רישום תינוק שנולד בחו"ל - במשרד הפנים בישראל

Flora1983

New member
רישום תינוק שנולד בחו"ל - במשרד הפנים בישראל

הי! אני מגיעה לביקור שני כבר עם תינוקת בת 8 חודשים, בעלת דרכון אמריקאי. אני רוצה לרשום אותה בת.ז שלי בארץ על מנת להגיש בקשה לדמי לידה ולרשום אותה לקופ"ח, תהיתי מה ההליך במשרד הפנים - מה צריך להביא, עם מי לבוא ועוד? כל הפרטים. תודה!!

guy56782

New member
תשובות

את צריכה את תעודת הלידה שלה - בתוספת אפוסטיל של המדינה בה היא נולדה - ועדיף גם אישור מבית חולים שמאשר את הלידה.
אני ממליץ לך לעשות את זה בקונסוליה לפני הנסיעה - לפי מה ששמעתי משרד הפנים בארץ מקשה על רישום לידה בחול, ובקונסוליות זה יותר קל. שימי לב שמהרגע שהיא רשומה - היא לא יכולה לצאת מישראל עם דרכון אמריקאי. ולהוציא דרכון ישראלי עשוי לקחת זמן. ככה שזה לא מתאים לביקור קצר.
מעבר לזה, לתשומת לבך, למענק אשפוז / מענק לידה לא זכאית כל אזרחית ישראלית: את צריכה להיות תושבת ישראל או אשת תושב. לדמי לידה הקריטריונים יותר קשוחים.

Flora1983

New member
תוכל לפרט לגבי תושבות?

אני אמנם מבלה פה את רוב הזמן אך אני עובדת ומשלמת מיסים בארץ וביררתי לאחרונה במשרד הפנים ולא חל שינוי במעמד שלי...?

guy56782

New member
ועוד משהו

את צריכה גם צילום דרכון של האב. אם אתם נשואים ולא רשמתם את הנישואים בישראל, תצטרכי להביא גם תעודת נישואים עם אפוסטיל.
ותביאי גם שתי תמונות פספורט של התינוק/ת להוצאת הדרכון.

Kender00

New member
יש צורך גם להביא אישור שהילוד הוא פרי בטנך מבית החולים

זה הפך להיות חובה (גם ברישום בקונסוליות) בגלל מקרה פונדקיות שהיו בעבר...
&nbsp
לגבי מענק לידה האם אתם משלמים 12% לביטוח לאומי בישראל לפי ההכנסה החייבת? אם כן אז את יכולה לדרוש את מענק הלידה (את יכולה גם אם אתם לא אבל אז לא תוכלי לטעון לניתוק תושבות היות והשתמשת בהטבה של תושב ישראל)

guy56782

New member
לגבי אישור הפרי בטן

אנחנו רשמנו ילד אחרי ההנחיה הזו - ולא ביקשו מאיתנו כלום. ממה שאני הבנתי, ההנחיה הזו נאכפת בסלקטיביות. מה גם שלא כל בי״ח יסכים לתת לך תעודה כזו.

Kender00

New member
יכול להיות אבל בדיוק פורסם פוסט הקבוצה של ישראלים בעמק

הסיליקון שזוג הגיע עם המסמכים הבאים:
&nbsp
- תעודת לידה של התינוקת, מאומתת באפוסטיל
- תעודת נישואים שלנו, מאומתת באפוסטיל (נישואים אזרחיים בארה"ב)
- דרכונים ישראלים שלנו
&nbsp
ושלחו אותם הביתה בגלל מסמך חסר (קונסוליה בסן פרנסיסקו)...
כפי שאתה רואה שניהם אזרחים ישראלים (לא התחתנו בישראל), תעודת נישואים מאומתת כלל תעודת לידה מאומתת והם נשלחו הביתה בידיים ריקות...

למעלה