מה אתה מחפש? מה המפרט שלך?
מספר שאלות לגבי רכבים: 1. איזה רכב עדיף לקנות (יפנית, אירופאית או אמריקאית)? לדעתי בתנאים שציינת כדאי לך לרכוש רכב יפני בתקציב שציינת אני לא חושב שאפשר לרכוש ארופאי (פרט לפולקסוואגן). 2. איזה דגמים מומלצים? תלוי איזה רכב אתה מחפש – קטן, גדול, SUV, סטיישן... 3. האם משפיע מזג האויר על סוג הרכב אותו אני רוצה לרכוש? תלוי בהעדפה שלך ובאזור המגורים. אם אתה חי בתוך העיר ועובד בתוך העיר, זה לא ממש משנה. אם אתה חי בפרברים או נוסע מרחקים ארוכים בכבישים צדדיים, אני ממליץ על רכב עם ALL WHELL DRIVE או 4X4 – ועם מרווח גחון (גובה שס"י) גדול יחסית, לשיפור העבירות בשלג. ABS זה תמיד טוב, ללא תלות באזור המגורים וסוג הרכב. אני מוכן להשקיע על רכב בסביבות 5K$ האם זה סכום סביר לקנות רכב אמין ויחסית חדש? אמין – אולי. חדש יחסית – לא ממש. שוב – תלוי בגודל וסוג הרכב שאתה מחפש. רכב יפני קטן חדש (לא מדגמי היוקרה) עולה כ 13-15 אלף דולר. למשל :הונדה סיוויק אותו רכב, בן 3, יעלה 8-10 אלף דולר אותו רכב, בן 6, יעלה 5-8 אלף דולר. רכב יפני בינוני חדש (לא מדגמי היוקרה) עולה כ 16-22 אלף דולר. למשל: טויוטה קאמרי אותו רכב, בן 3, יעלה 11-17 אלף דולר אותו רכב, בן 6, יעלה 7 – 12 אלף דולר. רכב יפני גדול חדש (לא מדגמי היוקרה) עולה כ 20-35 אלף דולר. למשל: מיניוואן של הונדה או טויוטה אותו רכב, בן 3, יעלה 14-28 אלף דולר אותו רכב, בן 6, יעלה 12-25 אלף דולר.