"רכבת המטרופולין של תל אביב"

"רכבת המטרופולין של תל אביב"

בעיות התחבורה של גוש דן יוצרים שלל תוכניות תחבורה שונות למטרופולין. נתיבים מהירים בתשלום שהראשון בהם נחנך עד כביש 1, כבישים מהירים שיקיפו בטבעות את המטרופולינים, רכבת קלה ועוד.

העיכובים בביצוע פרוייקט הרכבת הקלה יצרו ואקום תחבורתי שנבחנים לו פתרונות שונים. אחד מהם היה תוכנית לאוטובוסים מהירים מסוג המטרונית של חיפה שינועו על נתיבי תחבורה ציבורית עד שתושלם פריסת הקווים של הרכבת הקלה אי שם בעתיד. אבל עכשיו עיתון כלכליסט פרסם כי בשל העיכובים בתוכנית פריסת הרכבת הקלה בגוש דן משרד התחבורה שוקל ליצור מעין מסלול טבעתי של רכבות שינועו על מסילות הרכבת הקיימות אבל בקרונות של רכבת קלה כלומר קרונות קטנים יותר עם הרבה פחות מושבים, מושבים מתקפלים והרוב מקומות עמידה. בתכנון שהוצג מוצגים 2 מסילות. הדרומית שמכונה מסילת הירקון אמורה לחבר בין תל אביב-ברק-פתח תקווה-ראש העין והצפונית שמכונה מסילת השרון אמורה לחבר בין תל אביב-הרצליה-רעננה-כפר סבא-ראש העין. הפרויקט אמור לפעול כבר ב2017 ולעלות כ250 מיליון שקל לרכישת הקרונות והשלמת פריסת המסילות והתאמת הקיימות לתנועה המורכבת של רכבות כבדות רגילות לצד הרכבת המטרופולינית החדשה. התקוות הן שכל 10 דקות תנוע רכבת שתעצור בתחנות הקיימות של רכבת ישראל באזור המרכז שכידוע מספר התחנות שלה בגוש דן די מרשים ולפי התוכנית 15 תחנות רכבת יחוברו ב2 הקווים המתוכננים

easylivin

New member
אם אני מבין נכון את הטקסט המעורפל הזה,

הכוונה היא בעצם להקים מעין חיקוי ל-S-Bahn. אם באמת רוצים לעשות את זה טוב ונכון ויעיל (ולא סתם להעלות פרוג'קטים הזויים כמו שעושים ברוב המקרים), אז צריכים:

א. לחשמל את המסילות האלו. רצוי להתחיל כבר אתמול.

ב. להוסיף תחנות ביניים. אם למישהו נראה שיש יותר מדי תחנות רכבת בת"א, שיבדוק כמה יש במערכות רכבת מטרופוליניות בעולם. (ליר דיוק: פי כמה יותר?) עם חישמול ועם קרונועים חשמליים דומים לאלה למשל, אין בעיה להשיג אחל'ה של זמני נסיעה. אבל שום "קרונות של רכבת קלה" בשום פנים ואופן. זאת תהיה רכבת כבדה לכל דבר.

ג. להוסיף עוד שתי מסילות בין תל ברוך להרצליה ומסילה נוספת באיילון, דחוף. זה תנאי הכרחי לחלוטין, אבל קשה לתכנון (שנמשך כבר הרבה שנים) ולביצוע, וגם יקר בגלל הצורך להטות את זרם האיילון ולו באופן חלקי.

ברור שלמערכת כזאת יהיו פחות תחנות, והן תהיינה פחות נגישות בגלל המצאותן בין נתיבי כבישים ולא במפלס הרחוב (ולכן למשל לא יתאפשר מעבר ישיר מאוטובוס לרכבת באותו רציף, בניגוד לרק"ל). כך שמערכת כזאת לא תהיה תחליף לרק"ל אלא מערכת משלימה. יתרונה הוא במהירות גבוהה יותר מרק"ל, פרישה רחבה יותר (חיבור בין המרכז לפאתי המטרופולין) ומעבר נוח יותר לרכבות פרבריות ובינעירוניות אחרות.

* אגב: פרוייקט דומה מבוצע בימים אלה במוסקבה. יש שם רשת מטרו מסופעת כידוע (בין הגדולות בעולם) ,רכבות קלות וכבדות, ומה לא... אבל יש גם מסילה טבעתית לא מחושמלת, המשמשת למעבר רכבות משא בין כיוונים רדיאליים שונים מסביב למרכז העיר. לא מזמן התחילו לחשמל אותה ולהקים עליה תחנות נוסעים, במטרה להפוך אותה למעין קו מטרו עילי מעגלי נוסף.

leorleor

New member
תנו לכולם נסיעה באוטובוס בחינם ייצא יותר זול

מציע לתת לכל ישראלי נסיעה בחינם באוטובוסים בכל הארץ
זה הפתרון האמיתי לא רכבות ולא חשמול ולא רכבת קלה ולא רכבת תחתית
ברגע שכולם יעדיפו אוטובוסים לא יצטרכו למצוא איך להוריד פקקים
הדרך להוריד פקקים זה לסגור את חברות הליסינג ולמסות רכב פרטי כמו הונג קונג וסינגפור
ולתת לכל אזרח המדינה נסיעה חינם באוטובוסים.
מי שתייר או ללא אזרחות שישלם.

leorleor

New member
אה זה כזה קשקוש שזה אומץ היום כתוכנית לאומית

מעניין התוכנית הלאומית להורדת זיהום אויר טוענת שצריך להילחם ברכבי הליסינג
ולהעביר בהטבות את הציבור של היוממים לתחבורה ציבורית.
אז מה שאמרתי כל כך קשקוש שכל טובי המומחים מצביעים בכיוון הזה.
ביום שתחבורה ציבורית בארץ תהיה בחינם ויעיפו את הליסינג, יגמרו הפקקים בישראל.

easylivin

New member
קישקוש = השטויות שכתבת על רכבות.

אין לך מושג בנושא.

leorleor

New member
יש לי מושג וזה מושג כלכלי על תועלת/השקעה

הולכים לזרוק מעל 20 מליארד שקל בשנה על רכבות. אם יספסדו את התחבורה הציבורית
בעוד 2 מליארד שקל על פני 10 שנים + יסבסדו עוד ממיסוי כבד יותר על ליסינג זה הפתרון
לכל הפקקים שירדו באופן חד.
ברגע ש-5000 עובדים באזור התעשייה ברעננה יבואו לשם באוטובוס נגמר הפקק בצמתים
בשרון ולכן הפתרון היחיד שזה אוטובוסים לאזורי תעסוקה במקום רכב פרטי והורדת הליסינג
מכבישי הארץ. הכסף צריך לבוא במקום הזיות רכבת קלה שלא מתאימה לערים בארץ וגם
אין בה צורך בגלל צפיפות הערים והתקבצות יחד של אזורי תעסוקה, לא צריך רכבות קלות
צריך אוטובוסים בתדירות גבוהה (אבל לא כמו המטרונית אלא קוי אוטובוס בנתצים בצד ימין
של הכבישים בעלות נמוכה ולא כל הבלאגן המיותר שעשו בחיפה).

easylivin

New member
לא, אין לך מושג, והוכחת את זה שוב.

אף אחד לא יזרוק "20 מיליארד בשנה על רכבות". אתה זה שזורק שטויות בכל נושא אפשרי, ומה שמעניין אותי זה: אחרי כמה החלפות ניקים תבין שלא רוצים לראות את הסגנון שלך באף פורום רציני?

[זהו, סיימתי להאכיל]

3718

Member
תחנות הרכבת ב 531 מנותקות ממרכזי הערים

גם בכ"ס , גם בהוד השרון וגם ברעננה אין שום נסיון להנגיש את התחנות למרכז העיר ברגל. התחושה היא שמצפים שתגיע לתחנה בתח"צ או ברכב. האם זה מתאים לרעיון הזה?

zvir1

New member
אבל התחנות כבר קרובות מאד לשכונות חדשות

ראה את השכונה הענקית בהוד השרון. שכונה שלמה של הרצליה ושכונה גדולה של רעננה קרובה לתחנה בדרך ירושלים. זה אומר שכמה עשרות אלפי איש יכולים ללכת ברגל (פחות מ500 מטר).

יותר מזה

גם ללא שכונות חדשות, להערכתי שליש מתושבי כפר סבא נמצאים בטווח של 20-15 דקות הליכה משתי תחנות הרכבת. למעשה, כל מי שגר מדרום לרחוב וייצמן בהחלט נמצא במרחק הליכה סביר מהתחנות הללו.

גם רעננה.

רוב תושבי רעננה יוכלו להגיע לאחת משתי התחנות בהליכה או בנסיעה קצרה באוטבוס. אפילו בפקקים של שמונה בבוקר באחוזה לא יקח יותר מ 10 דקות באוטבוס לאחת משתי התחנות.

3718

Member
נסעת פעם באוטובוס באחוזה בפקקים?

כנראה שלא.

בוא ואתן לך הערכה ראלית של נסיעה באוטובוס לתחנת רכבת בקצה רעננה:
3 דקות - הגעה ברגל לתחנת האוטובוס
3-10 דקות (משתנה) - המתנה לאוטובוס באחוזה
3-15 דקות (משתנה , תלוי פקקים) - נסיעה באוטובוס לתחנת רכבת
3 דקות - הליכה מתחנה מרכזית לתחנת רכבת

סה"כ בין 12 דקות ל 30 דקות, בעיקר בגלל אי הוודאות המובנית של אוטובוסים. אם רוצים להגיע בזמן לעבודה, חייבים להקצות 30 דקות לנושא. כלומר, יותר מזמן הנסיעה ברכבת מרעננה לת"א.

במיוחד בשבילך.

שמתי שעון. יצאתי מהבית בשעה 7:52. ירדתי בצומת רעננה ב 8:04. אני חושב שלא היה לוקח לי יותר משלוש-ארבע דקות להגיע לתחנת רכבת. סה"כ כ 15 דקות. ואני לא גר קרוב כל כך לצומת רעננה....

3718

Member
כתבתי בפירוש שזה לוקח בין 12 דקות ל 30 דקות

ברור שיש מצבים בהם הדילוג באוטובוס הוא זריז.

הבעיה היא המצבים בהם יש פקקים, או שהאוטובוס מלא, או סתם יורד גשם והנהג שכח לצאת ואז זה לוקח 30 דקות.

אתה לא יודע מראש מה יהיה היום. אז אם אתה רוצה להגיע בוודאות לרכבת של 8:15 אז אתה חייב לצאת 30 דקות קודם.

זה ההבדל בין הליכה ברגל לרכבת לבין נסיעה באוטובוס. בהליכה ברגל אם תצא 15 דקות קודם תמיד תגיע בזמן לרכבת. בנסיעה באוטובוס זמן הנסיעה משתנה ואתה חייב לקחת בחשבון המקרה הגרוע ביותר.

3718

Member
אגב, מסלול רגלי\אופניים קצר לתחנה בצ.רעננה

יפחית גם ההסתברות לפקקים ברחוב אחוזה, כי יקטין התנועה ברכב ברחוב אחוזה לכיוון תחנות הרכבת, כך שגם מי שבא באוטובוס ירוויח.

אי אפשר לקחת בחשבון את המקרה הגרוע ביותר.

כי המקרה הגרוע ביותר הוא חפץ חשוד או חלילה פיגוע ועצירת האוטובוסים לשלוש שעות. אז מה תעשה? תצא לעבודה שלוש שעות לפני השעה הרלוונטית? כנראה שלא.

אז איך קבעת שהזמן הגרוע ביותר הוא חצי שעה? אני נוסע *שנים* בקטע הזה ואפילו פעם אחת לא לקח לי חצי שעה. מה עושה אדם אחראי? יוצא חצי שעה קודם במשך שבועיים עד שהוא משוכנע שהוא יודע את הלו"ז ואז יוצא 12-15 דקות לפני הרכבת, שזה לחלוטין סביר.

יותר מזה, במסילה המדוברת יש היום 3 רכבות בשעה בשעות השיא. כשמסילת השרון תושלם, כנראה שהתדירות לא תפחת ואולי בתקווה, תגדל. זה אומר שאיחור לרכבת זה איחור של 20 דקות עד הרכבת הבאה. ברוב מקומות העבודה, אם אתה מאחר לעיתים נדירות כנראה שלא יפטרו אותך על 20 דקות בבוקר.

ולגבי מסלול הליכה/רכיבה לרכבת, אני כמובן בעד. הבעיה היא שאם אני זוכר נכון, לא מתוכנן גשר מתאים מאזור חט"ב יונתן לכיוון אמדוקס מעל כביש 4. בלי גשר כזה, מספר הולכי הרגל והרוכבים יפחת. אם כי גם היום אפשר לראות רוכבי אופניים בצומת רעננה. לפעמים גם אני רוכב את הקטע עד צומת רעננה באופניים ואז מעלה את האופניים לתא המטען של האוטבוס.

3718

Member
לא מדבר על מקרה של חפץ חשוד, אלא סתם פקקים.

בצומת רעננה ואחוזה, ואת זה יש הרבה.

אם תסתכל שוב על הסיכום שעשיתי תראה שחצי שעה זה הגיוני אם כוללים גם זמן הליכה לתחנת רכבת מהאוטובוס, הרי לפי עדותך היום בבוקר לקח 15-16 דקות להגיע לתחנת רכבת, כך ש 30 דקות בימים עמוסים זה לא כל כך רחוק.

אני מסכים שלא מתוכנן גשר הולכי רגל ליד רחוב נילי (חט"ב יונתן). לדעתי זו טעות גדולה. לדוגמא, בתחנת רכבת הרצליה יש גשר הולכי רגל לכיוון מערב מעל איילון ומעל פסי הרכבת. לא ברור לי למה פה לא מתוכנן משהו כזה. מספיק להסתכל על המפה כדי להבין כמה זה קרוב בקו אוירי.

למעלה