילדים שלי היו בהם, הם היו עם ילדים מכל רחבי העולם (וגם כמה אמריקנים... יש אוכלוסיה מאוד רב-לאומית סביב הארוורד), הם למדו על תרבויות וחגים בכל רחבי העולם, והייתה הפרדה חדה וחמורה בין לימוד תרבות וקצת חגים בינלאומיים, לבין נושאי דת (לאחרון לא הייתה שום דריסת רגל באותו גן -- שום דת שהיא).

iris mom of two

New member
יש הבדל בין גן יהודי לגן דתי

בזמנו שלחתי את הבת לגן יהודי, לא דתי, של הJCC. בשבילי זה לא היה הכרחי, אבל בהחלט היה ייתרון לגן עם זיקה יהודית.
&nbsp
לא הייתי שולחת לגן שדורש כשרות או של חב"ד, זה כבר נגד האמונה הדתית שלי. אבל גן שבו מלמדים טיפה על שבת, ושיש בו גם תרבות יהודית זה נחמד. בגן ההוא היו גם לא מעט ילדים לא יהודים, פשוט כי זה היה גן מעולה. והיתה גם פעילות חברתית של ההורים, משהו שלא נתקלתי בו באף גן אחר עד אז ומאז.
&nbsp
שוב, לא התעקשתי על גנים יהודים, והילדים שלי מזמן עברו את גיל הגן. אבל אם יש לי בחירה בין שני גנים שוי ערך, אבחר ביהודי פלורליסטי. חב"ד זה מוקצה מבחינתי

Boston Guy

New member
כל אחד מגדל את הילדים שלו כמו שלו נראה נכון לעשות את זה

הדרך שלך לא יותר נכונה (ולא פחות נכונה) מהדרך של אנשים אחרים.
אני לא שלחתי את הילדים שלי לגן של חב"ד, וגם לא לבית ספר פרטי יהודי.
מצד שני, אני כן מגדיר את עצמי כ"יהודי", ודאגתי לתת לילדים שלי מספיק ידע וחשיפה ליהדות בכלל, ולזרם הדתי היהודי שלי נוח יותר איתו בפרט.

אבל אני חושב שזה לא ממקומי לפסול עבור אנשים אחרים את האפשרויות של חב"ד. שיעשו מה שלהם נראה נכון.

ilanvag

New member
שים לב שכתבתי במפורש על חילונים -

כאלה שבישראל בחיים לא יחשבו, אפילו לשנייה, על שליחת ילדים לגן של חב"ד או זרם דתי אורתודוכסי דומה, ומשום מה בארה"ב זו נחשבת לבחירה לגיטימית. נראה לי תמוה.
&nbsp
אגב, לא נכנס בכלל לשאלה של העדפות דתיות ו/או זרמים ביהדות. זו סתם הייתה אבחנה שהעליתי - מתנצל אם מישהו נפגע מזה.

גני חב"ד (לפחות אלא שאני מכירה מסביבי) הרבה יותר זולים

וכנ"ל על קייטנות הקיץ שלהם... הילד מקבל יום מלא בגן, כולל ארוחה, במחיר הרבה יותר זול ממחיר השוק באותה שכונה.

Boston Guy

New member
"חילוני" זו הגדרה מוזרה ונזילה משהו

יש "חילונים" שהם אנטי דתיים שיוצאת להם פריחה על כל הגוף כשהם עוברים ליד בית כנסת,
ויש "חילונים" שדווקא מופיעים בבתי כנסת של חב"ד בחגים כאלו ואחרים, ולא ממש מבינים את האלרגייה הזו.
ויש אנשים שנמצאים במקומות שונים לרוחב הספקטרום שבין לבין.

הסיבות שישראלים רבים משתמשים בשרותי הדת של חב"ד הן די פשוטות:
חב"ד מקבלים את הישראלי כמו שהוא,
הם הרבה יותר זולים (בגנים ובתי ספר) ולא דורשים תשלום עבור כניסה לבית הכנסת שלהם \ השתתפות בטקסי הדת שלהם,
ומה שקורה אצלהם בתוך הארועים יותר דומה למה שהישראלים החילוני המצוי מכיר מהעבר שלו בישראל.
ל"חילוני" בישראל יש לרוב בית כנסת (או שניים. או עשרה...) בשכונה שבה הוא גר, שמאפשר לו להיכנס אליו מדי פעם אם בא לו - אם זה כי הוא מרגיש צורך להגיד "יזכור" על הורה שנפטר, או בגלל שהוא רוצה לשחזר חווית ילדות עבור הילדים שלו עצמו.
הזרמים השונים של הדת היהודית בארה"ב לא ממש מתנהגים כמו בתי הכנסת בישראל, והדבר שהכי דומה למה שהישראלי החילוני המצוי מכיר מישראל זה חב"ד.
הרפורמים, למשל, "אמריקאים מדי" עבור הישראלי הטרי בארה"ב.
ובית הכנסת הרפורמי המצוי מצפה שמי שרוצה להשתמש בשרותי הקהילה יהיה חבר בקהילה וישלם דמי חבר...

Fellowship

New member
אולי מחוסר ברירה?

אנחנו שלחנו לגן יהודי מכיוון שהגענו לקראת סוף השנה ולא היו לנו כמעט אפשרויות,
בנוסף חשבנו שאולי גן עם גננת דוברת עברית יקל את ההתאקלמות הראשונית,
אבל במקביל נרשמנו לשנה שלאחר מכן לגן אחר, עברנו אליו בתחילת שנה הלימודים,
ואני חייב לציין שמאוד כיף שילדה בגן לומדת אנגלית לבד ובמהירות,
חוזרת הביתה עם מילים משיעור ספרדית ויש לה חברים וחברות מקוריאה, הודו, סין,
ארה"ב, רוסיה וישראל (ובטח שכחתי חלק).
&nbsp
&nbsp

למעלה