רישיון נהיגה

Fellowship

New member
רישיון נהיגה

1. הוצאתי רישיון נהיגה במרילנד, האם הרישיון הזה תקף בכל מדינות ארה"ב?
הייתי בטוח שכן, עד שנזכרתי שיש ב MVA תהליך של Exchange Out-Of-State License, ולא רק Out-Of-Country.
או שכל עוד מדובר בטיול ולא בתושבות קבע במדינות אחרות בארה"ב, אז אין בעיה להשתמש ברישיון מ MD?

2. יש טעם לקחת איתי גם את רישיון הנהיגה הישראלי?

ואם כבר פתחתי שרשור, אז עוד שתי קטנות
3. אני יודע שמרילנד היא אחת המדינות בארה"ב עם הגבלת מהירות מהנמוכות שיש,
לא שזו סיבה מספקת, אבל בנסיעה בכביש כל הזמן עוקפים אותנו.
קשה לשים לב מה קורה בכבישים של 25 מייל לשעה, מכיוון שבד"כ זה נתיב אחד,
אבל כמעט תמיד, בכל הכבישים, 30-55 מייל לשעה, הרבה מאוד פעמים עוקפים אותנו.
לא, אנחנו לא מתבלבלים בין מייל לשעה לקמ"ש, כן, אנו יודעים לקרוא שלטים ולהסתכל בוייז

זה רק נדמה לי או שהרוב נוסעים מעל המהירות המותרת?
ודווקא כאן, מקום עם הרבה מאוד מצלמות ולהבנתי גם האכיפה היא נוקשה (חריגה של מייל אחד לשעה אמורה להספיק כדי לקבל דו"ח)

4. כיצד מפסיקים לקבל דואר זבל (אמיתי) לתא דואר (פיזי) בבניין המגורים?
פרסומות, עלונים, עיתונים מקומיים המודפסים על נייר זול ואין סוף קופונים.
על דלת הכניסה לבניין יש שלט של No Soliciting, נראה לי שזה רק מדרבן עוד יותר.
יש מה לעשות פרט אולי לבקש יפה מהדוור? (אלא אם זו נחשבת חוצפה)
אגב, מה אני אמור לעשות עם כל הדואר שמגיע כל הזמן לדייר הקודם?
מכיוון שזה מתחם גדול עם מאוד דירות, זה מאוד נפוץ,
השכנים פשוט זורקים, לי לא נעים לזרוק ואי אפשר להעביר זאת למשרד הניהול.

Boston Guy

New member
רשיון הנהיגה שלך תקף בכל מדינה בארה"ב לצורך נהיגה

העניין הוא שרשיון הנהיגה משמש בארצות הברית גם כ"תעודת זהות", וגם כ"תעודת תושב" של ה STATE שבו אתה גר.
לכן - מי שעובר דירה ל STATE אחר והופך להיות RESIDENT של ה STATE האחר - צריך גם לעשות EXCHANGE של רשיון הנהיגה שלו - להחזיר את רשיון הנהיגה של ה STATE הקודם שבו הוא גר ולקבל רשיון נהיגה של ה STATE החדש.

לשאלתך לגבי המהירות - לא מכיר יותר מדי אנשים שמקפידים לנסוע תמיד במהירות המותרת. באזור שלך ה BELTWAY הוא בין כה וכה מגרש חנייה ברוב שעות היום, ואנשים שממהרים לעבודה או להגיע הביתה מן הסתם "משחררים" את דוושת הגז כשהם מגיעים לכביש הראשי שעובר צמוד לבית שלכם.
המצב בכביש שליד הבית שלך הזוי במיוחד, כי מדובר על כביש ראשי מאוד רחב עם 3 מסלולי נסיעה לכל כיוון - שעליו יש מגבלת מהירות אידיוטית של 35 מייל לשעה. המגבלה הזו פשוט לא הגיונית.
כשאני עובר ליד הבית שלך, זה מן הסתם אחרי שנהגתי רצוף כמה מאות מיילים, הייתי על הכביש יותר מ 8 שעות - ולא רוקנתי שלפוחית מאז ה REST AREA על I-95 בדלאוור. כל מה שאני רוצה זה להגיע ליעד שלי ולשחרר נוזלים.
אם הכביש פנוי - לא סביר שאני אסע 30 מייל לשעה. הרגל שלי פשוט לא תסכים להתרומם מהגז.

לגבי הדואר - אתה לא מבין מה משמעות המילה SOLICITING. השלט "NO SOLICITING מתייחס לאנשים שבאים, דופקים לך בדלת הבית ומנסים למכור לך משהו (מוצר או שרות), לבקש ממך תרומת כסף או להחתים אותך על משהו. או להמיר את דתך (להלן - "עדי יהוה", המורמונים, הארי קרישנה וכל מני כתות משונות יותר או פחות).
השלט שעליו אתה מדבר אמור להבהיר לכל אלו שבבניין שלכם הם לא רצויים.

בעבר - המקצוע של "איש מכירות מדלת לדלת" היה הרבה יותר נפוץ בארה"ב.
לדוגמה - חברות "פירמידה" לקוסמטיקה כמו AVON או MARY KAY נוסדו על בסיס של עקרת ביית א' שהולכת מדלת לדלת בשכונה ומנסה לשכנע עקרות בית אחרות לקנות מוצרי קוסמטיקה. או חברת TUPPERWARE שמוכרת כלי מטבח וקופסאות איחסון... או חברת KIRBY שהייתה מוכרת שואבי אבק מדלת לדלת.

רוב החברות הללו ירדו מהמודל העיסקי של "מדלת לדלת" ועברו למודל של SOCIAL NETWORKING.
מה שכן נפוץ הוא ספקי שרותים - בעיקר אחרי ארוע "אסון טבע" כמו סופת רוחות, הצפה וכיוצ"ב - שעוברים מדלת לדלת באזור שנפגע ומנסים לצוד לקוחות. קבלני שיפוצים, מתקני גגות, גננים שמציעים לך שרותי פינוי עצים שבורים וכיוצ"ב.
גם זה SOLICITING.

אין ל SOLICITING שום קשר לדואר.

לגבי דואר של דייר קודם - לפני אלף שנה הכנתי בחנות ציוד משרדי חותמת גדולה עם דיו אדום שבה כתוב "RETURN TO SENDER - NO SUCH PERSON IN THIS ADDRESS".
כל דבר דואר שמגיע ואינו מיועד אלי או לשכן שלי (הדוור לפעמים מתבלבל) - חוטף את החותמת הזו בפרצוף ועף לתיבת ה "דואר היוצא".

Fellowship

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת והמעניינת! בנוגע לדואר

הפתרון שלך מצריך מאמץ של כל פעם ללכת לדואר/תיבת דואר, להדביק בול ולשלוח.
אם שאתה שם את זה בתיבת "דואר יוצא" בעבודה?

Kender00

New member
לא צריך בול בשביל זה ולא צריך ללכת לשום מקום

הדוור לוקח דואר דברי דואר מהבית (אישית לא עשיתי את זה אבל אני יודע שזה קיים)
אמריקה

Fellowship

New member
איך? משאירים בתיבה שלנו? איך הוא

ידע שזה אמור להשלח?
אין לנו תיבת "דואר יוצא"
וכיצד בלי בול?

Kender00

New member
גוגל הוא חבר טוב

http://www.wikihow.com/Mail-a-Letter
&nbsp
ובלי בול היות ואתה לא שולח, אתה מחזיר לדואר מכתב, הדואר מחזיר לשולח על מנת שידע שלא ניתן לקבל את הדואר (השלוח המקורי שלם על השירות)

Boston Guy

New member
מה בול? מי בול?

אני לא זוכר איך תיבות הדואר אצלכם בשכונה נראות - אם יש לכם תיבת דואר בסגנון פרברי או תיבות של בניין משותף...
בתיבות פרבריות כמו זו בקישור - [URL]http://www.istockphoto.com/photo/open-mailbox-gm123489641-1703484[/URL]
אתה פשוט מניח את הדואר שאתה רוצה לשלוח בתוך התיבה שלך ומרים את ה"דגל". זה סימן לדוור שיש בתיבה דואר שהוא צריך לאסוף.
ב CLUSTER תיבות של בניין משותף - צריך להיות באיזהשהוא מקום חריץ ל "דואר יוצא".

לגבי דואר "RETURN TO SENDER" - מישהו כבר שילם על הבול של המכתב... המחיר של הבול כולל גם את הפוטנציאל של "חזור לשולח". אתה לא צריך לבייל אותו שוב.

לדואר שאתה רוצה לשלוח בעצמך - קנה לך בקוסטקו או בסופרמרקט השכונתי חבילת בולי FOREVER STAMPS (נמכרים בקופות בקוסטקו או בדלפק ה CUSTOMER SERVICE בסופרמרקט). עם חבילת קוסטקו - יהיו לך בולים עד שתיגמר הקדנצייה שלכם בארה"ב. הבולים הללו טובים לנצח לשליחת מכתב רגיל בתוך ארה"ב.

Fellowship

New member
אתה צודק! יצאתי לבדוק את תיבות הדואר

יש לנו תיבות של בניין משותף ואכן יש חריץ באתר מהתיבות,
הייתי בטוח שזה לטובת השלכת פסולת נייר, עכשיו אני מבין שזה לטובת דואר יוצא, אמריקה!

Fellowship

New member
אגב, אבל בכבישים הללו יש הרבה מאוד מצלמות

זה מה שלא כ"כ מסתדר לי.
(אלא אם נהוג לפזר מצלמות דמה)

למעלה