רישום שם מתחם ושם חברה

junkmusor

New member
רישום שם מתחם ושם חברה

ברשותי אתר אינטרנט שאני מתכוון לרשום כעסק פטור. האתר הוא בשם מתחם "co.il". כמה חודשים לאחר שהאתר עלה לאוויר, נפתח אתר אחר, עם אותו שם בדיוק כמו שם האתר שלי אך עם סיומת ".com". האתר עוסק בתחום דומה לתחום שבו עוסק האתר שלי. הגיעו אליי פניות מגולשים שציינו שהגיעו לאתר האחר בגלל הטעיה בשם האתר (הסיומת). האתר שני קרא לעצמו באותו השם כמו האתר שלי, ואפילו את השם רשם בצורה דומה. הערה: שם האתר שלי לא רשום עדיין כסימן מסחרי. מה הן הזכויות שלי? האם ניתן לדרוש ממפעילי האתר השני לשנות את שמם ואת שם האתר שלהם? איך ניתן להגן על המוניטין שצברתי.

sh a ch a r

New member
דבר ראשון

תרשום את סימן המסחר. כמעט כל התשובה שלי רלוונטית גם אם לא רשמת את סימן המסחר, אבל אם כן רשמת מצבך יותר נוח. אם הצד השני מעלה התנגדות לרישום שלך, זה יהיה זמן מצויין לפתור את השאלה "מי היה קודם". לא אמרת אם האתר תחת .com מיועד לגולשים מכל העולם, או רק לגולשים מישראל. זו שאלה מאוד רלוונטית לסוגיה שאתה מעלה. כמו כן, לא אמרת אם תחום העיסוק שלו דומה לשלך, או אם הצורה של האתר עצמו דומה לשלך. בהנחה שהתשובות לכל השאלות האלו הן "כן", אתה צריך דבר ראשון לאסוף את הנתונים. לשמור את מראה האתר האחר ואת מראה האתר שלך. אני מציע בדברים כאלו לפנות לעורך דין. בעיקרון אתה צריך לפתור את הקונפליקט או דרך בית משפט, או דרך הבוררות של רשמי המתחם בחו"ל. אין לי פרטים מדוייקים על איך פונים ומה עושים (מישהו פה?) במקרה הטוב הם יכולים להפקיע את שם המתחם מרשותו ולהעביר אותו לרשותך. שחר אני לא עורך דין

junkmusor

New member
פרטים נוספים

האתר האחר הוא אתר ישראלי, שפונה לקהל דובר אנגלית, רוסית, ועברית... בכוונה רשמתי עברית כי לפי איך שנראה לי האתר לא יפנה לקהל יעד ישראלי, אך הוא בהחלט פונה למומחים בתחום בארץ. אני בכוונה לא מציין את התחום כדי לקבל תשובה אובייקטיבית ככל האפשר, אבל אני יכול להגיד שאנחנו נמצאים באותו תחום עיסוק. מבחינה חיצונית האתר האחר לא דומה לאתר שלי, כך שעל זה אני לא יכול לבסס את הטיעונים להטעייה. לפי מידע שאספתי, שם המתחם של האתר האחר נרשם כחודשיים אחרי. האתר האחר עדיין נמצא בשלבי הבנייה (כחצי שנה) ואילו האתר שלי פעיל ומתרחב ואפילו עומד לעבוד שדרוג רציני בכל התחומים. כך שהפעלת אתר אחרעם אותו שם מתחם, וכמו שהוא מציג באתר "חברת X". כאשר ה-X זהה לשם האתר שלי מהווה הפרעה עבורי. כמובן שאין לי שום התנגדות לקיום האתר או החברה האחרת תחת שם מסחרי אחר.

צרייך בדיקה פרטנית

של עובדות המקרה. באופן מאד מאד כללי אפשר לומר שלכאורה, יש לך עילה לדרוש ולקבל את שם המתחם המתחרה לידיך. יש מגוון פסקי דין ופסקי בוררות בנושא וללא בדיקה פרטנית של העובדות, בוודאי שלא ניתן לתת חוות דעת.

junkmusor

New member
שאלה נוספת - סימן מסחרי

האם ניתן לרשום סימן מסחרי, מבלי לפתוח עסק או חברה בע"מ???

איך אתה מגדיר "פתיחת עסק"?

כעיקרון, רשם סימני המסחר והשרות בוחן את כשרות הסימן לרישום ולא בוחן את מהות או היקף הפעילות הכלכלית של המבקש. יחד עם זאת, במידה ונרשם סימן מסחר או שרות שאיננו בא להגן באמת על מוצר או שרות, אלא בא להפריע למישהו אחר, יש סיכוי שאותו אחר יגיש התנגדות וגם יזכה בהליך או שלאם לא הגיש יתנגדות, יגיש לאחר מכן בקשת ביטול ויזכה. זאת תשובה מאד כללית, כי השאלה מאד כללית.

למעלה