רישיון נהיגה ישראלי - ויזת J1

reut389

New member
רישיון נהיגה ישראלי - ויזת J1

שלום לכולם,

לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד במשרת Visiting Scholar באוניברסיטת ניו יורק, תחת ויזת J-1. כשהגעתי לארה"ב ניסיתי לבדוק את הנהלים בנוגע לרישיון נהיגה, ומה שהבנתי ממספר אתרים וישראלים שגרים פה זה שאני יכולה לנהוג עם הרישיון הישראלי שלי עד שנה מיום ההגעה.

אתמול נהגתי בניו ג'רזי באזור בו אני מתגוררת. באיזשהו שלב עצר אותי שוטר על מהירות וביקש את רישיון הנהיגה שלי. כשהראתי את הרישיון הישראלי הוא אמר שאני לא יכולה לנהוג עם רישיון לא אמריקאי יותר מ-45 יום לאחר הכניסה לארה"ב, ונתן לי דו"ח על עברה "driving without license-license never issued" עם זימון לבית משפט. מרוב שנלחצתי שכחתי שביקרתי בארץ בחודש שעבר ולכן עברו רק 30 יום מתאריך הכניסה האחרון שלי.

השאלות שלי הן:
1. האם הימים מתאפסים עם כל כניסה לארה"ב? כלומר, האם לדעתכם יקבלו בבית משפט את הטענה שעברו רק 30 יום מתאריך הכניסה האחרון שלי, או שהם יגידו שבגלל שתחילת השהות שלי בארה"ב הייתה לפני חצי שנה העזיבה והכניסה המחודשת לא נחשבות?
2. האם הייתם שוכרים את שירותיו של עורך דין לייעוץ ו/או ייצוג בעת המשפט?

תודה רבה!

John the Savage

New member

יש הרבה אי-בהירות בחוק בנושא של מתי מותר לנסוע בארה"ב עם רישיון נהיגה זר. לכל סטייט יש כללים שונים, ובהרבה מקרים גם שוטרים וגם הפקידים ב-DMV לא ממש מכירים את הכללים הספציפיים.

בגדול, מדיווחים שראיתי בכמה מקומות, כששוטר רואה מישהו עם רישיון נהיגה זר נוהג ברכב עם לוחית רישוי של הסטייט שאינו רכב שכור, הוא עלול לחשוד שמדובר בנהיגה ללא רישיון. בייחוד אם כששואלים את הנהג איפה הוא גר, הוא מספק כתובת מקומית. יש הרבה מקרים בהם השוטר נותן דו"ח ומשאיר לבית המשפט להכריע סופית בעניין.

עוד כמה נקודות:
1. את בטוחה שהשוטר אמר שתוך 45 יום? על פי מה שראיתי החוק בניו ג'רזי מדבר על 60 יום מהרגע בו את הופכת לתושבת.
2. השאלה היא האם את תושבת או לא. ניסיתי לחפש בחוקים של ניו-גרזי, ולא הצלחתי בינתיים למצוא הגדרה של מי נחשב תושב לצורך רישיון נהיגה. טיעונים שיכולים אולי לעזור לשכנע את בית המשפט שאת לא תושבת: (א) היות ואת visiting scholar, את נמצאת בארה"ב באופן זמני ולא במטרה להשאר. (ב) המגורים שלך בניו ג'רזי הם מגורים זמניים, ובית הקבע שלך הוא בישראל.
3. להבנתי, במידה ואת אכן נחשבת לתושבת (ראי סעיף 2), מה שקובע זה מתי הפכת לתושבת של הסטייט, וביקור בארץ לא ישנה את זה.
4. לדעתי שווה לפנות לעו"ד לפחות לצורך ייעוץ.

מבאס במיוחד כי בניו ג'רסי זה המקום שבו

קל יותר מבכל מדינה אחרת בארה"ב לקבל רישיון מקומי על סמך הישראלי. כל שאת צריכה לעשות, לאחר הצגת מסמכים של 6 נקודות זה תאוריה מקומית. לא צריך אפילו מבחן נהיגה.
&nbsp
אני מסכים עם ג'ון ששווה לפנות לעו"ד. לפחות לפי האתר שאני אקשר למטה, יש עו"דים שיהיו מוכנים להגן על הטענה שאכן מותר לך לנהוג שנה שלמה בניו ג'רסי עם הרשיון הזר. הוא כותב שם שזה הפרוש שנותן ה-M.V.C. של ניו ג'רסי (מוטור ויהיקל קומישן).
&nbsp
http://www.newjerseytrafficlawcenter.com/info-guide/international-drivers-licenses/
&nbsp

reut389

New member
תודה רבה לשניכם!!

לגבי השאלות של ג'ון:

1. כן, השוטר אמר 45 יום וחזר על זה כמה פעמים. לא מצאתי שום עדות לכך באינטרנט. דיברתי עכשיו עם עו"ד של ניו ג'רזי בטלפון, ובדומה למה שאמרת, הוא אמר ש-50% מהדברים ששוטרים אומרים הוא לא נכון/לא מדויק, ושגם ל-DMV אין הרבה מושג והם מטעים אנשים באופן עקבי. העו"ד בעצמו לא ידע להגיד לי מה החוק בפועל, אז אפנה לאחד שמבין ברישיון בינ"ל.
2. אני לא תושבת.

בוקובזה- תודה רבה! בדיוק מישהי המליצה לי על עורך הדין שהשם שלו כתוב בראש האתר ששלחת. אצור איתו קשר.

John the Savage

New member
רק חידוד לגבי תושבות

למרות שכתבת שאת לא תושבת, אני לא יודע בוודאות אם את נחשבת לתושבת או לא לצורך רישיון נהיגה בניו ג'רזי. זאת בדיוק השאלה שמישהו שמכיר את החוק לעומק יוכל לענות עליה.

ובשביל להדגיש, אין הגדרה אחת לתושבות. יש הגדרה של "תושב קבע" לצורך הגירה, אבל זו הגדרה שונה מאשר ההגדרות של הסטייט לתושבות, ובהרבה מקרים יש הגדרות שונות עבור תושבות מבחינת תשלום מס, תושבות לצורך שכר לימוד, תושבות לצורך רישיון נהיגה וכו'. ויש מקרים בהם נחשבים ללא תושבים מבחינת הגדרה אחת וכן תושבים מבחינה אחרת. לכן העלתי את השאלה וציינתי שלא מצאתי את ההגדרה של תושב לצורך רישיון נהיגה בחוק של הסטייט.

reut389

New member
אה, הבנתי

תודה על החידוד. אציין את זה כשאדבר עם עו"ד

למעלה