רישיון נהיגה לחייל בסדיר הסובל מהפרעת חרדה

student38

New member
רישיון נהיגה לחייל בסדיר הסובל מהפרעת חרדה

שלום,

אני מעוניין להתחיל כעת בתהליך של הוצאת רישיון נהיגה.
אני חייל בשרות סדיר.סובל מהפרעת חרדה,שבגללה אני מטופל בלוסטרל ואצל פסיכולוג,התרופות מנופקות לי ע"י הצבא.בעבר טופלתי על ידי רסיטל.
היחידה שלי עברה לפני כשנה למיקור חוץ רפואי,כך שרופא המשפחה שלי הוא בקופ"ח,והוא מכיר שאני מטופל פסיכיאטרית.עם זאת,ברישומים הצבאיים אין אזכור לזה.
הבנתי שחיילים פטורים מבדיקה רפואית שבטופס,ויכולים לצרף אישור מקצין העיר.
האם אוכל "לעקוף" כך את הדיווח על הטיפול הפסיכיאטרי,ולהביא רק אישור מקצין העיר? או שעלי בכל מקרה לדווח על זה בסעיף "הצהרת מבקש הבדיקה",למשל?
אציין שזה חשוב לי במיוחד,לאור העובדה שאני אמור להספיק להוציא רישיון עד סוף ספטמבר,כדי להספיק להגיש תביעה לגמלת ניידות עבור אבי,לפני שיגיע לגיל 67. כך שאני מעוניין לקצר את תהליכי ההמתנה כמה שאפשר.

תודה רבה.

ravidmos1

New member
תשובה .

אתה שואל שאלה בעייתית אתה צריך שרופא ימלא לך את השאלון האחריות על מילוי השאלון היא על הרופא.
אבל אל תשכח שיש גם שאלון רפואי שאתה צריך למלא ולחתום עליו.
אני לא רופא ואין לי מושג מה זה אומר התרופה הטיפול שאתה מקבל יכול להיות שזה כלום ולא מפריע לנהיגה אבל שוב אני לא רופא .
גם אם הרופא יציין שאתה מטופל ואין לזה השפעה על לימוד נהיגה וקבלת רישיון אז ישלחו את הטופס לרופא המחוזי ותקבל אישור ( לוקח כחודש עד חדש וחצי בממוצע ) .
אני מציע לך ללכת בדרך הישר ולקבל את האישור.

מקווה שעזרתי .

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

student38

New member
תודה,2 שלות נוספות

1. האם באמת רופא צריך למלא את זה? אישור מקצין העיר אינו מספיק?
2. בהנחה ואכן אדווח הכל וזה יישלח לאישור - האם ניתן לזרז את התהליך מול הרופא המחוזי? כמו שציינתי,אני מאוד מוגבל בזמן בנושא.

ravidmos1

New member
תשובה

את השאלון הרפואי צריך למלא רופא ( אם קצין העיר הוא רופא עם חותמת ומספר ) אז כן אם אין לו חותמת רופא אז התשובה היא לא.
לגבי השאלה השנייה אין לי תשובה מוחלטת בעניין זה תלוי בכמות העומס שיש על הרופא שחותם ומאשר את הטפסים.
אני לא יודע מאיפה אתה אבל מומלץ אם אתה לחוץ בזמן לגשת למשרד הרישוי הראשי באזור מגוריך ( חולון, ירושלים, ב"ש, חיפה ) יכול להיות שזה יזרז את התהליך.

מקווה שעזרתי.

רביד מושיוב מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

זו בעיה נורא מעצבנת

יש דבר שצריך להבין אותו וברשות הרישוי טרם הפנימו, כנראה. רישיון נהיגה ברכב פרטי (לא אמרתי ציבורי, לא אמרתי משא כבד - רכב פרטי בלבד) זו חירות של בן אדם. לא לכל מקום ניתן להגיע באוטובוס, יש שעות שבהן כבר אין אוטובוסים, יש מקומות שאליהם קשה מאוד עד בלתי אפשרי להגיע באוטובוסים. כאשר לוקחים מאדם את הזכות להוציא רישיון, הוא כמו אדם נכה. הרבה מהשאלות האלה שהם שואלים בטופס הירוק הן מבחינתי לא יותר מאשר חוצפה וחדירה לפרטיות ובלתי רלוונטיות לרוב לנהיגה. גם אדם שיש לו לחץ דם גבוה יכול לנהוג ומותר לו לנהוג, גם אדם שסובל מחרדות ועוד יש לו זכות לנהוג. התרופה שהוא לוקח היא כמו פרוזק. המון אנשים לוקחים רסיטל ופרוזק ומה הסיפור? למה הם לא יכולים לנהוג ולמה לקחת מהם דבר בסיסי כל כך כמו רישיון נהיגה. ומי שנשללת ממנו הזכות להוצאת רישיון - למה לא נותנים לו תחבורה ציבורית חינם לחלוטין, כמו שנותנים לעיוורים, הרי זו לגמרי נכות.

yanivgr

New member
נקודה נוספת למחשבה

שלום רב,

כפי שרשמת וענו לך, חובה עלייך לדווח על כל בעיה רפואית ועל כל סוג טיפול שאתה מקבל.
אני אישית קיבלתי עבור תלמידים שלי שדיווחו על חרדות וטיפול תרופתי אישור ללמד אותם.

לאחר שתקבל את האישור, נושא של חרדות הוא לא פשוט ומצריך מהמורה שילמד אותך שיהיה בעל סובלנות ורגישות עדיף שיהיה לו גם ידע לנושא.החרדות, תכונות אלו אצל מורה שתבחר יעזרו לו ולך לעבור את החוויה בצורה נעימה ומקצועית יותר.
(למרות שכל המורים צריכים להיות כאלה, אולם ישנם כאלה שתכונה זו חזקה אצלם יותר ) .

המון הצלחה,
יניב גרינברג

Kורן

New member
כמו שכבר אמרו לך כאן.... רק אוסיף

את דעתי..

א. אתה חייב לדווח על כל בעיה רפואית גם אם תתפתח בעתיד
ב. חייב רופא שמכיר אותך או בדק את התיק הרפואי שלך למלא את הטופס הירוק ולחתום.
ג. לצערי, התהליך קצת יותר ארוך כשנוגע לחרדות המטופלות בתרופות - מנסיון של כמה תלמידים שהיו לי בעבר.
ראשית אתה מעביר את הטופס למשרד הרישוי, הם ישלחו אותו למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, משם אתה תקבל זימון לשיחה עם פסיכיאטר של המכון ורק לאחר מכן תקבל אישור.
לא ניתן לקצר את ההליך והוא לוקח כשלושה חודשים

מצד שני, אם תתחיל עכשיו ותקבל אישור בעוד שלושה חודשים לערך, ותתאמץ לעשות שיעורי נהיגה.... אולי יש סיכוי שתספיק להוציא רישיון עד ספטמבר (גבולי מאוד...)

בהצלחה

למעלה