רכב ליסינג בחופשת לידה - תשלום כפול

hilapila

New member
רכב ליסינג בחופשת לידה - תשלום כפול

הי אני עובדת בחברת הייטק ומחזיקה רכב ליסינג ששויו הוא 3000 שח שיורד לי מהברוטו. הבנתי מחברה שחזרה כעת מחופשת הלידה שהאוטו עלה לה פעמיים! מה זאת אומרת? מהביטוח לאומי היא קיבלה תשלום לפי תלוש המשכורת ששם הברוטו נמוך בשלושת אלפים שח מהברוטו האמיתי ובנוסף החברה חייבה אותה לשלם לה 3000 שח על כל חודש של חופשת לידה בתואנה שהרכב על חשבונה. איך זה יתכן? האם זה חוקי? מה עושים?

hilapila

New member
רק להוסיף

שבהשוואה לגברים במילואים הבעיה אינה קיימת כי השכר מועבר מהחברה לעובד והחברה מקבלת החזר מביטוח לאומי, בעוד שבחופשת לידה השכר מועבר מביטוח לאומי ישירות לעובדת (לפחות זה מה שהסבירו לי)

דמי לידה - שכר עבודה

סעיף 53 לחוק הביטוח הלאומי קובע את שיעורם של דמי הלידה: דמי לידה הם שכר העבודה הרגיל של המבוטחת... סעיף 54 בא ומגדיר שכר עבודה רגיל:שכר העבודה הרגיל, לענין סעיף 53, הוא הסכום המתקבל מחלוקת הכנסת המבוטחת, ברבע השנה שקדם ליום הקובע, בתשעים. (ב) לענין סעיף זה, "הכנסה" - (1) בעובדת - ההכנסה שממנה מגיעים דמי ביטוח וכן הכנכסה מדמי הסתגלות מיוחדים, למעט הכנסותיה כעובדת עצמאית אלא אם כן היתה זכאית לדמי לידה אילו היתה עובדת עצמאית בלבד. השאלה היא כיצד חכירת הרכב מופיע בתלוש המשכורת? האם את משלמת דמי ביטוח לאומי על "הברוטו" כולו ואחר כך יורד לך תשלום בעד רכב, או שההטבה של הרכב כלל לא מופיעה בתלוש השכר.

hilapila

New member
לא מופיע בתלוש שכר

נניח והשכר האמיתי שלי הוא 20 אלף אזי הברוטו בתלוש הוא רק 17 אלף. זו בדיוק הבעיה כי ביטוח לאומי ישלם לי לפי 17 אלף ובנוסף החברה דורשת ממני לשלם לה 3000 שח על כל חודש.

ומכאן הבעיה../images/Emo13.gif

כפי שאת יודעת, דמי לידה נועדו לתת לאישה העובדת תחליף לשכרה... על שכר עבודה צריכים לשלם דמי ביטוח לאומי. מה שאת מבקשת פה בעצם הוא שהמוסד לביטוח לאומי ישלם לך דמי לידה עבור שכר שלא שילמת עבורו דמי ביטוח.

hilapila

New member
אני לא מבקשת כלום

רק להבין איך יוצא שבסוף אני משלמת פעמיים. לפי ההסבר שלך הבעיה היא לא בביטוח הלאומי אלא בחברה.

בדיוק כך, יש להטבה הזו, שאינה

מופיעה בתלוש השכר, יתרונות וחסרונות. זהו אחד החסרונות. אכן, הכתובת היא החברה שבה את עובדת ולא המל"ל.

hilapila

New member
הבנתי תודה רבה!

למעלה