רישום למוסדות החינוך - נכנסנו לתקופת העצבים

ATAF151

New member
רישום למוסדות החינוך - נכנסנו לתקופת העצבים

שוב אין בחירה חופשית לרישום לבתי הספר והמראות של הורים עצבניים חוזרים על עצמם כמידי שנה. העיריה משייכת ילדים לבתי ספר באופן שרירותי לפי הרחוב בו הם גרים ולא מתחשבת כלל בעובדה שלמישהו יש אחים בבית ספר אחר או בעובדה שילד הלך לגן עירייה שממנו כולם הולכים לבית ספר מסויים. העירייה פשוט משייכת אוטומטית, ואז צריך להגיש ערעור, שהתשובה עליו מתקבלת אחרי כ 5 חודשים, ובינתיים יש אירועי היכרות עם בית הספר שהילד והוריו לא יכולים לבוא אליהם. וכל זה מתבצע למרות שברוב בתי הספר יש מקום פיזי לקלוט יותר תלמידים מאשר המספר שבדרך כלל נרשם אליהם, וממילא רוב ההורים מעוניינים בבית ספר קרוב למקום מגוריהם, כך שממילא לא יהיה מצב בו בית ספר ישאר ריק תנו לנו בחירה חופשית של בית ספר לילדים שלנו ותחסכו לנו עצבים וחלק מהבריחה למוסדות פרטיים כגון הדמוקרטי. מה שמוזר הוא שברישום לגנים העירייה דווקא לא משייכת אוטומטית ומאפשרת בחירה חופשית, ואפילו לא מיידעת את ההורים אם הם בחרו בגן שממנו רוב הילדים ילכו לבית ספר אחר.

עטאף, זה לא נכון (כל תלונותיך, בערך).

1. המכתבים הראשונים יוצאים מהמערכת הממוחשבת אוטומטית על פי איזור מגורים. 2. כל בקשות איחוד המשפחות (2 דקות עבודה באתר העיריה - והבקשה הוגשה) נענות בחיוב. 3. ה"טרחה" היחידה היא לברר עם הורי הגן מתי ימי ההכרות בביה"ס לגביו הגשת בקשה - ולהגיע. 4. ימי ההכרות מהגנים הם לביה"ס הקרוב לגן, ממילא, ללא קשר לאיזור הרישום או ביה"ס הספציפי שלך. 5. בבתי הספר אין מקום לקלוט יותר ילדים - למעט בזיו שהוא בתת-אכלוס ודעתי על מיותרותו לכן ידועה. רוב בתיה"ס הם ב- over capacity או לפחות בתפוסה מלאה. 6. אין שום סיבה בעיר כמו רעננה שבה - למעט אחד - כל בתיה"ס שלה מעולים - תהיה ההרשמה בלתי מאוזנת ונתונה לגחמות אופנתיות של הורים. 7. זו מערכת, עטאף, ככל שאתה מתקשה להפנים ולקבל את זה. רוצה בחירה אישית? שלח את הילדים לדמוקראטי (שגם לגביו דעתי ידועה
).

ATAF151

New member
תלונותי נכונות

1. גם לגבי האחים, אפשר להחכים את המערכת האוטומטית ולמנוע את העצבים של ההורים הללו, כך שמראש יכתב בערכת הרישום שיש להם אפשרות להירשם לבית הספר אליו הולכים האחים האחרים. 2. בכל בתי הספר יש מקום ליותר תלמידים למעט אולי בית הספר שקד בלב הפארק. 3. כל בתי הספר ברעננה טובים כולל זיו, וממילא רוב ההורים יעדיפו את בית הספר הקרוב. 4. הבעיה היא לא רק לדעת מהם ימי ההיכרות של בית הספר בו אני מעוניין, אלא גם חוסר היכולת שלי להעביר לילד מסר חד משמעי לגבי בית הספר בו הוא ילמד וחוסר היכולת לבקש עם איזה ילדים הילד מעדיף להיות באותה כיתה. 5. עדיין לא הסברת מדוע העירייה נותנת בחירה חופשית לגני ילדים ולפעמים הורה לא יודע בכלל שהוא רושם את הילד שלו לגן שממנו ילכו רוב הילדים לבית ספר שהילד שלו לא ישוייך אליו. ושלא לדבר על זה שלפעמים העיריה משנה את שיוך הרחובות לבתי הספר, ואז גם מי שחשב שהוא רושם את הילד שלו לגן שממנו הרוב ילכו לאותו בית הספר יכול למצוא את עצמו מופתע. 6. פחות אנשים יחשבו על אופציות פרטיות אם תינתן להם זכות בחירה חופשית לבית הספר שנראה הכי טוב בעיניהם (למרות שאם בתי הספר בתפוסה מלאה כדברייך, אז לאיפה נכניס את 120 הילדים מהדמוקרטי)..

עיקר וטפל

מאחר וכל המצבים שאתה מתאר מוכרים לי, הרי שאני רואה בהתייחסות לטפל משהו מיותר. ברוב בתיה"ס אין מקום (יש הקצאה להעברות, שנכללת בתפוסה המלאה ומתפזרת בין בתיה"ס). לגבי גני ילדים - העל אזוריים הם יול"א, השאר איזוריים, וכמי שבקשה (וקבלה) העברה בגין קבוצת ילדים השייכת לבי"ס מסויים אני יכולה להעריך שאין שום בעיה או סוגיה ראויה לדיון בתהליך הזה. ולשמחתי - לא הרבה אנשים חושבים על אופציות פרטיות. אישית הייתי סוגרת כל מה שלא ממלכתי ברעננה ובכלל בארץ. אין מקום לתפיסתי לחינוך פרטי, למרות האתגרים שמציב בפנינו החינוך הממלכתי. אין שום בעיה להסביר לילדים. הם לא טפשים וקולטים תהליכים. הבעיה אצלהם תיווצר אם ההורים שלהם יצרו אותה.

ATAF151

New member
את לא מבינה את בעית הגנים

גם בגנים שהם לא יול"א לא משייכים מראש את הילדים ואפילו לא מיידעים את ההורים איזו קבוצת גנים שייכת לאיזה בית ספר. כל שיש כאלו שבתמימות רושמים את הילד שלהם לגן ואחר כך מופתעים לשמוע שכמעט כל ילדי אותו גן שייכים בכלל לבית ספר אחר. את קיבלת העברה של בית ספר, אבל תחשבי איך היית מרגישה אם לא היית מקבלת, והיית חייבת לשלוח לבית הספר שאת חושבת שהוא גרוע. הרי העיריה לא מבטיחה שהיא תעביר רק בגלל שמישהו לא אוהב בית ספר וגם לא בגלל שרוב ילדי הגן הולכים לבית ספר מסוים. יש גם עוד מצב שלא מוכר לך. יש כאלו שיודעים בוודאות שהם יעברו לגור נניח בלב הפארק. אבל את העיריה הכוונות שלהם לעתיד לא מעניינות והם חייבים לשלוח את הילד שלהם נניח לזיו ואחרי שהוא כבר כמה חודשים בכיתה א' להעביר אותו לבית הספר בלב הפארק או להשאירו בבית ספר שמרוחק מאוד ממקום מגוריו.

כי הגנים לעיתים בתפר שהין איזורי רישום

אבל תאמר לי - לך כהורה אין תפקיד בברור והכוונת ילדך למקום המתאים? אני אכן לא מבינה את ה- attitude הזה.

ATAF151

New member
מדוע העיריה לא תיידע את ההורים

יש אנשים שבתמימות שולחים את הילד שלהם לגן קרוב לבית, ואף אחד לא מדריך או מזהיר אותם שרוב הילדים בגן הזה הולכים לבית ספר שהילד שלהם לא ישויך אליו. ולא כל הורה חושב על זה לפחות לא בילד הראשון שלו. מה כל כך רע שהעיריה תיידע את הנרשמים לגבי אלו גנים נוהגים ללכת לאילו בתי ספר? ואם יש גן בתפר, אז שהעיריה תציין את העובדה הזו. יש מקרים בכלל מוזרים של למשל גן דגניות וגן כלנית שצמודים זה לזה, ובכל אחד מהגנים חצי הולכים למגד וחצי לזיו במקום שמראש העיריה תמליץ לאילו שמיועדים למגד ללכת לאחד מהם ולאלו שמיועדים לזיו ללכת לשני.

אתה לא מברר? לא ברורה לי השאלה בכלל

מעבר לכך שאתה מזגזג משהו - הרי ציינת שרוב ההורים ישלחו את ילדיהם לבי"ס ליד הבית....אז אם גם הגן ליד הבית - סביר שהתשובה בגוף השאלה.

ATAF151

New member
בילד הראשון לא תמיד מודעים לעניין

לפעמים בית הספר נמצא קרוב לבית מהצד המזרחי של הבית, ויש גן קרוב לבית מהצד המערבי, וכך יוצא שלמרות שהגן קרוב לבית, רוב הילדים בו משוייכים לבית ספר אחר. מה כל כך קשה לעשות איזורי רישום גם לגנים, כך שיהיה ברור למי שבחר ללמוד בגן אחר שהילד שלו לא ימשיך עם רוב ילדי הגן לבית הספר. ובנוסף העיריה משנה מידי פעם את שיוכי הרחובות לבתי ספר, ואז גם הורה שבירר מראש מופתע פתאום לקבל בית ספר אחר מרוב ילדי הגן. אני נגד איזורי רישום גם לבתי הספר וגם לגנים, אבל אם יש איזורי רישום לבתי הספר לא הגיוני שלא יהיו איזורי רישום לגנים לפחות ברמה של המלצה של העיריה.

למעלה