רישום להגרלת הגרין קארד כזוג מאורס

JustAThrowAway

New member
רישום להגרלת הגרין קארד כזוג מאורס

בן זוגי ואני צפויים להתחתן מספר ימים לפני סגירת הרישום הנוכחי להגרלת הגרין קארד.
אשמח לעצתכם איך לבצע את הרישום: להירשם כעת כל אחד בנפרד? או להמתין ולהירשם רק לאחר שנינשא?
מאחר ואתר הרישום כבר הוכיח את עצמו השנה כלא לגמרי אמין, ההעדפה שלי היא להירשם עכשיו ולא להמתין לרגע האחרון שאז אנחנו עשויים לגלות שהאתר שוב קרס או להיתקל בבעיה טכנית אחרת.
השאלה האם להירשם כרווקים ולהוסיף את בן הזוג אם אחד מאיתנו יזכה, עלול לחבל בסיכויים שלנו להצליח לממש את הזכייה.
בקריאה זריזה באתרים מחו"ל הטענה היא שלא מדובר בתרחיש בעייתי ופשוט ממלאים את הטפסים כזוג נשוי - אבל אשמח לשמוע אם במקרה יש כאן מישהו עם ניסיון פרקטי במצב כזה שאכן יכול להעיד שלא הייתה בעיה, או סתם מה ההיגיון הבריא שלכם אומר.

תודה מראש

iralo

New member
ניסיון קצת דומה

לנו נולד ילד לאחר הזכיה, לקראת הריאיון. בעוד שאת כל הטפסים שיש למלא לאחר הזכיה מילאנו בעודי בהריון... גם אני התלבטתי בנושא, אבל אם מסתכלים על ההנחיות היבשות - אתם אמורים למלא את הטפסים לפי מה שנכון לרגע מילויים. כלומר במקרה שלכם - כל אחד עבור עצמו כרווק. אם חל שינוי בסטטוס האישי או המשפחתי לאחר מילוי הטפסים, אז ניתן לעדכן את הקייס בשלב הבא אם וכאשר יגיע (וזה כאמור מניסיון אישי)
שוב, המידע חייב להיות נכון לרגע מילוי הטופס, במידה ואחד מכם יזכה אין שום בעיה להוסיף את השני לקייס בשלב מאוחר יותר

ilanvag

New member
בדיוק מה ש-iralo כתבה.

אם אתם לא נשואים, ותמלאי את הטפסים בתור זוג נשוי - הרי מילאת הצהרת שקר, וזה בסיס לפסילה על הסף.
&nbsp
מצד שני, לא יודע מה כותבים באתרים בחו"ל, אבל להוסיף בן זוג שלא היה קיים בטופס זה לא תמיד כל כך קל ופשוט -- וזה גם עלול להאריך את התהליך ולהביא לכך שלא יישארו ויזות (כיוון שיש מספר מוגבל).
&nbsp
ההמלצה שלי היא לחכות עד לאחר החתונה, ולהירשם אז. הבחירה פה היא מאוד קלה, כי את כותבת שאתם מתחתנים לפני שההגרלה מסתיימת. לא ברור מה קרה עם האתר בתחילת אוקטובר, אבל לא נראה לי סביר שזה יקרה שוב -- בכל זאת מדובר על התדמית של הממשל האמריקני, וירדו עליהם בכל העולם לגבי מה שקרה לאתר ההגרלה.

JustAThrowAway

New member
תודה רבה אילן! תוספת קטנה למי שבמצב דומה -

בינתיים מצאתי גם באתר רשמי תימוכין לכך שאין בעיה עקרונית עם הוספת בן זוג במידה וזוכים, אבל החשש שלי הוא בדיוק כפי שכתבת, שבפועל זה ייצור סחבת שתגרום להפסד הזכייה (מתאים לנו בול לזכות בהגרלה עם סיכויי זכייה נמוכים מאוד ואז שזה יתפקשש
). אנחנו ספציפית במצב שיכולים להימנע מהסיבוך הפוטנציאלי אז בהחלט ייתכן שנחכה.
תודה שוב!

iralo

New member
לא שאני לא מסכימה עם זה שבמקרה הנ"ל אפשר לחכות לחתונה

אבל מצד שני גם לא ממש ברור לי למה שזה לא יהיה פשוט.
כאשר מגיעים לשלב של מילוי הטפסים (אני כבר לא זוכרת... זה DS-260, נכון?) אז קודם כל נשאלים האם קרה משהו בחיים האישיים לאחר ההרשמה להגרלה, ובתור דוגמה מביאים לידת ילד, חתונה או גירושין וכו' ואז מבקשים לעדכן קודם כל את הפרטים האישיים.
אם לא עושים את זה בשלב הזה (כמו במקרה שלנו) אז זה הופך לקצת יותר מסובך בירוקרטית, אבל באמת, עדיין מאוד פשוט, ברמת לשלוח מייל לקונסוליה (הם גם עונים ממש מהר)
אצלנו היה אפילו קצת יותר מסובך, כי הילד נולד אחרי מילוי ה- DS-260 והזמנה לראיון התקבלה רק עבור שנינו, ועדיין הוספנו אותו לקייס בלי שום בעיה. זה אפילו נעשה תוך כדי הראיון בקונסוליה! יש להם שם עמדת מחשב למקרים כאלה והפקיד פתח לנו את הטפסים לעדכון והכל נעשה בו במקום.
ייתכן שכאשר מדובר בבן זוג זה יכול להיות שונה, אבל ממה שראיתי התהליך הוא כנראה די זהה

למעלה