רישום מטוסים*

ni777

New member
רישום מטוסים*

למישהו יש את כל אותיות האלפאבתיות של אותות הקריאה למטוסים נגיד הפיטס של מיקי אז צר´לי יאנקי וויסקי CYW למישהו יש את הרשימה של כל האותיות כל אות איך אומרים אותה? אשמח אם הוא יעלה אותה לפה . אגב מזה מעפ"ש?

זה קוד סודי שרק מי שעבר קורס RT

רק הוא מותר לו להכיר את האלפאבית הפונטי, למשל, A זה אלפא, B ביטא, בצרלי דלתא, איקו, פוקסטרוט, גולף, הוטל, אינדיה גולייט, קילו לימה, מיק נובמבר אוסקר, פאפא, קויבק רומיאו, סיארה, טנגו, יוניפורם, איקסריי, יאנקי, זולו מעפ"ש = מעל פני השטח לא לגלות לאף אחד!!!

מה קרה לויקטור? שתה יותר מדי ויסקי?

שוב, הפעם באנגלית Alpha Bravo Charlie Delta Echo Foxtrot Golf Hotel India Juliet Kilo Lima Mike November Oscar Papa Quebec Romeo Sierra Tango Uniform Victor Whiskey Xray Yankee Zulu דרך אגב, זה הקוד הבינלאומי המקובל היום בטיסה. במשטרה, בצבא וכו´ יש קודים קצת שונים. בין הקודים השונים היותר ידועים: E - EASY O - OSLO R - ROGER Z - ZEBRA לפעמים שומעים את אלו בקשר. בפרט, הפיטס שלי היה במקור N6082E או באנגלית "Ain´t too easy" ... לפרטים נוספים אל אלפאבתים שונים, קראו כאן http://www.columbia.edu/~fuat/cuarc/phonetic.html

laronpilot

New member
ודבר אחרון בנושא... בהרצליה...../images/Emo108.gif

כנראה שלטייסים ולפקחים יש ביטחון עצמי רב והם מרשים לעצמם לשנות גם את כללי הפונטיקה... אין בהרצליה F = פוקסטרוט, בהרצליה יש פוקס, כמו הבגדים לאט לאט כבר כל טייסי ישראל מאמצים את המנהג הבעיה תגיע כשנחליט לקצר גם את היתר... אל, ברה, צ´ר בקיצור, פונטיקה ברה ברה. יש גם טייס אחד מבוגר בהרצליה שאומר את אות הקריאה W עם V כלומר ויסקי במקום וויסקי VISKI שיהיה לכולנו יום נעים ושלא נדע עוד פיגועים נחיתות בטוחות יפתח לרון

30 שנה מבטאים פוקס ולא פוקסטרוט

מוקדם משלושים שנה אני לא יודע. גם בעולם אומרים פוקס. ביוון למשל אומרים צרלי ולא צ´רלי וגם פיס ולא פיש

טבלת ABC ../images/Emo131.gif

לשואל עלום השם רצ"ב טבלה לשימושך לאור השתפותך הפעילה בפורום,הגיע הזמן שנכירך דרך כרטיסך האישי גם אם אינך טייס חג שמח ושקט

אגב הא"ב הפונטי תופס גם בים...../images/Emo118.gif

בתור חיל הימ"ניק לשעבר, הייתי חייב לקפוץ... אפילו שזה לא כ"כ קשור לפורום

למעלה