רישום שם האב בתעודת הזהות

meiravs71

New member
רישום שם האב בתעודת הזהות

שלום לכולכן, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלה שמטרידה אותי מאוד! זה מספר חודשים. יש לי תינוקת מקסימה בת כמעט שנה, שאותה אני מגדלת לבד. אין לי קשר עם האיש שאתו יצרתי את בתי. לאחרונה הבנתי שאני לא יכולה להתמודד עם העול הכלכלי לבד, ואני שוקלת לתבוע את האב למזונות. אחד החששות הגדולים שלי הוא שבתי תצטרך לשאת בנוסף גם את שם משפחתו של האב, דבר שאני לא רוצה בשום פנים ואופן שיקרה. האם אתן יודעות מה הגישה לגבי זה? האם ניתן לעקוף זאת? האם ברגע שתובעים אבהות ומזונות יש להתייצב במשרד הפנים ולעדכן את תעודות הזהות? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בשאלה מטרידה זו .

הי

היא ממש לא חייבת להיות בשם משפחתו את יכולה לקבוע לה איזה שם משפחה שאת רוצה . אפילו בדיוני אם זה תלוי בך) כדאי לך למהר עם זה אחרי גיל שלוש איאפשר ללכת למשרד הפנים ולבוא ולהצהיר שלום אני האב. בכל מקרה, שניכם צריכים לגשת למשרד הפנים את צריכה לבקש ממנו שיבוא איתך. אם לא מסכים אז את יכולה לתבוע אותו בלי קשר. ואז שולחים לו טופס שהוא צריך לעשות בדיקת אבהות דנא וכל הפרוצדורה נמשכת ונמרחת בערך שנה שנתיים במקרה הטוב. אצלי זה נמשך עדיין (הילדה בת 3 וחצי) בכל אופן בהצלחה

יש לי הצעה בשבילך, כאמא לאמא...

תשמעי... מהצד זה נשמע נורא... כאילו "נזכרת שיש לה אבא רק כשפתאום חסר כסף"... כאילו, את לא ממש צריכה אותו ליידה באופן שוטף... ולא רוצה שהיא תישא את שמו... ואת צריכה ממנו רק את הכסף... הלו... זו גם הילדה שלו ! מול החובות שלו (מזונות) יש לו זכות להיות איתה בקשר... ובית המשפט יעניק לו את הזכות הזו... אולי עדיף לך לפנות אליו באופן נעים וידידותי, להציע לו להכיר אותה, ואם הוא לא ממש רוצה את תמיד יכולה "לעקוף אותו" ולהציע להוריו להכיר את הנכדה החדשה שלהם... (יכול מאוד להיות שהם יתאהבו בה, כי מבחינתם הם רוצים נכדים גם אם בנם לא רוצה ילדים). ואז יכול להיות שתחסכי טרטורי בית-משפט, הוצאות עורך דין, והמון עוגמת נפש... אולי אפילו תציעי לו "רק להכיר אותה", ורק אחרי זמן-מה תבקשי שיקנה לה את החיתולים או את המטרנה וכו... ככה הוא ישתתף בהוצאות אבל ירגיש שהוא שותף... ככה תרוויחו גם אבא ולא רק השתתפות בהוצאות... ואגב, גם אם הוא אמר לך בעבר שהוא לא מעוניין בשום קשר איתה, יכול להיות שזה היה ב"עידנא דריתחא"... ואולי כיום הוא כן סקרן והיה רוצה לדעת איך היא נראית ולהכיר אותה. ואני מתנצלת אם אני טועה וכבר עשית את כל זה... אם הוא מהחארות שלא רוצים להכיר את הילדים שלהם, ועומד בסירובו לאורך זמן... אז באמת שישלם... דרך צו בית-משפט... וכמה שיותר... אולי ככה הוא כן יתעניין לדעת איך ה"השקעה שלו" מתפתחת... ושוב סליחה על ההתערבות... פשוט מהצד נראה שהיא עלולה לקבל את הכסף אבל להפסיד את האבא...

למעלה