ריתוק בשעת חרום

נטע31

New member
ריתוק בשעת חרום

שלום, אני אמא לילד השייך לחינוך המיוחד, במקום עבודתי אני מרותקת בשע"ח, האם ידוע לכם על חוק שאומר שהורים לילדים בחינוך המיוחד פטורים מעבודה בהחרזה על שע"ח? תודה על כל תגובה נטע

פאני יצ

New member
שעת חרום

הי נטע הבית ספר שלנו יעבוד קול הזמן וזה לפי הורעת פיקוד האורף ומיסרד החינוך כיבן שבתי ספר לחינוך מיוחד ניחשבים כמו בתי חולים( או משהוא קזה ) בחול אופן למיתב ידעתי החינוך המיוחד יעבוד או בבית הספר עם יש מיקלת עם מסנין או בבתים. שלא ניצתרך פאני

Diana M

New member
חייבת לציין שהפתעת אותי פאני

המידע שלי בתחום זה מאוד לא בדוק. אך עד כמה שאני יודעת בתי ספר לחינוך מיוחד הם מוסדות חינוך לכל דבר ולא יפעלו ברגע בו פיקוד העורף יודע על סגירת מוסדות חינוך. ולומר את האמת, נשמע לי הגיוני ביותר. מה ההבדל בין ילד חינוך מיוחד לילד רגיל לצורך הענין? מה יקרה כאשר תתרחש חלילה התקפת טילים ולא יהיה ניתן לשחרר את הילדים הביתה? הצוות החינוכי ישאר עם הילדים בבית הספר מספר ימים? ההורים יסכימו לכך? מה יקרה עם ההסעות בזמן אמת? כאשר תופעל הצפירה וכולם יתבקשו להכנס לחדרים האטומים? ההסעה תעצור באמצע הכביש או שהנהג יתחיל לחפש מקלט? נשמע לי מאוד לא הגיוני..למרות שאני בטוחה כי דבריך מבוססים על מידע מוצק שהגיע אליך. מבטיחה לבדוק שוב ביסודיות ולחזור עם תשובות בדוקות יותר. בתקווה תהיינה חסרות ענין על רקע של חוסר רלוונטיות. אשרי המאמין?

זהבה נ

New member
אכן גם אני הופתעתי מהודעתה של פאני

כי גם לי ידוע שמוחרז מצב חירום בפיקוד העורף אז כמו שהיה בפעם הקודמת בשנת 91 אני חושבת זה היה, ומוסדות החינוך לא פעלו והיו סגורים עד שמצב החירום השתנה בהוראת פיקוד העורף. בתור אם לילד ועוד בחינוך המיוחד, הייתי רוצה שהילדים יהיו איתי בבית ותחת השגחתנו הצמודה במיוחד במצב חירום, אני אישית (הרבה יותר גרועה מאימא פולניה טיפוסית), ארגיש יותר טוב כאשר הם יהיו איתנו בבית במיקלט הפרטי שלנו ולא במקלט של מסגרת חינוכית, שעם כל הכבוד למורות שהן בעצמן אימהות ודואגות לילדים שלהן והמצב לדעתי יותר לחוץ עבור הילדים שלנו(שלא לדבר על התגובות של הילדים בשעות לחץ), בקיצור "כאוס" לא קטן. מה דעתכם חברים? צריך או לא צריך לקיים לימודים בחינוך המיוחד בשעת חירום? להתראות,

פאני יצ

New member
ב91

הי ב91 עוד היתי חילת עבל הבית ספר שלי עבד הם הלכו לבתים ולאחר מכן כשבתי ספר אחרים עוד לא עבדו הם עבדו במקום מוגן. למה יש חוסר התאמה בין מה שהפיכוך אומר לנו המרות לבין מה שאתם יודעים? פאני

פאני יצ

New member
שעת חרום

גם לי בתור אימה לא בה לצאת מהבית כול הסיפור נירעה סוריליסתי אבל הודיו לנו חד משמעית שאנחנו עובדים. מתקינים אצלינו מסנין למיקלת ובית ספר יעבוד במישמרות וקבר יש לנו מערכת לכך. אצלינו מיתקונינים לזה קבר המון זמן. לגבי ההורים לפי המנהלת שלי היא היתקשרה להורים והם קולם מעונינים לישלוח את הילדים ( לפחות קך היא אמרה). עם תילחי אחורה אני קבר שאלי פעם ליפני חודש חודשיים מה דאתחם לגבי זה ולא היתה תשובה. לגבי הסעות עם לא יהיו הסעות ההורים יביעו. מה אני יגיד לך גם לי זה נישמה מופרח אבל הודיו לנו שאנכנו חיבים כי זו אכלוסיה מיוחדת שחיבת לכבל טיפול, מה שנכון. בכול אופן נקבה שנעבוד ולא יהיה קלום. פאני(שמתחילה קצת להיחץ)

Diana M

New member
לא ידוע לי על חוק כזה נטע

אני יודעת ש doroniz כתבת בזמנו כי קיבל פטור משרות מילואים על קרע היותו אב לילד בעל צרכים מיוחדים. יתכן ואותו כנ"ל חל גם על שאלתך. ממליצה לשאול אותו וכן לפנות לאתר "מקום מיוחד" אני בטוחה כי ידעו להשיב שם על שאלתך. הכתובת מופיעה בקישורי הפורום. גם אני אנסה לקבל מהם תשובה. אנא ספרי לנו מה למדת. דיאנה

doroniz

New member
פטור ממילואים

נכון, דיאנה - על רקע ה-PDD של עומר אני בעצם לא עושה שרות מילואים פעיל כבר 4 שנים, למרות שפורמלית אני חייל מילואים באיזה מאגר כוח אדם כללי. אני מאוד מקוה שהמאגר הזה לא יופעל בשעת חירום כמו זו העלולה להתרחש באזורנו בקרוב. במקרה כזה כאשר הילדים בבית, ובכלל זה ילד בעל צרכים מיוחדים (PDD), ואבא במילואים - המצב קשה. רק אתמול יצא לדבר עם אמא אחת ונזכרנו כמה קשה היא תקופת החופש (יעני חופש) בקיץ. במצב חירום עם אבא במילואים וחוסר הידיעה מתי חוזרים לשגרה - סיטואציה קשה עוד יותר, לא??? מצד שני - יש בהחלט קושי רגשי וטכני בהפעלת מסגרות החנ"מ במצב חרום. הרי צוות ביה"ס כולל אמהות ואבות המוטרדים מהנעשה בבתיהם הפרטיים. ההגעה והחזרה הביתה מורכבת לצוות ובעיקר לילדים - לא רק בשעת אזעקה. הלואי שלא נזדקק לכל זה. דורון.

בקשר לשירות מילואים ובקשר למלחמה

בעלי הגיש בקשה לשרת קרוב לבית. נאמר לו שתהיה תשובה רק בעוד 3 חודשים. אבל בהחלט יש מקום לבקשה כזאת להורים לילדים חריגים. בקשר למלחמה נאמר לי בביה"ס שבשנת 91 , ביה"ס לא עבד שבועיים ואח"כ ניסו לאט לאט לחזור למספר שעות.

פאני יצ

New member
שעת חרום

היום כיבלנו את המערחת נלא סופית לשעת חרום הבית ספר יפעל בשתי משמרות עד 12 ומי 12 עד 16 והילדים שלנו איתנו. כול החנה כזות מלחיצה אותי יותר. אך אפשר לבריר עם זה שיגעון של בית הספר שלי או שבאמת חינוך מיוחד יעבוד? פאני

Diana M

New member
היי פאני, אכן שאלה נכונה את שאלת

על פי מקורות המידע שלי, אין החינוך המיוחד שונה מכל מסגרת חינוכית אחרת ולכן ברגע האמת, אם יסגרו מוסדות החינוך , החינוך המיוחד לא יהיה שונה. המקור המוסמך לתת מענה לשאלתך , זה האגף לחינוך מיוחד ו/או פיקוד העורף. עדכני אותנו. דיאנה

למעלה