כמה ילדים יש לכם, ומהו התקציב שלכם?
אלו הן שתי שאלות קריטיות, שלפיהן אפשר יהיה להמליץ.
תראה, בבוסטון יש שוק תוסס של פוסט-דוקים שמוכרים רכבים ותכולות דירה מאחד לשני. אפשר גם לנהוג ברכב יחסית ישן, שהשווי הרשמי שלו מאוד נמוך - כל עוד זה רכב שתוחזק בצורה טובה, ושאין איתו בעיות בטיחות. סתם לדוגמה, אני נוהג במיניואן של הונדה (אודיסי) אשר בעוד חודשיים, נובמבר 2017, יחגוג 15 שנה. השווי שלו, אם אתה רוכש אחד כזה, הוא סביב 2000-3000 דולר, כך שאין פה איבוד שווי אפשרי על פני תקופה של שנה-שנתיים (מכסימום תאבד כמה מאות דולרים), וגם החשש להיתקע איתו הוא לא מהותי. אבל, וזה אבל גדול - אני נוהג ברכב הזה כבר די הרבה שנים (רכשתי אותו יד שנייה), אני מכיר כל בורג בו, מכיר היטב את היסטוריית הטיפולים שלו, כך שאני יכול לומר באחריות מלאה - חוץ מקצת שריטות, מכה בטמבון וקצת חלודה פה ושם על הדלתות, הרכב הוא במצב מושלם, ובמיוחד בכל מה שקשור לצד המיכני שלו ולכל מערכות הבטיחות. זו גם הסיבה שאני לא מוכר אותו, ומתכנן להחזיק עוד כמה שנים - מכירה של הרכב הזה תהיה כמו לתת אותו במתנה לקונה, שיקבל רכב נהדר בכלום כסף.
אפשר למצוא רכבים שכאלו, רק צריך לחפש. באזור בוסטון, הדבר הכי חשוב הוא להרים את הרכב על ליפט (במוסך בלבד!), ולבדוק היטב מלמטה, עם פנס, שהמרכב שלו לא אכול מחלודה. השילוב של שלג בחורף, ביחד עם מלח שמפזרים פה בנדיבות על הכבישים (בשביל להמיס את הקרח בחודשי החורף הארוכים), עושה שמות במרכב.
בקיצור, אתה צריך לחפש רכב טוב ואמין, יחסית "זקן" (נניח בן 10-15 שנים) אבל אמין, ולהעביר אותו בדיקה מקיפה במוסך אובייקטיבי (כלומר לא אצל הדילר שאצלו אתה קונה - אם מדובר בדילר). אני יכול להמליץ לך על שני מוסכים שכאלה שאיתם אני עובד, האחד בסומרוויל והשני בניוטון.
אגב, רכב אמין בשנתון הזה משמע בשום פנים ואופן לא רכב אמריקני. אך ורק יפני.
בשכירות, הרכב הכי קטן ובסיסי יעלה לך בסביבות 30 דולר ליום, פלוס-מינוס. זה אומר שבכמה חודשים בודדים אתה תוציא יותר מאשר על רכישת רכב.
ועכשיו נחזור לשאלה שאיתה התחלתי - כמה ילדים יש, מהו התקציב שלכם, ועל איזה רכב בערך אתם חושבים? (כלומר איזה גודל רכב - משפחתי, SUV, מיניואן, וכדומה).